עסקית ב"מסה" – ביקורת

מאת: רונה לשם

הסיפור של אביב משה, השף של מסעדת "מסה", מוכיח שאם רק תרצה משהו באמת – השמיים הם הגבול.

הילד שגדל בשכונת קטמון בירושלים, למד בתיכון מקצועי ושירת כטבח בצה"ל, וניסה מזלו במספר מסעדות, עבר ביום מן הימים לתל-אביב וכעבור תקופה קצרה כבר הקים עם מספר שותפים את מסעדת "מסה", אחת המסעדות המצליחות והיוקרתיות בארץ.

מאז נפתחה, מסה מצליחה להישאר בתודעה ולשמור על איכות ברמה גבוהה – משימה שכלל אינה פשוטה, במיוחד כשהקהל הוא דור שמחפש לחדש ולהיות מופתע בכל פעם מחדש. רבים נוהרים למסעדות חדשות, מנסים את מה שחדש על המדף, אך כמה מסעדות הן מאלה שכאילו היו כאן תמיד, כאלה שעובדות יפה במשך שנים ארוכות? מעטות, ונראה ש"מסה" היא אחת מהן.

אמצע השבוע. באופן שאינו מפתיע, האזור פקוק לחלוטין, החניונים מלאים. הבניה המסיבית מסביב מרמזת על כך שבעתיד קל יותר זה לא יהיה.

לבסוף מוצאים חניון עם מקומות פנויים וצועדים אל עבר "מסה". המארחת מובילה אותנו אל השולחן. העיצוב מרשים ומאוד יוקרתי. באמצע המסעדה שולחנות אבירים, ומצד שמאל פינות ישיבות שונות.

ניתן לבחור בין שתי סוגי ארוחות עסקיות: 98 ש"ח או 128 ש"ח. ההבדל הוא במנות הראשונות והעיקריות המוגשות במסגרת כל אחת מהן. מנה עסקית כוללת סלסלת לחם וממרחים המוגשת למרכז השולחן, מנה ראשונה ומנה עיקרית.

הלחם שהוגש היה טרי וממכר. הממרחים שהוגשו לצדו היו מעניינים הרבה פחות.

IMG-20150523-WA0005

לחם וממרחים

התרשמנו שהמבחר בעסקיות שמתומחרות לפי 128 ש"ח היה רחב יותר ולכן החלטנו להזמין אותן. בתפריט 12 מנות ראשונות, 5 מהן בתוספת תשלום (בין 10-20 ש"ח תוספת למנה). כבר כתבתי את זה בעבר, ואחזור על זה שוב. בעיני אין הצדקה לתוספת תשלום של 20 ש"ח למנה ראשונה, במיוחד כשהמנה העיקרית מתומחרת ב-128 ש"ח. תוספת כאן, תוספת במנה עיקרית (הרי שגם בתפריט המנות העיקריות חלק מהמנות מתומחרות בתוספת תשלום), ושתייה – יכול להקפיץ את העסקית ל-200 ש"ח – וזה כבר מחיר שמתאים יותר לארוחת ערב ופחות לעסקית צהריים.

המנה הראשונה שהזמנו הייתה פסטה, ארטישוק, אגוזים ופונדו גבינה שהייתה פשוט מצוינת. מדובר במנה שבנויה בשכבות, כך שכל ביס בה הוא בטעם אחר. תענוג אמיתי. מתחת לעלי הפסטה מסתתרות הפתעות קטנות, כמו ארטישוק רך, אגוזים, עגבניות. תענוג.

IMG-20150523-WA0009 (1)

פסטה, ארטישוק, אגוזים ופונדו גבינה

המנה השנייה שהזמנו היא טרטר סלמון, ויניגרט הדרים, קייל, פטריות שימג'י ושקדים מולבנים. 

המנה מעוצבת ונראית נפלא, אך הטעמים שלה, לפחות בעיני, לא מוצלחים. נתחיל בזה שכל המרכיבים שחו בתוך רוטב מימי בצבע ורוד. לא כל-כך הצלחתי להבין, מתוך מרכיבי המנה ממה נוצר, אבל בכל זאת החלטתי לתת למנה צ'אנס נוסף. אבל גם הוא לא עזר, כנראה בגלל שהשילוב לא התאים בכלל. ניסיתי לאכול רק מקוביות הטרטר, אך הרוטב נתן להן טעם שלא אהבתי.

IMG-20150612-WA0001

טרטר סלמון, ויניגרט הדרים, קייל, פטריות שימג'י ושקדים מולבנים

ולעיקריות – סלמון מקורמל עם קציפת קוקוס, ניוקי, פטריות יער וזוקיני מנה מיוחדת ומאוד מוצלחת. הייחודית של המנה היא במתיקות, שהמלצרים דווקא מזהירים מפניה, אך אני ראיתי בה יתרון מאוד גדול של המנה. עיגולי הסלק היו גם כן מתקתקים ומעניינים. הייתי מוותרת על קציפת הקוקוס והירק, ובמקום זה מוסיפה עוד פטריות וזוקיני – שהיו תוספות מצוינות.

IMG-20150523-WA0000

סלמון מקורמל עם קציפת קוקוס, ניוקי, פטריות יער וזוקיני

מנה עיקרית נוספת שהזמנו היא דג לברק, עלי פסטה וקציפת פורצ'יני (תוספת 15 ש"ח) - מנה לא רעה בכלל, אם כי מנת הסלמון הייתה יותר מוצלחת. גם כאן, כמו בקודמת, אני סבורה שקציפת הפור'ציני הייתה מעט מיותרת ולא כל-כך התחברה למנה. מעבר לזה, הדג היה עשוי טוב, עלי הפסטה גם כאן, כמו במנה הראשונה, הסתירו הפתעות קטנות – "בשר" עגבניות, ומעט ירקות. 

IMG-20150523-WA0008

דג לברק, עלי פסטה וקציפת פורצ'יני

בשורה התחתונה, העסקית במסה לא מפילה מהרגליים. נראה שנעשה שם ניסיון חזק מאוד להגיש מנות מיוחדות ויצירתיות, שונות מכל מה שהכרתם, אך לדעתי דווקא זה, לעתים, מה שעומד בעוכרי המקום. חלק מהמנות שאכלנו יכלו להיות מוצלחות הרבה יותר בלי תוספות יצירתיות, והדוגמא הטובה ביותר לכך היא מנת הטרטר – שכל מרכיביה אהובים עלי במיוחד, אך השילוב ביניהם לא היה מוצלח.

השירות, אגב, היה מקצועי ומאוד נעים.

סיכום

ציון כללי – 8.

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 9.

"מסה", הארבעה 19, תל-אביב, 03-6856859

הודעות