לזניית בשר וחצילים ברוטב עגבניות

המצרכים הדרושים:

קילו בשר טחון

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

5 עגבניות

2 בצלים

חבילת דפי לזניה

2 חצילים בינוניים

אופן ההכנה

חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים וממשיכים לטגן כ-20 דקות, עד שרואים שהבשר מוכן. מערבבים מידי פעם.

IMG-20140925-WA0010

מטגנים את הבצל והבשר

בינתיים, מגרדים 5 עגבניות על פומפייה, זורקים את הקליפות. מוסיפים את הרסק ומערבבים יחד לעיסה אחת.

במקביל, חותכים את החצילים לפרוסות ארוכות ודקות, מברישים בשמן זית ומניחים בתנור. מוציאים כשרואים שהחצילים תופסים צבע.

IMG-20140925-WA0003

מוציאים כשהחצילים מזהיבים

כשהבשר מוכן, שופכים לתוכו את רוטב העגבניות, מערבבים הכל ביחד וממשיכים לטגן עוד כ-10 דק', תוך כדי מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים נוספים שאוהבים. אם הרוטב יוצא סמיך מידי – ניתן להוסיף 2 כוסות של מים רותחים (למי שנוח יותר – ניתן להעביר לכלי אחר, גדול יותר, כמו שנעשה במקרה זה):

IMG-20140925-WA0011

ניתן להעביר לכלי אחר, גדול יותר

כעת ניגשים להכנת הלזניה, משמנים מעט את התבנית ומניחים בבסיסה עלי לזניה. עליהם מניחים את שכבת התערובת (בשר, עגבניות) ומעליה מניחים שכבה של חצילים. חוזרים על הפעולה עד שכל הכלי מתמלא.

20140924_164640

מסדרים לפי שכבות

20140924_165506

וכך עד שהכלי מתמלא

מכניסים את הלזניה לתנור, בחום של 180 מעלות, לכחצי שעה. מומלץ לבדוק מידי פעם ולוודא שהזמן אכן מספיק. שיטה מצוינת באמצעותה ניתן לבדוק האם הלזניה מוכנה היא הכנסת קיסם במרכז ובקצוות. אם הקיסם נכנס "חלק" – סימן שניתן להוציא, אם לא – השאירו בתנור לכמה דקות נוספות.

IMG-20140925-WA0014 (1)

התוצאה הסופית

בתאבון!

הודעות