מתכון לעוגת פודינג אורז מפתיעה

מאת: עומר קוצ'מן

אז נכון, אני מסכים שהשם של העוגה לא הכי סקסי, אבל באיטלקית זה נשמע הרבה יותר טוב : Budino di riso  ועל הטעם… אין מה לדבר.

העוגה הזו מגיעה אלינו ממחוז טוסקנה שבאיטליה, שם לפני הרבה שנים נהגו להכין אותה לחקלאים שעבדו במשך כל היום בשדה והיו זקוקים לפחמימה טובה שתיתן להם אנרגיה להמשך היום.

כיום העוגה מוגשת בעיקר כנשנוש בוקר לצד הקפה כמעט בכל בר ברחבי איטליה.

העוגה (למרות שיותר נכון לקרוא לה פאי) מורכבת מבסיס של בצק פריך עם טעם ניטרלי (מעט מאוד סוכר ומלח) והכנתה קלה אך דורשת תשומת לב, כיוון שהפודינג מורכב למעשה משלושה שלבים: הכנת קרם פטיסייר, בישול האורז, הקצפת וקיפול של הביצים.

האורז בו משתמשים להכנת הפודינג נקרא אוריג'ינאריו (Originario) המאופיין בהרבה עמילן וטעם עשיר במיוחד.

מכיוון שקשה להשיגו בארץ החלופה הטובה ביותר היא אורז הריזוטו (ארבוריו – Arborio) .

לפודינג האורז אני אישית אוהב להוסיף גרידת לימון שמוסיפה רעננות בפה, אך אפשר להוריד אותה למי שלא אוהב או לחילופין להחליף אותה בגרידת תפוז או מנדרינה.

הערה חשובה לעוגה הזו בפרט ובכלל לכל מתכון עם בצק פריך, תמיד תמיד תעבדו עם בצק קר ובסביבה קרה.

בנוסף, חשוב לרדד את הבצק ממש דק כיוון שהמלית היא העיקר והבצק הוא רק כלי הקיבולת וכמובן מוסיף מרקם פריך.

1 (1) (1)

עוגת פודינג אורז מפתיעה

מתכון לעוגה בתבנית פאי 28 ס"מ

מצרכים לבצק:

110 גרם חמאה

160 גרם קמח

30 מ"ל רווין (או חלב)

3 גרם מלח

4 גרם סוכר

מצרכים לקרם פטיסייר:

250 מ"ל חלב

60 גרם חלמונים

50 גרם סוכר

15 גרם קורנפלור

מצרכים לפודינג:

500 מ"ל חלב

150 גרם אורז (אוריג'ינאריו או לריזוטו)

80 גרם סוכר

גרידה מחצי לימון (לא חובה)

50 גרם חמאה

1 ביצה

500 גרם קמח

קמצוץ אבקת אפיה

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, סוכר, מלח, חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים את הרוויון וממשיכים בפולסים קצרים רק עד שהפירורים מתחילים מעט להתגבש.

מעבירים למשטח העבודה ומהדקים את הפירורים.

עוטפים בניילון ניצמד ומקררים כשעה (אפשר גם להכין יום לפני).

אופן הכנת הפודינג:

מתחילים עם קרם הפטיסייר –

בסיר קטן על אש בינונית שמים את החלב ומוסיפים לו את תכולת מקל הווניל וכל את המקל עצמו.

בקערה מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר ואז בעזרת מקצף ידני מקציפים את החלמונים פנימה במהירות.

כשהחלב מתחיל לרתוח האמיצים והזריזים שביניכם יכולים לשפוך את תערובת החלמונים לחלב ולערבב בעזרת המקצף ידנית מהר מהר עד שהקרם מתעבה.

למחושבים וההססנים שביניכם מומלץ לעשות השוואת טמפ' בין החלב לחלמונים ורק אז להעביר הכל לסיר ולערבב עם המקצף עד שהקרם מתעבה.

מיד מעבירים את הקרם לתבנית שטוחה מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקפיא.

עוברים להכנת האורז –

בסיר שמים את החלב, החמאה והסוכר ומביאם לרתיחה.

מיד עם הרתיחה של החלב מוסיפים את האורז ומערבבים

מוסיפים את גרידת הלימון/תפוז ומערבבים.

נותנים לאורז להתבשל כ-25 דקות על אש נמוכה ומערבבים מידי פעם עד שהנוזלים נספגים והאורז רך אך לא מידי.

בזמן שהאורז מתקרר, מוציא את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בעזרת מעט קמח.

פורסים את הבצק על התבנית מהדקים לקצוות ומעבירים את התבנית למקפיא.

מעבירים את האורז למיקסר עם וו גיטרה ומקפלים פנימה את החלמונים.

לאחר שהחלמון נטמע, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים גם כן.

מקציפים את החלבון לקצף חזק ומקפלים ידנית בעזאת לקקן לתוך מלית האורז.

לבסוף מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקפיא ומקפלים אותו לתוך האורזגם כן ידנית.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים את מלית האורז פנימה.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 25 דקות.

3 (1)

ומבט מבפנים

הודעות