סנגריה לבנה

מקורה של הסנגריה מספרד ופירוש שמה – "מדמם" – כיאה לצבע האדום של היין שממנו מכינים את המשקה המקורי. עם השנים נעשו בו שינויים ושדרוגים והיום רווחת לא פחות גם הסנגריה הלבנה, מושלמת מאין כמוה לימי קיץ חמים ומקורה במערב ספרד.

יש הרבה גרסאות להכנת סנגריות (בין אם הלבנה, האדומה, הקרה או החמה) ומכאן גם היופי שבה – כל אחד יכול לשמור על הבסיס אך לשדרג כרצונו וליצור לעצמו משקה העונה על טעמו האישי. 

זהו מתכון שאנחנו אוהבים במיוחד, אך כאמור, הרגישו חופשי לשדרג ולשנות בהתאם לטעמכם. 

המצרכים הדרושים (כמויות לכוס משקה אחת)

יין לבן קר (עדיף יבש וכמה שיותר קר)

מיץ תפוזים – 1/5 כוס

סודה – 1/5 כוס

ברנדי-1/5 כוס

פירות (עדיפות לאפרסק ואגס אך גם פטל יכול להשתלב מצוין)

מי סוכר (לא חובה)

קוביות קרח (לא חובה – אם שאר המרכיבים קרים ניתן לוותר)

אופן ההכנה

חותכים את הפירות לקוביות ומניחים בתחתית הכוס. מעל זה שופכים ברנדי, סודה, מיץ תפוזים ומי סוכר. מערבבים היטב. כעת מוסיפים את היין עד שהכוס מתמלאת. מערבבים הכל ועושים לחיים. 

20140816_150414

סנגריה לבנה עם אגסים ופטל

כיצד מכינים מי סוכר?

הדרך הקלה ביותר להכנת מי סוכר היא לשים את הכמות הנדרשת בכלי ולשפוך מעל מים רותחים. הסוכר ימס בעת הערבוב וייוצרו מי סוכר.

תיהנו!

הודעות