מתכון לסינבון קינמון – כי מאז ומתמיד היינו אמריקה הקטנה

מאת: אסף אור שנהב

בצק:
610 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
200 מ"ל חלב
60 גרם סוכר
90 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

מילוי הקינמון:
100 גרם חמאה
170 גרם סוכר חום
2 כפות קינמון

לפרוסטינג:
100 גרם גבינת שמנת 30% לפחות
50 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
ראשית, ערבבו את הקמח עם השמרים.
בינתיים על הגז חממו את החמאה, החלב, הסוכר והמלח עד אשר הכל נמס. השתדלו לא להגיע לרתיחה אלא רק למצב שנוצרת בלילה אחידה. הסירו מהאש והוסיפו את הביצים וטרפו מהר. לאחר מכן הוסיפו את הבלילה אל תערובת הקמח ולושו לבצק אחיד. התוצאה שאמורה להתקבל היא בצק יחסית דביק, ולא כזה שנראה כגוש. הלישה במיקסר צריכה לקחת 8 דקות לערך. כסו את הבצק בנילון נצמד והתפיחו במקרר לשעתיים לפחות.

כעבור שעתיים הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו אותו ותנו לו לנוח 10 דקות. לאחר שהבצק נח רדדו אותו דק ככל שניתן, אך לא דק ברמה של עובדי דף, אלא דק במחשבה שהוא הולך להתגלגל לרולדה ואנחנו לא רוצים שתצא תוצאה עבה מדי. תמרחו על הבצק את תערובת הקינמון (חמאה, סוכר וקינמון) וגלגלו הכל לרולדה גדולה. לאחר מכן חלקו את הרולדה לעיגולים (אמורים לצאת לערך 20 עיגולים מכמות כזו של בצק). סדרו בתבנית ושלחו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות.

10411840_872726549477489_850265917492184895_n

מחלקים את הרולדה לעיגולים

צננו את הסינבונים ל-5 דקות ולאחר מכן פנקו אותם בנדיבות בציפוי הפרוסטינג המשגע. תאכלו אותם בעודם חמים!

11760126_872726546144156_6942985975270898619_n

סדרו בתבנית ושלחו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות.

11755730_872726596144151_4695500264811886762_n

ככה הם נראים כשהם מוכנים

הודעות