עוגיות חמאה מטריפות

אם מתחשק לכם משהו מתוק ולא בא לכם להשקיע בהכנה יותר מ-10 דק' (ועוד 15 דק' של אפייה) – הגעתם למקום הנכון. המתכון שלפניכם הנו בסיסי ולכן הרגישו חופשי להוסיף אליו ולשדרג בהתאם למה שאתם אוהבים.

המצרכים הדרושים

250 גרם קמח תופח

רבע כוס סוכר

100 גרם חמאה – קרה, חתוכה לקוביות קטנות

2 חלמונים

אגוזי מלך לקישוט

אופן ההכנה

במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר, קוביות חמאה ואת החלמונים עד שנוצרים פירורים. נוגעים לידיים ובודקים – התערובת צריכה להיות דביקה והפירורים אמורים להידבק בקלות אחד לשני. אם הפירורים אינם נדבקים – הוסיפו כף או שתיים של מים פושרים.

20140816_122732

מערבבים הכל ביחד

מחברים את התערובת לכדור אחד ומניחים על משטח עליו פוזר קודם לכן קמח (על מנת למנוע הידבקות).

20140816_124149

יוצרים תערובת

יוצרים את הצורות שאתם אוהבים. ניתן להשתמש בחותכני עוגיות וניתן גם לפעול לפי ההוראות הבאות:

לוקחים בכל פעם חלק קטנטן מהתערובת ויוצרים כדורים סימטריים. מקשטים עם אגוזי מלך.

20140816_124206

מכדררים

20140816_125358

כדורים כדורים

לבסוף מניחים במקפיא למספר דקות על מנת שהתערובת תקפא והחמאה לא תימס מיד עם האפייה.

מוציאים ומסדרים על נייר אפיה. חשוב לשמור על מרווחים בין הכדורים שכן בזמן האפייה צורתם משתנה והם "נוזלים לצדדים" (לבסוף נוצרת צורת עוגיה "רגילה").

20140816_125616

מקשטים עם אגוזי מלך

אופים בין 10-15 דק' בגובה 150 מעלות.

העוגיות צריכות להצהיב מעט, אך לא יתר על המידה. אפייה ממושכת עלולה לפגוע בפריכותן ולכן חשוב במיוחד לשים לב לזמנים.

20140816_163854

מקררים ואוכלים

מוציאים, מצננים ואוכלים! בתאבון!

 

הודעות