Bon appétit – ביקור ב"לה אנטריקוט" בתל-אביב

מאת: רונה לשם

מסעדת לה אנטריקוט שוכנת בבניין פלטין שברחוב נחלת בנימין בתל-אביב, בניין שנבנה בשנת 1926 ושבאולם הקונצרטים שלו החלה את דרכה הפילהרמונית הישראלית.

המסעדה מכנה עצמה "מסעדה צרפתית כשרה המתמחה בבשר איכותי", כזו שיש בה "אוירת בראסרי" ו"תפריט מגוון". לאחרונה התפרסם קופון לארוחה במקום (98 ש"ח ליחיד כולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וכוס יין) ולכן החלטנו לנסות אותה.

באחד מערבי חמישי האחרונים שמנו פעמנו למקום. באופן מקרי מצאנו חניה סמוכה (דבר שיחסית למיקום ולשעה הפתיע אותנו מאוד). בסביבות השעה שמונה בערב המסעדה כבר הייתה כמעט מלאה. המסעדה לא גדולה, אך מעוצבת בצורה רומנטית וחמימה. ישנם מרווחים גדולים יחסית בין השולחות כך שניתן ליהנות היטב מהביחד זאת מבלי לשמוע את השיחות של השולחן שליד.

התפריט אכן מגוון – ניתן למצוא בו מנות פתיחה מגוונות, מנות עיקריות רבות ולא מעט קינוחים.

מיד כשהונחו על שולחננו התפריטים הוגשו גם לחמניות חמות וטריות לצד ממרח זיתים שחורים וממרח אדום שעד עכשיו לא הצלחתי לעמוד על טיבו (במיוחד שגם המרקם שלו לא היה מוצלח במיוחד ולכן לאחר טעימה מהירה החלטתי לעצור).

20140710_203242 (2)

לחמניות לצד ממרחים

למנות ראשונות הזמנו קבבוני אנטריקוט שהוגשו על קרם חצילים שרופים עם שום ונענע, רסק עגבניות טריות וטחינה לבנה (34 ש"ח) וקרפצ'יו בקר, מתובלן בשמן זית ובסלמי, בעיטור סלט גזר, סלק ועלי ארוגולה (44 ש"ח).

20140710_204615 (2)

קבבוני אנטריקוט

המנות היו טעימות אך לא כאלה שהפילו אותנו מהרגליים. הקבבונים לא היו רכים מספיק, אך מצע הטחינה יחד עם הרסק שדרגו אותם פלאים.

הקרפצ'יו היה לא רע בכלל, אך רחוק מלהיות בין הטובים שאכלתי אי פעם. הסלט שעיטר אותו היה מצוין והתאים מאוד למנה.

למנות עיקריות הזמנו מיקס בשרים שכלל פרגית, קבב, אנטריקוט ונקניות מרגז שהוגש לצד צ'יפס (מנה שאינה קיימת בתפריט הרגיל) והמבורגר 250 גרם, שהוגש עם לחמניה, בצל סגול, חסה, עגבניה וצ'יפס (58 ש"ח). 

20140710_210231 (2)

מיקס בשרים

20140710_210238 (2)

המבורגר 250 גרם

המנות היו גדולות וטעימות, אך אכלנו מוצלחות מהן. אם להשוות את "לה אנטריקוט" למסעדת "גשן" שנמצאת במרחק שתי דקות הליכה ממנה (מסעדת בשרים כשרה גם כן) הרי שגשן לוקחת ובענק. הבשר היה טוב אך לא טוב מספיק, רך אך לא רק במידה הנכונה, התוספות היו טעימות אך כאמור, לא כאלה ש"מפילות מהרגליים".

השירות לעומת זאת היה מעולה. המלצרים היו חביבים, זריזים ובדקו מספר פעמים שהמנות טעימות ושהכל בסדר.

הקינוח שהזמנו, גם הוא לא נמצא בתפריט הרגיל של המסעדה ואולי טוב שכך. לפנינו הונחה צלחת עם קוביות טופי ושוקולד, גלידה וקצפת. אם הייתי צריכה להגדיר את הקינוח במילה אחת הייתי אומרת: "פרווה". למרות שניתן ליצור פלאים עם מרכיבים שאינם חלביים נראה שבמשימה הזו המסעדה לא הצליחה. הקצפת הייתה חסרת טעם, הגלידה גם כן ולכן לאחר כמה ביסים החלטנו לוותר.

20140710_212615 (2)

קינוח

החשבון הסופי שלנו הסתכם ב-198 ש"ח (שני קופונים שרכשנו מראש). והאמת? לדעתי הארוחה לא שווה שקל אחד יותר. אומנם מדובר במסעדה עם אווירה נעימה ושירות מצוין אך האוכל המוגש בה הוא בינוני בלבד. בנוסף, כמה שניסיתי, לא כל-כך הצלחתי להבין איפה מתחבא הטאץ' הצרפתי. אולי אחרים יצליחו יותר.

סיכום

ציון כללי – 8.5.

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 10.

אחד העם 28, פינת נחלת בנימין, 03-6337733 (כשר)

הודעות