אפטר וולנטיינס – מתכון לעוגת שכבות נימוחה עם קרם וניל מסקרפונה

מאת: עומר קוצ'מן

אז אומנם הוולנטיינס מאחורינו, אבל למי שסובל מחמרמורת קלה הנה ה"בלאדי מרי" שיעזור לנחות חזרה לקרקע. עוגת שכבות עדינה ונימוחה בצבע ורדרד עם קרם וניל מסקרפונה קטיפתי.

מצרכים לתבנית 26 :

לעוגה:

360 גרם קמח רגיל

10 גרם אבקת קקאו

10 גרם אבקת אפיה (שקית שלמה)

5 גרם מלח

250 גרם ריויון

300 גרם סוכר

300 גרם שמן

2 בצים

כפית צבע מאכל אדום (ג'ל או אבקה)

כפית תמצית וניל

10 גרם אבקת אפיה (שקית שלמה)

לקרם:

250 גרם מסקרפונה

250 מ"ל שמנת

1/2 מקל וניל

30 גרם אבקת סוכר

אופן הכנת העוגה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירת בינונית את השמן והסוכר כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת.

מוסיפים את תמצית הווניל וצבע המאכל וממשיכים לערבב עד שכל הבלילה נצבעת בוורוד (כולל הדפנות).

2 (2)

מוסיפים אט אט את כל המרכיבים, יחד עם צבע המאכל

3 (2)

ממשיכים לערבב עד שכל הבלילה נצבעת בורוד

ממשיכים במהירות איטית ומוסיפים את תערובת הקמח והריוויון לסירוגין עד שמקבלת בלילה חלקה.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות כ- 40 עד 50 דקות.

מצננים את העוגה היטב.

הכנת הקרם:

במיקסר עם מקצף, שמים את גבינת המסקרפונה, השמנת המתוקה ומקל הווניל ומקציפים תחילה במהירות איטית ולאט לאט מגבירים.

לאחר כחצי דקה מאטים את המהירות, מוסיפים את אבקת הסוכר ומגבירים חזרה.

מקציפים כדקה (שימו לב טוב טוב לא להקציף יותר מידי) עד שמגיעים לקרם תפוח ויציב.

מרכיבים את העוגה:

לאחר שהעוגה הצטננה חותכים את הגבעה שנוצרה במהלך האפייה כך שהחלק העליון יהיה ישר (שומרים את הגבעה בצד להמשך), חוצים את העוגה לשנים, מורחים מחצית מהקרם על השכבה הראשונה.

מניחים את השכבה השנייה ומורחים עליה את ייתרת הקרם.

מהגבעה ששמרנו בצד, מפוררים בעזרת הידיים פירורים ומפזרים על פני העוגה.

מומלץ לצנן כשעה במקרר לפני ההגשה.

בתאבון!

4 (1)

בתאבון!

עומר קוצ'מן הוא קונדיטור, בוגר בית הספר אפיצ'וס (APICIUS) בפירנצה, איטליה.

הודעות