עגבניות מיובשות הום מייד

איזה כיף זה כשיש עגבניות מיובשות בבית. אפשר להוסיף אותן לסלט, לשדרג איתן כריכים, להוסיף לפסטה…
העגבניות המיובשות שנמכרות בסופר בדרך כלל מלאות בחומרים משמרים ולכן חבל לקנות אם אפשר לעשות לבד ועוד ליהנות מהגרסה הבריאה. מומלץ להכין כמות יפה ולהשתמש בעת הצורך.

המצרכים הדרושים:
עגבניות (ניתן לשלב כמה סוגים)
צמחי תבלין (טימין, בזיליקום)
שום (לא חובה)
מלח גס
פלפל גס
שמן זית משובח

20140628_185245 (2)

ניתן לשלב עגבניות טריות מסוגים שונים

אופן ההכנה:
1. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.

20140628_185511 (2)

פרוסות עבות

2.מסדרים מגש ועליו פרוסות של עגבניות, שום, בזיליקום (או טימין למי שאוהב). מפזרים מעל מלח, פלפל ושמן זית.

20140628_190359 (2)

מסדרים מגש

3. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך שעה וחצי.
4.אם משתמשים בבזיליקום, מוציאים את העלים לאחר 20 דק' של אפייה (נשרפים מהר) ומניחים בצד. מחזירים את המגש לתנור.
5.לאחר שעה וחצי מכבים את התנור אך משאירים את המגש בפנים. העגבניות ימשיכו בתהליך הייבוש בתנור החם. בסיום, מוציאים ובודקים.

20140628_204848 (2)

סימן שמוכן

6.בוחרים כלי עמוק ומכניסים את העגבניות לתוכו. מומלץ להכניס בשכבות. ניתן להוסיף את עלי הבזיליקום שהוצאתם לאחר 20 דק' של אפייה ולהוסיף עלי בזיליקום טריים, נוספים. לאט לאט ממלאים את כל הכלי.

IMG-20140628-WA0036 (2)

ממלאים כלי עמוק וסוגרים

7.לאחר שהכלי מלא, ממלאים את תכולתו בשמן זית. מנערים מעט, על מנת לוודא שהשמן חדר לכל מקום בכלי.
8.מניחים בצד ליומיים.
9.פותחים ומתענגים. בתאבון! (לאחר הפתיחה, מומלץ לשמור במקרר. מחזיק מעמד כשבוע). 

 

הודעות