סלט קפרזה קייצי ומרענן

מקורו של סלט קפרזה הוא באזור קמפניה שבאיטליה ותרגומו הוא "סלט מקפרי", קרי מהאי קפרי שנמצא בקרבה לנאפולי. באופן לא מפתיע, צבעי הסלט הם של דגל איטליה.

מה שמיוחד בסלט קפרזה זה שהוא תמיד מרשים, על אף שלוקח כמה דקות בודדות להכין אותו. אין דרך אחת שבה נהוג להגישו ולכן אפשר לגוון בכל פעם, כפי שנציג בהמשך. אז בואו ניגש לעבודה!

המצרכים הדרושים

עגבניות (איזה עגבניות שתרצו)

עלי בזיליקום

מוצרלה

בלסמי מצומצם

שמן זית

מלח גס, פלפל

IMG-20140715-WA0022 (2)

המצרכים הדרושים

אופן ההכנה

ההכנה פשוטה ביותר. פורסים את העגבניות, מוסיפים עלי בזיליקום, בוזקים שמן זית ובלסמי ומעל הכל מפזרים מלח ופלפל.

איך מצמצמים בלסמי?

אני השתמשתי בבלסמי מצומצם מצוין שהבאתי מאיטליה.

IMG-20140715-WA0029 (2)

בלסמי מצומצם מצוין מאיטליה

למי שאין ברשותו בלסמי מצומצם, יכול לצמצם אותו בקלות בבית. שופכים את הבלסמי לסיר קטן, מוסיפים כף של סוכר חום ומחממים על אש קטנה. מערבבים מידי פעם. הבלסמי יהיה מוכן כשהנוזל יהפוך לסמיך. בדרך כלל זה לוקח כ-15 דקות.

איך מגישים?

צורת ההגשה הקלאסית היא סידור פרוסות של עגבנייה, מוצרלה ומעל של עלי בזיליקום. מעל זה בוזקים בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל.

IMG-20140603-WA0000 (2)

צורת הגשה קלאסית של סלט קפרזה

אבל ניתן גם לשדרג ולהגיש בצורות נוספות. ניתן להחליף את העגבניות הרגילות בעגבניות שרי, להשתמש בכדורי מוצרלה ולערבב את כל החומרים יחד בקערה.

IMG-20140715-WA0028 (2)

ערבוב של כל החומרים לקערה אחת

בנוסף, ניתן להכין שיפודי קפרזה קטנים ומעוצבים. משחילים על קיסם/שיפוד קטן עגבניית שרי, כדור מוצרלה ועוטפים בעלה בזיליקום. מעל בוזקים שמן זית ובלסמי.

IMG-20140715-WA0030 (2)

שיפודי קפרזה

ניתן גם להכין צלחת יפהפייה שמשלבת סלט קפרזה, ארטישוק קלוי וממרח שאתם אוהבים. תהיו בטוחים שהאורחים יתאהבו במהירות.

IMG-20140623-WA0000 (2)

צלחת קפרזה

בתאבון!

הודעות