עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות

מאת: מורן רוטנר

המצרכים הדרושים:

(להכנת 24 עוגיות)

125 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר חום דמררה (240 גר')

3 כפות סוכר לבן (60 גר')

1 ביצה גדולה

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

¾ 1 כוסות קמח (250 גר')

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

½ 1 כפיות קפה נמס

½ 1 כוסות פצפוצי שוקולד או שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות

2. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי (30 שניות בערך)

3. מוסיפים ביצה מעורבלת ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד 30 שניות

4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים בהדרגה למיקסר כשהוא נמצא על מהירות נמוכה. לבסוף מוסיפים את הקפה והשוקולד ומערבבים מעט.

5. בעזרת כף גדולה מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של 7 ס"ח בערך. יש למעוך מעט את העוגיות בעזרת גב הכף.

6. אופים למשך 20 דקות עד שזהוב בקצוות. (תזהרו מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות!) יש לחכות שהעוגיות יתקררו לגמרי כי הן משנות את המרקם שלהם מרך לפריך במהלך תהליך הקירור.

הודעות