28 שנים של מצוינות – ביקור ב"פרונטו"

מאת: טליה אברהם

מסעדת פרונטו היא חלק מהנוף הקולינרי שלנו כבר 28 שנים. בעידן בו מסעדות נסגרות חדשות לבקרים, תקופה ארוכה שכזו בחיי מסעדה מעידה כאלף עדים על כמה שזו הצליחה להתחבב על החך הישראלי.

במהלך השנים הוכתרה המסעדה, ולא פעם, כמסעדה האיטלקית הטובה בישראל, ולפני כמה שנים אף צירפה לשורותיה את השף המוכשר דיוויד פרנקל, ומאז נראה שהמסעדה רק נסקה לגבהים חדשים.

פרונטו תמיד הייתה בשבילנו מקום לחגוג בו אירועים מיוחדים. זה התחיל כשחגגנו לפני כמה שנים משרה חדשה, ומאז חזרנו לשם בכל פעם מחדש כדי לציין אירועים כאלה ואחרים.

20160503_204034

הבר בפרונטו

לאחרונה הוזמנו לטעום את תפריט האביב החדש של פרונטו. כאן המקום לעצור לרגע ולציין שקבלת הזמנה לבקר למסעדה תמיד מעלה לא מעט תהיות. כבלוג אשר חרט על דגלו את סמל הביקורת האובייקטיבית, אנו מוצאים עצמנו מתלבטים לא מעט כאשר מתקבלות הזמנות כאלה, שכן בעיקר שיקולי הנגד גוברים. כשאתה מגיע למסעדה כמבקר שהוזמן למקום, הצוות מעודכן בהגעתך, מה שפוגע ביכולת לבקר את המסעדה מבחינה אובייקטיבית. מצד שני, זוהי הזדמנות להיחשף למסעדות חדשות, מנות ותפריטים חדשים, אך זאת בתנאי שהעובדה שהוזמנת לבקר את המסעדה מופיעה באופן ברור בביקורת (מה שלצערי לא נעשה בהרבה מהמקרים אצל מבקרים אחרים, ולדעתי פוגע פגיעה קשה בביקורת).

הגענו לפרונטו באחד הערבים הראשונים של תחילת השבוע. המסעדה הייתה בתפוסה חלקית, ואנחנו הובלנו אל עבר השולחן שלנו. ריח עדין ונעים ניבט מתוך הורד האדום אשר ניצב עליו.

20160503_204004

ריח עדין ומשכר של ורד אדום

תפריט המסעדה כולל הן את התפריט הקלאסי של המסעדה והן את התפריט העונתי, המשתנה בהתאם לחומרי הגלם שמביאה איתה אותה העונה. למנות ראשונות הזמנו, בהמלצת המלצר, מנת אספרגוס טרי (מתפריט האביב, 63 ש"ח) ואניילוטי גורגונזולה (מהתפריט הקלאסי, 69 ש"ח).

שתי המנות היו מצוינות. אניילוטי גורגונזולה, נעשית במקום מבצק עשיר בחלמונים ממולא בגורגונזולה, ומונחת על קרם וישיסואז (או מרק כרישה ותפוחי אדמה בשפת העם), בעיטור קרמבל פרושוטו ושמן פיסטוק. לבקשתנו, הקרמבל פרושוטו הוחלף לשברי פקאן, והתחליף היה כה מצוין עד כי אני הייתי מאמצת אותו באופן קבוע.

IMG_20160505_152333

אניילוטי גורגונזולה

הבצק היה מאוד רך, קרם הוישיסואז היה מצוין ולראיה המנה התחסלה לה במהירות.

אך מי שתפסה את המקום הראשון בשולחן שלנו, הייתה ללא ספק מנת האספרגוס הטרי, שמככבת לה בתפריט האביב, אך חייבת למצוא את דרכה לתפריט הקלאסי, כי זו אחת מאותן המנות שמחזירות סועדים למסעדות.

IMG_20160505_152257

מנת האספרגוס הטרי

מדובר במנת אספרגוס טרי, המוגשת עם רביולי במילוי תירס ומסקרפונה בחמאת לימון ועירית. התיאור נשמע אומנם פשוט, אך מדובר באחת המנות הטובות שיצא לי לטעום.

מסעדות רבות מציעות מנות אספרגוס בתפריט שלהן. בדרך כלל מדובר במנות שמחד גיסא נשמעות מבטיחות במיוחד, אך מאידך גיסא, מאכזבות במיוחד. האספרגוס לרוב לא עשוי כמו שצריך, או שהוא דק מידי, או שקשה למצוא בתוך המנה את האספרגוס המובטח.

במקרה הזה האספרגוס כיכב. חיתוך בבשרו הוכיח שהוא בושל במידה הנכונה, והיה רך כל-כך שטעמו אף הזכיר חמאה. הרביולי שהונחו מעל היו עדינים ורכים גם כן, והמנה הזו, שמהתפריט נראתה כמו עוד מנה טובה, התבררה לבסוף לא רק כמנה טובה, אלא כאחת המנות הטובות שיצא לנו לטעום.

מכאן המשכנו הישר למנות העיקריות.

גם כאן שילבנו, מנה אחת מתפריט האביב – לוקוס וניוקי בחמאה לבנה, ומנה מהתפריט הקלאסי - הטאליוליני טרטופו.

טאליוליני טרטופו היא מנת פסטה אשר עשויה פרמג'אנו, חמאה וכמהין (94 ש"ח) שבמבט ראשון נראית פשוטה למדי. כדי לרדת לעומקה צריך להתרכז בטעם העשיר אשר מתפזר בחך כבר בטעימה הראשונה, ובפיסות הכמהין הקטנות אשר כמו מרקדות על חלל הלשון. מומלץ לאוהבי הז'אנר.

IMG_20160505_122719

טאליוליני טרטופו

המנה השנייה שהזמנו הייתה לוקוס שהוגש על מצע ניוקי בחמאה לבנה, לצד סוכריות סלק, קרמבל אגוזים ופרמז'ן (178 ש"ח).

הלוקוס היה רך ואוורירי, הניוקי היו מצוינים, ולצד אלה בלטו סוכריות הסלק, שלא בכדי נקראות כך, שכן אלה היו מתוקות במיוחד.

IMG_20160505_122823

לוקוס על מצע ניוקי בחמאה לבנה

מנה מוצלחת, אם כי לדעתי אינה שווה את המחיר הגבוה בו היא מתומחרת.

משם עברנו למנות אחרונות. הזמנו פיננסייר תפוחים מקורמלים, המוגש לצד סוכריות סיידר וגלידת ארל גריי, אותה ביקשנו להחליף לסורבה קוקוס קלוי (45 ש"ח). בנוסף הזמנו חליטות תה מתוך מבחר החליטות הסיניות המרשים שמציעה המסעדה.

IMG_20160505_122539

פיננסייר תפוחים מקורמלים

IMG_20160505_122625

חליטות תה

הפיננסייר היה אומנם מוצלח, אך לא כזה שהייתי מזמינה בשנית, בעיקר כי לא היה בו משהו שזוכרים אחרי שהמנה נגמרת.

קינוח אותו הייתי מזמינה בשנית ושבשבילו הייתי חוזרת שוב לפרונטו הוא דווקא קינוח שהוגש לנו ללא שהזמנו אותו, כי נאמר שאנחנו "חייבים לטעום אותו". והאמת? שזה הסתבר כנכון ומדויק.

סמיפרדו דולצ'ה ולרונה הסתבר שקינוח שחייבים לסיים איתו ארוחה (48 ש"ח).

משמעות הביטוי "סמיפרדו" היא "חצי קר", והכוונה כאן היא לקינוחים חצי קפואים, העשויים מביצים ושמנת. הקינוח הומצא בדרום איטליה, ככל הנראה על מנת לשמש ראוי לגלידה, מעין גרסה ביתית של הגלידה האיטלקית הנמכרת בכל פינת רחוב.

IMG_20160505_122445 (1)

סמיפרדו דולצ'ה ולרונה

הרעיון הוא שהסמיפרדו אינו קופא עד הסוף. יש לכך אומנם חסרונות (שכן קשה לשמור על יציבותו), אך היתרון המרכזי הוא שניתן לשלב לתוכו תוספות רבות ומענייניות, כיד הדמיון הטובה.
במקרה הזה ויתרנו על הגראפה, ונהנינו מרוטב הטופי ושטרויזל השיפון המלא שהיו תוספת נפלאה למרקם.

לסיכום, מאוד נהנינו בפרונטו. זה כאמור לא מפתיע, כי כפי שכתבתי קודם לכן, זו המסעדה לה אנו שומרים אמונים לציון אירועים חגיגיים. לא בכדי המסעדה קיימת כבר שנים כה רבות, שכן יש בה את היכולות, השמורה למסעדות בודדות בלבד, להמציא עצמה כל פעם מחדש.

המינוס הגדול של המסעדה הוא המחירים שאינם נוחים לכל כיס. עם זאת, עסקית הצהריים של המסעדה משתלמת במיוחד, ומוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:30-16:00. במחיר המנה העיקרית מוגשת מנה ראשונה, עיקרית וקפה, מה שהופך את הביקור במקום לנגיש לקהל הרחב.

מומלץ.

"פרונטו", הרצל 4, פינת אחד העם, תל-אביב, 03-5660915

הודעות