VIVA LA GOOCHA! – ביקור במסעדת גוצ'ה

מאת: אסף אור שנהב

אנחנו, בני האדם, הצלחנו לעשות (כמעט) הכל, לגעת (כמעט) בכל ולכבוש (כמעט) הכל.

הצלחנו לרחף באוויר, לשוט על המים, לדרוך על הירח ועוד שלל הישגים שעבורי, האדם הפשוט, נראים פשוט פלא אחד גדול ולא מוסבר.

עם כל ההצלחות וההישגים המדהימים שהאנושות חתומה עליהן, עדיין נותרו שאלות פתוחות עד עצם היום הזה. למשל, את כולנו מעסיקה השאלה מה קורה אחרי המוות, וכמובן גם שאלת גן העדן והגיהינום.

אז אני, האיש הפשוט, האזרח התמים בעל הכרס, רוצה לבשר בשורה: הייתי בגן עדן.

אז מה הביג דיל בעצם? הייתי בגן עדן בהיותי בחיים ואני בא לבשר לכם בשורה: גן העדן הוא בדיוק מה שתיארנו, חלמנו וקיווינו שיהיה.

אז מאחר ודרמה היא עוד משהו שהאנושות פיתחה וטיפחה, גם אני לוקה בה. גן העדן עלי אדמות נמצא בארץ הקודש, בנקודה מיניטורית על הכדור בעיר העונה לשם תל אביב. (תודו שזה כבוד).

מסעדת "גוצ'ה" המתפארת בשלושה סניפים (דיזינגוף, אבן גבירול ורמת החייל) היא נציגות גן העדן על אדמתנו. אני ביקרתי בשלושת סניפי הרשת המעולים, כשהראויה לציון, תשבחות ושירי הלל היא "הדיינר של גוצ'ה" באבן גבירול.

בשתי אחיותיה ביקרתי בעבר, ובתור גרגרן מדופלם, הרגשתי שמחובתי לבקר גם ב"דיינר", וכך היה.

כאיש של דקויות (לא נקרא לזה ביקורתי), תשומת הלב שלי מופנית לכל פרט ופרט בחוויה שלי במסעדה. החל מהכניסה דרך המארחת, נוחות המושבים, ריח המקום, שירות, צילחות ואיכות. ברוב המקרים אני אמצא דבר מה שטעון שיפור, ואגב, אין בזה כל רע, אבל מה קורה כשהכל מושלם? אתה פשוט יכול לקחת אנחה, לחייך, ולהגיד "תודה".

אל שולחננו ניגש מלצר מקסים, שירותי, אדיב וסבלני. אני מאד רגיש לשירות שניתן בארץ, ובמקומות בהם השירות שניתן לא מניח את הדעת, אני תמיד נוהג להעיר את תשומת לב המלצר או במקרה חריג יותר (וקרו כאלה) מנהלי המקום. שירות טוב הוא לפני הכל, גם לפני איכות המנות.

במקרה הזה כאמור, זכינו במלצר נהדר שלקח ברצינות את תפקידו, הציג את מנות הספיישלים ונתן מיפרט מדויק על כל מנה ומנה שבה התעניינו.

מעיון בתפריט, אני שם למחירים הסופר-אטרקטיבים! אני בכוונה לא רוצה להשתמש במילה "זולים", גם כי זה מאד סובייקטיבי וגם כי להגיד על אוכל "זול" משתמע לשני פנים. על כל פנים, מחיר המנות כל כך הוגן שזה היה מעט מחשיד וחששתי שהמחיר הנוח יבוא על חשבון גודל המנות, או במקרה הגרוע על איכות המנות, אך לא כך היה דבר.

קוראיי ההדוקים לבטח יודעים שמנות ראשונות זה הקטע השלי, וכשמדובר במקומות חדשים שאני מבקר בהם, תמיד ארצה לטעום מנות ראשונות ספציפיות שאני אוהב.

אז איך לא, סלט קיסר: סלט הקיסר תומחר בתפריט ב-31 שקלים. מאחר וזו מנה קבועה שלי בכל מקום שבו אני סועד, אני יודע שמחיר ממוצע של סלט קיסר הוא 50 שקלים. מאחר וזה ממוצע, יש מקומות שמחיר המנה מגיע גם ל-60 שקלים. אם כן, הסלט שהוגש כאן הגיע כגודל של מנה ראשונה-מפנקת, כך שהחשש ממנה מיניאטורית שתותאם למחיר, התפוגג. מדובר בסלט מעולה! רוטב כל כך עשיר, כל כך מדויק שעוטף את עלי החסה הטריים. כל ביס גורם לך לרצות להגיע כבר לביס השני. את הסלט מקשטים קרוטונים פריכים תוצרת המקום וגבינת פרמז'ן מעולה. ידוע לי שיש את אלו שסולדים מרוטב הקיסר עקב נוכחות האנשובי בו, אבל הוא רק תורם לטעם הסופי, וטעמו לא באמת מורגש. השלם הוא יותר מסכום חלקיו, זוכרים? מנה פשוט מעולה במחיר שלא משאיר מקום להיסוס האם להזמין או לא. מומלץ ביותר.

file_0 (19)

סלט קיסר

כחובב דגים, ובתור אחד שיכול לאכול דגים בכל צבע וצורה, היה ברור שמנת דג תגיע לשולחננו, ואני מעדיף אותה בראשונות, כי כך אני מבטיח מנת סביצ'ה, אחת המנות האהובות עליי. אז כן, מנה של סביצ'ה בורי (45 שקלים) הגיעה גם היא. מה אני אגיד לכם? אם להורים יש נחת מהילדים שלהם, לי יש נחת ממנות מוצלחות. בא לי מאד שיצלמו אותי בוידאו טועם מנות, לראות איך זה נראה מהצד, כי במקרה של המנה הזו, טעמתי, התענגתי, השמעתי קולות, והתיאור ייעצר כאן ועכשיו כי זה נשמע מגוחך גם בעיניי. מנה פשוט מעולה! החוק הראשון בהכנת מנת דג, זה דג טרי, ואין ספק ש"הדיינר" מודעים לחוקים, שולטים ומיישמים אותם בפועל. דג טרי בטקסטורה מצוינת, מתובל בתיבול מדהים ומקושט ברצועות צנון ובצל סגול. כמה פרשיות וכייף במנה ראשונה. עם התחלה כזו, המשך מוצלח מובטח!

file_0 (20)

סביצ'ה בורי

עם פינוי המנות הראשונות, אני והוריי היינו מאד מופתעים. אנחנו אנשים של מסעדות והשארנו חותמנו ואת כרטיס האשראי בהמון מסעדות בארץ, והיינו קצת נבוכים של"דיינר" הגענו רק עכשיו. מעין כזה "איך לא שמענו על זה?". מן הראוי שהיינו מבקרים במסעדה הנהדרת הזו עוד קודם לכן ונהנים מאווירה מדהימה, אוכל מדהים, שירות מדהים ומחירים נוחים מאד.

עם חיוך רחב, חזר המלצר והגישו לנו את המנות העיקריות. את ההחלטה על המנות עשינו כבר בתחילת הערב עם הזמנת הראשונות. כמה כייף זה לסיים ראשונה ולקבל ממש בסיומה את העיקרית!

הוריי החליטו לחלוק מנה, לכן הם לקחו משהו קטן וצנוע, שימו לב: קילו (!) של מולים ב-92 שקלים.

פירות ים עולים המון כסף בארץ, המון. ברמה שאתה אוכל את זה בחו"ל במחירים מגוחכים ובארץ צריך לשלם ביוקר. כאן קיבלנו דלי מלא במולים מעולים, ברוטב חמאה ויין ב-92 שקלים! אני עדיין מתקשה להבין את התמחור של המנה הזו, ובתור ישראלי ישר להריץ לעצמי בראש "אז איך הם מרוויחים מזה?". מנה גדולה, מפנקת, מוגשת בצורה אקזוטית ושובבה והעיקר: איכותית וטעימה!

במסעדות הדגים, מיקס של פירות ים שבטח ובטח לא מכיל קילו, מגיע ל-90 וגם -100 שקלים, כאן קיבלנו מולים איכותיים בכמות בלתי תיאמן במחיר מגוחך. ואם זה לא מספיק, המחיר גם כולל תוספת לבחירתכם. אנחנו בחרנו בצ'יפס, שמטוגן כנראה שבועות בשמן, אחרת אין הסבר לטעם המפנק הזה. לא מדובר בצ'יפס מהקפואים, אלא במשהו טוב! אתם חייבים לנסות את המנה ולהזמין אותה אפילו למרכז השולחן כמוסיקת רקע בזמן שכולם אוכלים את העיקרית שלהם.

file_0 (21)

מולים

אני הזמנתי מנה של אגז סלמון ותרד, רוטב הולנדייז והומפרייז (53 שקלים).

לפני שאפרט על המנה, אני חייב להתעכב שוב על המחיר. בואו רגע ניזכר כולנו שמדובר במסעדה, לא ברשת מזון מהיר. מדובר במסעדה נחשבת ומעורכת, שמגישה אוכל מוקפד בניצוחו של שף. מה אנחנו מקבלים היום ב-53 שקלים? רול וחצי של סושי? מנת המבורגר במזללה? משהו כזה, כן? כאן, ב"דיינר", החליטו כנראה לפנות לקהל יעד רחב יותר ולאפשר לכולם ליהנות מהאוכל המופתי שהם מגישים. מנה של אגז בנדיקט לא יורדת מ-65 שקלים, וכאן, כאשר אתה מקבל מנה שכזו (ועוד טעימה יותר מבכל מקום שאני טעמתי) במחיר כזה, אתה מעריך ואוהב את המקום עוד יותר.

המנה הגיעה כבסיס של לחמניית המבורגר (בהתחלה הרמתי גבה), עליה נתח של פילה סלמון, תרד, ביצעה עלומה, הולנדייז והומפרייז. וואי וואי וואי! איזו מנה! אין לכם מושג כמה אתם חייבים לעצמכם את המנה הזו! שילוב טעמים ומרקמים מנצח. הלחמנייה, שהיא בסיס המנה, לקחה על עצמה את האחריות לשאת את כל הכובד והטוב הזה עלייה, והיא עמדה בזה בהצלחה. כמובן שהנדסתי לי את זה כך שכל ביס וביס יכיל את כל מרכיבי המנה. כמה כייף זה ליהנות ממנה! הרי לא תמיד אתה מצליח בבחירת המנות, ויותר מזה, לא תמיד מצליח בבחירת המקומות. אין ספק שעם "הדיינר" עשיתי בחירה נכונה הן בבחירת המקום והן בבחירת המנות המופתיות!

file_0 (22)

אגז סלמון ותרד, רוטב הולנדייז והומפרייז

אז כמו שלכל שבת יש מוצאי שבת, לכל ארוחה יש קינוח.

הקינוח הוא החלק הכי קריטי בארוחה מבחינתי. לא מעטות המסעדות שמזלזלות באינטליגנציה הקולינרית של הלקוחות וחושבות שבעזרת מוס שוקולד או בוואריה אנשים יצאו מחויכים. כמובן שזהו לא המקרה במסעדות בהן אני נוהג לבקר ובטח ובטח שלא ב"דיינר".

בחירת הקינוח הייתה בחירה קשה, ולרוב אנו מזמינים קינוח לכל סועד, אך הפעם באמת שהיינו מלאים עד אפס מקום אבל על מנת לשמר את המסורת המתוקה, התעלינו על קיבתנו.

לרוב אני אוהב קינוחים קרים ופחות מתחבר לכל ז'אנר הסופלה, אך הפעם החלטתי לסטות מדרך הישר שלי ולהזמין קינוח חם: מאפה תפוחים מקורמלים עם קרם שקדים (36 ₪). וואו! זה היה מדהים! איזה כייף זה לקחת סיכון, לחרוג ממנהגיך ובסוף להבין שזה גם השתלם? פשוט וואו! המנה הייתה מעין בצק עלים אפוי כזה (בצק עלים חמאה, למודאגים), שמעליו תפוחים מקורמלים ומעל קרם שקדים אלוהי. בצד הגיעה גם צלוחית קטנה של קרם פרש מטורף עם קראמבלס. מנה מעולה שחתמה את הארוחה בדרך הכי מנצחת שיש.

file_0 (23)

מאפה תפוחים מקורמלים עם קרם שקדים

אם הביקור שלי במסעדת ה"דיינר של גוצ'ה" היה אולימפיאדה, אין ספק מי היה עומד בפודיום המנצחים ולוקח את מדליית הזהב. מסעדה מעולה שהחכימה לשים דגש על נראות המקום, איכות השירות, צילחות המנות, איכות המנות ושביעות רצון הלקוחות. ממליץ בחום!

סיכום

חניה: 7 מתוך 10.

שירות: 10 מתוך 10.

טיב האוכל: 9 מתוך 10.

מגוון התפריט: 10 מתוך 10.

ה"דיינר של גוצ'ה", אבן גבירול 14, ת"א, 03-6911603

הודעות