טאפאס מעורר בעיר מנומנמת – ביקורת פליקנו רעננה

מאת: רונה לשם

כבר מזמן החלטנו לנסות את "פליקנו". מודעות רבות של המקום פורסמו ברחבי כפר-סבא ומספר חברים טובים סיפרו שהלכו ונהנו. שמענו  שאת המקום פתחו כמה חבר'ה צעירים בני 26 שעבדו כמה שנים בתחום המסעדות וחיי הלילה, כך שהאומץ שלהם הוא סיבה מספיק טובה להעביר ערב נחמד במקום.

מסעדת הטאפאסים "פליקנו" שוכנת בלב ליבו המנומנם של אזור התעשייה רעננה. המסעדה מציעה תפריט טאפסים בסגנון ישראלי-ספרדי ותפאורה מדליקה. המסעדה מחולקת למספר מתחמים. מתחם העישון בחוץ ובו שולחנות בר גבוהים, מתחם בר פנימי ורחב ידיים ומתחם נוסף ובו תפזורת של שולחנות.

ניכר שהושקעה מחשבה בעיצוב המקום. העיצוב מודרני, מדליק, התאורה חשוכה במעט ושירים ספרדיים מתנגנים ברקע.

הגענו בסביבות השעה 19:30 והתיישבנו במתחם הפנימי. מלצר חביב הביא לנו את התפריטים וסיפר שעד השעה 20:00 יש עסקית משתלמת במיוחד (א'-ה' בין השעות 18:00-20:00) פוקצ'ה, 5 מנות טאפאס, קינוח ושתיה ב-159 ₪. החלטנו לקחת את העסקית ולהוסיף מספר טאפאסים נוספים. העסקית נראתה משתלמת במיוחד והיה נחמד לגלות שישנה עסקית גם בשעות הערב.

ההתלבטות הייתה לא פשוטה. התפריט מגוון ועשיר ומציע שלל מנות טאפאס מעניינות במיוחד המחולקות לקטגוריות: צמחוני, בשרי וכד'.

 אף אחד לא היה רעב במיוחד ולכן לקחנו את העסקית ולה הוספנו שני טאפאסים נוספים. בנוסף הזמנו 2 כוסות יין ובירה מקומית. השתייה הגיעה מהר יחסית אך לצערי בכוס שלי שחו גושים לא ברורים (יכול להיות שאלה היו שאריות של הפקק?) וגם הכוס, כמה מבאס, לא הייתה נקייה. אבל איך אומרים? בנו ליהנות, לא? ביקשתי מהמלצרית להחליף את הכוס והדבר נעשה במהירות.

כעבור כ-20 דק' הוגשו לשולחננו מספר מנות. אהבנו במיוחד את סדר ההגשה. המנות לא מוגשות כולן ביחד, אלא בשני שלבים, אחרי שמסיימים את "הסבב הראשון" מפנים את הצלחות ומגישים את "הסבב השני". אומנם לא מודיעים על זה לפני ולא שואלים איזה מנות נעדיף קודם- אך אהבנו את זה. זה מאפשר להתענג כל פעם על מספר מנות בודדות ולאחר מכן לעבור למנות הבאות.

בהתחלה הוגשו לנו המנות הבאות: הפוקצ'ה, אפויה בתנור לבנים ומוגשת עם שמן זית, חומץ בלסמי, טחינה וקרם חצילים. קרם החצילים היה מצוין, נימוח בפה ורך במיוחד. הטחינה והחומץ הבלסמי שגרתיים ומשעממים למדי. מחירה של הפוקצ'ה הנו 16 ₪ (בהנחה שלא לוקחים את העסקית) והיא בהחלט משמשת כתוספת נחמדה ולא יקרה לארוחה.

20140116_194523 (2)

פוקצ'ה

פורטבלה עזים- כדור ממולא בגבינת עזים בציפוי פריך, מוגש עם מיץ עגבניות וקצח. כדור הפורטבלה טעים ומיץ העגבניות נחמד אך פשוט. לטעמי עדיף להוסיף משהו נוסף למיץ העגבניות וכך לשדרג אותו מעט (26 ₪).

20140116_194513 (2)

פורטבלה עזים

חציל בלאדי- מתובל בשמן זית ודבש תמרים, מוגש על סלסלת עגבניות וטחינה. מסוג המנות שטעמן בפשטותן. החציל היה מצוין והוגש בצורה אסטטית ונעימה לעין (25 ₪).

20140116_194708 (2)

חציל בלאדי

ארטישוק בגריל- חתיכות ארטישוק עם עגבניות לחות, קרם שמנת שום וסחוג. מנה קלילה וטעימה, שנראית יפה וששילוב הטעמים בה משתלב היטב בחך. השום והסחוג לא הורגשו ואולי טוב שכך (27 ₪).

20140116_194534

ארטישוק בגריל

טרפנו את המנות במהירות. ביס קטן מזו, ביס נוסף מההיא והצלחות התרוקנו במהירות. המלצרית ניגשה אלינו, פינתה את השולחן ואמרה שעכשיו תביא את המנות הבאות.

המנות הבאות שהוגשו לשולחן הם ניוקי ערמונים, סביצ'ה בורי, סלמון סטיקס ופילה בורי.

ניוקי ערמונים- נעשים במקום ברוטב שמנת, סילאן ופרמז'ן. הניוקי היה מעין חלקת אלוהים קטנה בכל הארוחה הזו. לצערי הוא הוגש רק בסוף, אחרי שמכלול טעמים עברו בפינו אבל גם הם לא הצליחו לבלבל את הטעם המדהים של הניוקי. הניוקי נימוח, רך, נמס בפה…אין ספק שמי שמכין אותו ניחן בכישרון נדיר במטבח. הצטערנו שהמנה הייתה קטנה, מספר יחידות בודדות בצלחת גדולה במיוחד. אז אומנם זה הרעיון של טאפאס אך דווקא בשל העובדה שהמנה מוצלחת במיוחד אולי היה כדאי לפנק קצת יותר (36 ₪).

20140116_201251

ניוקי ערמונים מצוין

סביצ'ה בורי- מוגש על מצע סלט בורגול, בלסמי ויוגרט תות שדה ונגיעות יוגורט. סביצ'ה היא אחת המנות האהובות עלי ואני נוהגת לטעום את הסביצ'ה שמוגש בכל אחד מהמקומות שאני נוהגת לבקר בהם. הדג היה מצוין והמנה עוצבה באופן אסתטי אך השילוב עם סלט הבורגול לא מוצלח בכלל. הטעמים לא משתלבים היטב, ויותר מכך, הבורגול שהיה מעט חסר טעם היה גס מידי עבור המנה הזאת. היוגורט תות שדה ונגיעות היוגורט לא מורגשים כל-כך ומשמשים בעיקר כקישוט (מוצלח מאוד!) (32 ₪).

20140116_201028

סביצ'ה בורי

סלמון סטיקס- שיפודוני סלמון ברוטב טריאקי על סלט ירקות שורש. מנה נפלאה, רטבים נפלאים, סלט ירקות שורש כייפי וקייצי (33 ₪). מומלץ!

20140116_201243 (1)

סלמון סטיקס

פילה בורי- בליווי ריזוטו פטריות מלך היער, כמהין ורוטב פלפלים. הריזוטו היה יבש, חסר טעם ולא מוצלח בכלל. הפטריות לא מורגשות והטעם הכללי שנותר בפה הוא של עיסה. הדג רגיל, בעל טעם "ביתי". מנה לא מומלצת, יקרה, התיאור מעלה ציפיות אך הביצוע לא מוצלח בכלל (52 ש"ח).

20140116_201116

פילה בורי

והקינוח! קרם ברולה ביס ופירות העונה. מנה טעימה שגם מוגשת בצורה מדליקה. היינו 3 והיא בהחלט הספיקה כדי להשאיר טעם מתוק בפה (37 ש"ח). אין ספק שגם בביקור הבא הייתי מזמינה את הקינוח הזה.

20140116_205351

קרם ברולה

אם לסכם בכמה מילים אז ניתן לומר שפליקנו היא מסעדה כייפית וצעירה שנחמד לבוא אליה עם חברים, בזוג, לדייט ואפילו לחגיגת אירוע כלשהו. רוב המנות מוקפדות, מוגשות יפה וניכר שהושקעה בהן חשיבה. עם זאת, התחושה הכללית היא שהמקום עוד לא בשל לגמרי, לא לרף הגבוה שהוא הציב לעצמו ובטח שלא לרמת המחירים הגבוה שהוא דורש. ישנם טאפאסים מוצלחים הרבה יותר שדורשים מחירים זהים ובטח שעדיף ללכת אליהם…

המקום מומלץ לבילוי למי שאינו מעוניין להתרחק מאזור השרון ומחפש להעביר ערב נחמד בלי להשקיע דקות ארוכות בחיפוש חניה, אך לצערי המחירים אינם מצדיקים את התמורה.

20140116_204115

פליקנו

לסיכום:

ציון כללי - 8.5 מתוך 10.

רמת האוכל - 8.

רמת השירות - 10.

החרושת 14, רעננה, 09-9744044

הודעות