מתכון מדהים לטארטלטי פירות – הקינוח המושלם לימי הקיץ

מאת: עומר קוצ'מן

עונת הקיץ מביאה עמה חום כבד ותחושת תשישות גופנית ונפשית.

אך יחד עם זאת הקיץ מביא לנו גם שלל פירות מרעננים וצבעוניים שמפריחים תחושה מעט אופטימית, כך שבים הלחות ועומסי החום אין מרענן טוב יותר בעיניי מאשר טארטלט ממולא בקרם דיפלומט ומקושט בשלל פירות העונה.

מדובר בקינוח/נישנוש קל להכנה המורכב מבצק פריך קלאסי וקרם דיפלומט.

את הבצק אופים בתוך שקעים של תבנית מאפינס או ב"מנז'טים" מאלומיניום בכל גודל שתבחרו.

אגב ניתן גם לאפות בתבנית פאי גדולה אבל אז לדעתי משהו מהקסם של הקינוח הזה קצת נעלם.

וכעת לקרם, הדיפלומט הוא למעשה הכלאה של 50% קרם פטיסייר ו50% קצפת (שמנת מתוקה מוקצפת) ניתן למצוא קרם דיפלומט באחוזים שונים וזאת לפי רצון הקונדיטור. ככל שאחוז הקצפת יותר גדול כך טעמו ומרקמו של הקרם יותר עדין ולהפך. כמו כן ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר בזמן הקצפת השמנת אך אני מוצא שהמתיקות של הפטיסייר מספיקה.

ההעדפה שלי היא תמיד מעט יותר קרם פטיסייר על פני הקצפת מה שנותן קרם עשיר אך יחד עם זאת קליל יותר מהפטיסייר לבדו (250 גרם קצפת לכמות הקרם שבמתכון).

בכל הקשור לפירות, השמים הם הגבול ואף יותר מזה.

מתכון לטארטלטים במילוי קרם דיפלומט ופירות (20-25 טרטלטים)

בסיס הטארטלטים

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר

400 גרם קמח

80 גרם ביצים

קרם דיפלומט

250 גרם חלב

250 גרם שמנת מתוקה

מקל וניל

90 גרם סוכר

35 גרם קורנפלור

100 גרם חלמונים (5-6 חלמונים, תלוי בגודל הביצים)

250-500 גרם שמנת מתוקה מוקצפת (תלוי במרקם הרצוי)

טארט2

עם יין לבן צונן הכל נראה יותר טוב

הכנת הטארטלטים

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם הסוכר במשך מספר דקות.

לאחר מכן, מוסיפים את הביצים. כשכל התערבות הופכת לאחידה, מוסיפים את הקמח.

מערבבים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק, ומיד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה.

לאחר כשעה או יותר מוציאים מהמקרר את הבצק, ומרדדים בין 2 ניירות פרגמנט לעובי הרצוי (בד"כ לא יותר מ-1 ס"מ).

מסירים את נייר הפרגמנט העליון וקורצים עיגולים מעט יותר גדולים מגודל השקעים ומצמידים לדפנות.

את השאריות ניתן לאסוף ולרדד מחדש.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 15-20 דקות.

הבצק צריך להראות יבש וזהוב (זהירות לא להגיע לצבע חום כי אז התחתיות קשות מידיי).

מוצאים ונותנים להן להתקרר.

הכנת הקרם

בסיר/קלחת שמים את החלב השמנת ומקל הוניל חתוך ומביאים לרתיחה.

בינתיים מערבבים בעזרת מטרפת יד במהירות את החלמונים עם הסוכר והקונפלור.

כשהסיר מגיעה לסף רתיחה, מנמיכים את האש ושופכים במהירות את תערובת החלמונים

בעזרת מטרפה טורפים מיד את התערובת עד שהיא מסמיכה.

מורידים מהאש ומעבירים לכלי רחב ושטוח, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר או במקפיא

כשהקרם קר לחלוטין, מוציאים מהמקרר ובעזרת מטרפה מערבבים את הקרם עד שמתקבל מרקם חלק ללא גושים.

מקציפים את השמנת ומקפלים אותה בעדינות לתוך קרם הפטיסייר.

זהו, מכאן נותר רק למלא את הטארטלטים ולקשט עם הפירות שבחרתם.

טארט1

הפירות חתוכים ומוכנים לקישוט

על מנת לשדרג את המראה של הפירות ולשמר אותם ניתן לחמם מעט ריבת משמש ולהבריש אותם עם מברשת.

הודעות