Gelateria Santa Trinita – גלידריית חובה בפירנצה ומתכון לגלידת שומשום שחור

מאת: עומר קוצ'מן

כולנו כבר יודעים שאם יש משהו שהאיטלקים יודעים לעשות זה גלידה (טוב זה ועוד "כמה" דברים).

ולכן בביקורי האחרון בפירנצה שיטות ארוך לאורך הארנו (הנהר הראשי שחוצה את פירנצה) הסתיים בהגעה לגן עדן. אז מסתבר שלגן עדן יש ריח מתקתק, והוא צבוע בוורוד עם עיטורי זהב ובכניסה אליו מקדמת את פני הבאים מלאכית ג'ינג'ית שמלאה באנרגיה מהפנטת וחיוך רחב. אם חשבתם שהגזמתי- נסו אותי! תיווכחו לדעת שזה בדיוק מה שתרגישו כשתכנסו ל-Gelateria- Santa Trinita.

לא משנה האם בחוץ ירד גשם חזק, או אם הטמפרטורה זינקה למעל 40 מעלות (כן, כן, לא רק אצלנו הקיץ קשוח!), בפנים תמיד תהיה אותה התחושה הנעימה והמיוחדת, כשמוזיקה איטלקית מתנגנת ברקע והעיניים מסתחררות מהמבחר הרחב שפרוס בפני המבקרים…

IMG-20140906-WA0014

מבט מהרחוב

ולגולת הכותרת שלשמה התכנסו פה היום- הגלידות!

אז כמובן שבמקום ניתן למצוא את הטעמים "הרגילים": שוקולד, וניל, וניל עוגיות וכד', אבל טעמם כל-כך לא "רגיל" שכדאי "לבזבז" כדור על טעם שלכאורה נראה פשוט כי הטעמים הרגילים שלהם מטריפים. ואולי בגלל זה עדיף להגיע רעבים, כי כדור אחד לא מספיק כדי למצות את המקום. נתחיל בפיסטוק. גלידת הפיסטוק של הגלידרייה מיוצרת ממחית פיסטוק הום-מייד וזה מה שהופך את הטעם לכה מיוחד. גלידת הפנקוטה גורמת לקינוח האהוב מבוכה קלה על כך שלא נולד כגלידה מלכתחילה.

טעם נוסף שאתם חייבים לנסות הוא Nociola - גלידת אגוזי לוז שטעמה מזכיר את הממרח האהוב אבל עם טעמים עזים פי כמה של האגוז הקסום הזה.

IMG-20140906-WA0015

יאמי!

אבל הסיבה העיקרית שבשבילה כדאי להגיע למקום זה Sesamo nero- גלידת שומשום שחור שמתהדר בצבע אפרפר מסתורי שלא ישאיר את רגש הסקרנות שלכם אדיש. במוחנו הכה ישראלי ציפינו לטעם של טחינה/חלבה הרי שהשימוש הנפוץ ביותר של שומשום הוא להכנת טחינה. אז זהו שלא כל כך, לגלידה טעם כל כך מיוחד שפשוט נחסוך את הניסיון לתאר אותו. מה שלא נחסוך מכם זה את המתכון שקיבלנו במקום וששודרג קלות על ידנו.

מתכון לגלידת שומשום שחור

ראשית מכינים את מחית השומשום:

2 כפות שומשום שחור קלוי

2 כפות דבש

במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את השומשום הקלוי עד שהשמן יוצא מהזרעים

לאחר מכן מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

לגלידה:

1 כוס חלב

2 מכלים של שמנת מתוקה 38%

6 חלמונים

1 כוס סוכר

1 כף ממרח שומשום שחור

בסיר מחממים לסף רתיחה חלב ושמנת. בינתיים מקציפים את החלמונים והסוכר יחד לקצף יציב

מאחדים את המסות לאט על ידי מזיגת החלב על קצף החלמונים ומעבירים הכל חזרה לסיר. מוסיפים כף ממרח השומשום (המהדרין יסננו את הממרח עד שיהיה חלק לחלוטין), על אש נמוכה מערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת מעט מסמיכה.

סוגרים בכלי ומאחסנים במקרר כ-24 שעות (על מנת שהטעמים יתפתחו וישתלבו בצורה מדהימה בפה), שופכים את כל המלית לקערת מכונת הגלידה ומפעילים.

מומלץ להגיש בקערה עם שברי גביע גלידה למעלה.

בתאבון!

הודעות