קרם משגע של טחינה וחצילים

האהבה שלי לירק הסגול התפתחה באופן מפתיע רק בשנים האחרונות.

לא ברור לי איך ולמה אבל עד לפני שנתיים לערך לא הצלחתי להבין את הירק ה"מוזר" הזה בעל המרקם המשונה וטעם שאין דומה לו.

אך כמו כל הדברים הטובים באמת, לומדים לאהוב עם הגיל.

אהבה נוספת וחשובה בחיי הוא הלחם ג'בטה, דגנים, לחוח, פיתה לא משנה "מה שיוצא אני מרוצה" כמו שמלמדים ילדים בגן על מנת לחסוך בכי וצעקות.

כך בבוקר שישי כשחלה מהבילה עומדת על השיש ולידה שקית חצילים שמחביאה מאחוריה צנצנת טחינה נרקם בראשי הממרח האולטימטיבי שמשלב את כל אהבתי יחדיו (ושאני לא אפתח את עניין הטחינה כי זה לא יסתיים כל כך מהר).

אז אם אתם שותפים לתחושותיי או סתם מחפשים גיוון תתכוננו כי מרגע שתנסו אותו הלחם שלכם לא יפגוש שום דבר אחר.

מילה קטנה על סוג החצילים-

במתכון הזה השתמשתי בחציל מפוספס (זברה) בעל טעם מתקתק וכמות גרעינים נמוכה.

20140724_174828

חציל זברה

בהחלט ניתן להשתמש גם בחציל הרגיל רק שכדאי להוציא את הידרת הזרעים לאחר הקלייה.

לגבי חציל בלאדי במתכון זה לא מומלץ להשתמש כיוון שהוא פחות נוח לקלייה וכן מכיל כמות גבוהה של זרעים.

מצרכים:

1 קילו חצילים

1 כוס (240 מ"ל) טחינה גולמית עדיף משומשום מלא

1 לימון סחוט

2-3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

אופן הכנה:

קולים את החצילים על הגז עם מחבת מחוררת או ישירות על האש (תדאגו לעטוף את הכיריים בניר כסף כי התהליך לא ממש נקי) ככול שהקליפה יותר שרופה כך הטעם של הקרם עמוק יותר.

20140724_174728

קולים את החצילים על האש

20140724_174712

ככל שהקליפה יותר שרופה – הטעם עמוק יותר

20140724_180215

המידה המומלצת

לאחר שהחצילים מעט מתקררים חוצים אותם לחצי ומרוקנים בעזרת כף את התוכן לתוך קערת הפוד-פרוססור.

לתוך הקערה מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים היטב.
מתקנים את התיבול אם צריך ומעבירים לכלי אחסון.

אם רוצים קרם חלק לחלוטין מעבירים את הקרם דרך מסננת בעודו חם כיוון שהטחינה ממצקת את הקרם במקרר.

 בתאבון!

הודעות