מתכון לעוגיות סאבלה

מאת: עומר קוצ'מן

עוגיות סאבלה הינן ביסקוויט צרפתי עגול לרוב, בעל מרקם פריך וחולי וטעם עשיר של חמאה.

המתכון הבא הוא הוורסיה שלי לעוגייה זו, מושלם ליד הקפה.

מתכון לעוגיות סאבלה קקאו:

המצרכים הדרושים:

450 גרם קמח

150 גרם אבקת קקאו

7 גרם אבקת אפיה (2 כפיות)

250 גרם חמאה רכה

100 גרם ביצים (2 ביצים L)

5 גרם מלח (1 כפיות)

200 גרם סוכר

סוכר קריסטלי (סוכר גס)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים: קמח, קקאו, אבקת אפיה וחמאה.

מעבדים הכל במהירות איטית ומדי פעם עוצרים כדי לגרוף את הדפנות, עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם דומה לזה של פלסטלינה.

ממשיכים להשתמש בוו הגיטרה ומוסיפים את הביצים לאט לאט במהירות איטית.

לאחר שהביצים נטמעו בתערובת מוסיפים את המלח והסוכר ומעבדים מעת.

פורסים על שולחן העבודה ניילון נצמד, את התערובת מעבירים אל הניילון ומגלגלים אותו על מנת ליצור צורת נקניק (ניתן לחלק את התערובת לכמה נקניקים קטנים ולהקפיא עד כחודש).

לאחר כחצי שעה במקפיא מוציאים את נקניק הבצק, מפזרים על שולחן העבודה סוכר קריסטלי ומגלגלים את הבצק עליו.

בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לעוגיות ברוחב של 1.5 ס"מ כל אחת.

מניחים על תבנית עם נייר אפיה במרווחים של כ2-3 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ-20 דקות.

בתאבון!

הודעות