Fu Sushi – וכל מילה נוספת מיותרת

מאת: טליה אברהם

סושיות צצו במחוזותינו בשנות האלפיים כפטריות אחר הגשם. בתוך כעשור כבר ניתן למצוא סושיה כמעט בכל פינה בעיר. אבל כמה מתוך אותן סושיות הן אכן מוצלחות ואיכותיות?

הפעם האחרונה שבה ביקרתי ב"Fu Sushi" הייתה מזמן, באמת מזמן. עוד כשהיה מדובר בבר סושי קטנטן שלא היה צריך להתאמץ מידי כדי להתמלא במהירות. השבוע נפגשתי עם חברות שלא ראיתי הרבה זמן ואחת מהן הציעה שנלך ל"Fu Sushi". אכן הפתעה רבה ציפתה לי כשהגענו למקום, בערב שני האחרון. מלבד העובדה ש"Fu Sushi" התרחב פי שלוש כמעט, בחוץ השתרך תור ארוך, ארוך מידי, במיוחד לאור העובדה שמדובר ביום שני בערב. המארחת הופתעה כשאמרנו שלא הזמנו מקום, מה שאילץ אותנו לחכות כ-20 דקות לשולחן.

התפריט של המקום, שהיה זכור לי לטובה עוד מאז, התרחב גם כן, מה שמתאפיין בעיקר בהוספת מנות רבות ומעניינות, ואני חייבת להגיד שכל מנה שחלפה על פנינו בזמן שקראנו והתלבטנו – נראתה יותר ויותר מפתה.

התפריט מציע יותר מעשרים מנות ראשונות. תענוג אמיתי. אפשר לנסות טעמים חדשים וליהנות ממנות נפלאות. לאחר חשיבה רבה הזמנו טופו בקארי יפני (32 ש"ח). מנה מוצלחת במיוחד של קוביות טופו, מקלות במבוק ופטריות שמפניון ברוטב חלב קוקוס וקארי יפני. המרק הנפלא הזה הוגש בנפרד מאורז לבן מאודה. צורת האכילה כייפית במיוחד – מערבבים הכל ביחד ונהנים מתערובת טעמים מצוינת ומרעננת. כמה טעימות לכל אחת והנה אנחנו מוכנות לעבור לשלב הבא.

20140818_205502 (1)

טופו בקארי יפני

איזה סושי מזמינים מתוך המגוון הרחב  שמציע התפריט?

שתי קומבינציות צמחוניות ורביעיית ספייסי אספרגוס רול נראו לנו כמספיקים יחסית לרמת הרעב הבינונית של שלושתנו.

ואכן לאחר המתנה לא רבה הרולים הונחו על שולחננו, יפים מתמיד.

הקומבינציה הצמחונית הייתה מצוינת (!). היא הכילה 17 יחידות סושי בסדר הבא: טריקולור (3 יח' – מומלץ במיוחד!), אינסיידאאוט צמחוני (4 יח'), מאקי טמאגו ומלפפון (3 יח'), מאקי מלפפון אושינקו וגזר (3 יח') ושיפוד מאקי ירקות מטוגן (3 יח' – מומלץ!). מחירה 66 ש"ח והיא בהחלט שווה כל שקל.

20140818_212740 (1)

קומבינציה צמחונית

ספייסי אספרגוס רול היה גם כן מוצלח מאוד. החלפנו את השרימפס החלוט בסלמון, שהשתלב מעולה עם האספרגוס, ספייסי מיונז וטוביקו עטוף בשבבי נורי (30 ש"ח).

20140818_212934 (1)

ספייסי אספרגוס רול

חייבת להגיד שהסושי היה נפלא, אחד מהטובים שיצא לי לאכול אי פעם. המרכיבים היו טריים, השילובים נהדרים, ההגשה יפה ומדויקת – בקיצור, חוויה אמיתית.

מה פחות אהבתי? וזה אומנם לא מאפיין רק את "Fu Sushi", אך את העובדה שלאחרונה רולים הפכו ל-4 יחידות במקום 8, תמחורם מעט ירד אך בחישוב הסופי המחיר יוצא לא זול בכלל. למה כוונתי? ספייסי אספרגוס רול עלה 30 ש"ח אך מדובר במחיר ל-4 יחידות. כל יחידה עולה כמעט 8 ש"ח וזה לא זול בכלל, בהתחשב בעובדה שאם הרול היה מכיל 8 יחידות, מחירו היה מזנק ל-60 ש"ח. זה דיי דומה לטרנד ה-400 מ"ל בירה. מעטים המקומות בתל-אביב שבהם ניתן למצוא היום חצי ליטר. הרוב עברו ל-400 ויש בזה משהו מאוד מבאס, במיוחד לאור העובדה שהמחיר לא יורד בהתאם.

אם נעזוב את זה לרגע, אז "Fu Sushi" היא ללא ספק אחת הסושיות הטובות ביותר בארץ. אם אתם מאוהבי סושי איכותי, עשו לעצמכם טובה וקפצו לכאן. בטוחה שתיהנו מכל ביס.

סיכום

ציון כללי – 9.

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 10.

ירמיהו 32, תל-אביב, 03-6051000, מומלץ מאוד להזמין מקומות מראש

ביקור חוזר ב-Fu Sushi מיום 4.7.2015.

 

חזרתי ל-Fu Sushi פעם נוספת, כשנה לאחר ביקורי האחרון במקום, שממנו, כמפורט למעלה, יצאתי סוג של נפעמת. אז מה נשתנה ב-Fu Sushi בשנה האחרונה?

בעלי ה-Fu Sushi, רכובי על גלי ההצלחה, פתחו שני מקומות נוספים. הנוץ' ברמת השרון ואת קיסו האסיאתית בקרית אונו.

אבל השאלה הגדולה היא מה המתחדש אצל המלכה והאם, Fu Sushi?

מלא, כתמיד, אבל הרבה פחות ממה שזכרתי. צהרי שבת ולמרות זאת, היה ניתן לספור את השולחנות הפנויים.

המחירים עלו. זה כמעט בלתי מורגש, אבל קריאת הפוסט שכתבתי בספטמבר 2014 מעלה שהמנות שסיקרתי בפעם הקודמת עולות היום יותר. לדוגמא – הקומבינציה הצמחונית תומחרה דאז ב-66 ש"ח והיום מחירה עומד על 72 ש"ח, ומנת טופו בקארי יפני שעלתה אז 32 ש"ח עולה היום 34 ש"ח.

השינוי החיובי הוא בהמרת הגשת ארבע יחידות ל-8 יחידות. כתבתי על כך גם בביקורת הקודמת. ציינתי למשל שספייסי אספרגוס רול, אשר תומחר ב-30 ש"ח, מוגש רק בארבע יחידות. היום מוגשות 8 יחידות, והרול מתומחר ב-44 ש"ח. לדעתי מדובר בשינוי מעולה, גם מבחינת המחיר.

הפעם הזמנו קרייזי רול (סלמון, אבוקדו, גבינת שמנת ובצל ירוק, בציפוי שבבי טמפורה, 46 ש"ח), סאקי יאמי רול (סלמון, ספייסי מיונז, שרימפס מאודה, אבוקדו וחסה בציפוי שבבי טמפורה, 52 ש"ח) וסאקורה רול (שרימפס טמפורה, ספייסי טונה, אבוקדו ומלפפון בציפוי טוביקו, 48 ש"ח).

בכמה מילים מקדימות אציין שרול שמתומחר בכ-50 ש"ח צריך לדעתי להיות ברמה גבוהה מאוד, הן מבחינת מרכיבים והן מבחינת הביצוע.

סושיות שמציעות רולים זולים יכולות לחטוא בחובבנות, אך סושיות אשר מתמחרות את הרולים שלהן בטווח ה-50 שקלים, ואשר מציגות עצמן כמתמחות בסושי, חייבות לשמור על סטנדרט מאוד גבוה. הסטנדרט הזה, זה בדיוק מה שהיה חסר לי בביקור שלי היום ב-Fu Sushi.

צורת ההגשה של הקרייזי רול הייתה מרושלת למדי. אם תסתכלו על החיתוך של הסלמון, תבחינו שהוא כלל לא הונח כמו שצריך על גבי המעטפת של הסושי (צד ימין למטה). עוד שנייה של השקעה והרול היה נראה אחרת לגמרי.

20150704_153527

קרייזי רול. לא תזיק לו עוד קצת השקעה.

סאקי יאמי רול וסאקורה רול היו גם כן משעמים למדי, כך שאפילו ביצי הטוביקו הבוהקים לא הצליחו להפיג את השממה.

20150704_153506

סאקורה רול

הביצוע של הסאקי יאמי רול היה רחוק משלמות גם כן, לראיה התמונה הבאה.

20150704_153514

סאקי יאמי רול

תפריט הקינוחים שהוגש לאחר שהשולחן פונה היה דל למדי ודיי מבייש, במיוחד למקום כמו ה-Fu Sushi.

למרות שהיה חשק, היה קשה לבחור משהו מהמבחר הדל.

לסיכום, הביקור הנוכחי שלי ב-Fu Sushi רחוק מאוד מהתיאור הקודם. הסושי "רגיל", הביצוע מרושל, ולא ניתן שלא לתהות האם ההצלחה של המקום לא הורידה קצת את היד מהדופק…

אז נכון, השילובים עדיין נשמעים מבטיחים, והתפריט מגוון, אבל נראה שהמנות פחות טובות מאלה שזכורות לי מהביקור הקודם.

הודעות