10 מקומות שמומלץ לבקר בהם

מאת: אסף אור שנהב

גם אני שמעתי על אותה אגדה אורבנית שאומרת שבקיץ אוכלים פחות. הרי אגדות אורבניות הן כאלו שלעולם לא נדע אם מדובר באמת או בבדיה, אבל במקרה הספציפי הזה של האגדה האורבנית אני די בטוח שמישהו כאן שוגה. על כל פנים, בחיי אין הפרדה בין עונות השנה והאוכל נוכח בכל עונה, בכל מצב רוח, בכל יום וגם בכל שעה ביום. אלו הם חיי, אלו הם שומניי.

אני מבין את אלו שבקיץ אוכלים פחות והמניע של כולם הוא הים. כולנו רוצים להראות את עצמנו לגלי הים התיכון בתפארתנו בתקווה שאולי הפעם הערס עם המטקה יפגע עם הכדור בדיוק בנו ויפרח לו סיפור אהבה נוסח חוף הצוק. אז אותי הסיטואציה הזו פחות מרגשת והייתי מקווה שבמקום כדור מטקה שיפול עליי, תיפול עליי איזו פחמימה מנחמת ונחמדה ואני מסתפק בה ורק בה.

אז כל אלו שמתמקדים בדיאטת הקיץ שלהם ושורפים עליה את כל זמנם הפנוי במירוץ אחר שריפת הקלוריות, אני מבזבז את הזמן הפנוי שלי בקיץ על דילוגים בין מסעדות שונות וטובות שיש בארצנו. בכל פעם מחדש אני נפעם נוכח המגוון, השפע וההיצע שיש לקולינאריה הישראלית להציע. זה תענוג של ממש. הרי הכלכלה כאן בשפל, הביטחון על הפנים והתרבות שלנו היא הרי לא מקור הגאווה הגדול ביותר, אז לפחות שיהיה משהו להכניס לפה.

אז נכון שעל הניר אנחנו בתחילת הקיץ, אבל בדיוק כפי שהזכרתי קודם לכן, אצלי אין כל חשיבות לעונה, האוכל תמיד נוכח, ולכן הכינותי מראש רשימה קלילה של עשר מקומות שהייתי ממליץ לכם לבקר בהם הקיץ תוך שאני מפנה אתכם אל מנה ספציפית באותו המקום. תמיד טוב שיש מי שעושה את העבודה השחורה בשבילכם, אז הנה לכם. באותה הנשימה אבקש גם להעריך זאת כי כל הניסיונות התנסו על קיבתי וחגורת ביטני, ישנה הקרבה לא קטנה כאן שכנראה היא הסיבה לכך שאני מעוכב זוגיות. בכל זאת, העטיפה חשובה, ובמצבי הנוכחי, אם נקביל את מצב העטיפה שלי לעולם הקולינארי, הרי שאני כעת גפילטע פיש בזמן שמסתובבים בחוץ המון גברברים המשדרים סלמון.

  1. DaDa&Da  - סלמון רושטי

ראשית, כנראה שכולכם שמעתם על המסעדה בת חצי השנה שמדוברת כעת בכל תל אביב. המקום מרהיב ביופיו ומי שממש רוצה לתת גיחה לפריס ואין לו זמן הקיץ, מוזמן לתת קפיצה לשדרות רוטשילד, לשים באוזניות פטריסיה קאס ולצלול לשעה קלה בשדרות פריס. איזו אווירה, אילו מאפים, איזו מוסיקה ברקע. נשבע לכם! פריס! המנה שאותי כבשה טוטאלית ובכל שלושת הביקורים שלי בה כאורח מן השורה אלכתי דווקא אותה היא המנה של הסלמון רושטי. מדובר בלביבה דקה של תפוחי אדמה, ביצים עלומות, סלמון כבוש וקרם פרש טוב. אני מקווה שאתם מעריכים שהסלמון כבוש בכבישה ביתית ולא מעושן. מדובר על הבדל בטעמים של שמיים וארץ שאני מודה שלא ידעתי להעריך עד שטעמתי. נתחי הסלמון פשוט נמסים בפה כך שהייתי חייב להזמין עוד מהסלמון בצד ולהתענג עליו ובעיקר עליו. המנה מוגשת עם סלסלת לחמים טובים וסלט קטן – לכל אלו שחששו. מנה מומלצת מאד שמקבלת מכל הלב ציון 10 מתוך 10! (ואם היינו באירוויזיון היא גם הייתה מקבלת דוז פואה בקלי קלות).

11649299_10153414904923838_59615085_o

DaDa&Da – סלמון רושטי

  1. Careme – קרואסון קארם

אתחיל דווקא בחלק הפחות טוב והוא השירות הלוקה במקום. גם כאן המקום נושא על דגלו את כל תרבות ואווירת פריס, אבל בפועל מה שמורגש הוא ההפך. אני לא אהבתי את השירות ואני רגיש מאד מאד לשירות טוב. למזלו של המקום האוכל מפצה על כך וגורם לשכוח מחווית השירות העקומה משהו. מהשולחן גדול המימדים שפתחתי שם ההמלצה שלי על קרואסון קרם. מדובר על קרואסון חמאה איכותי עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, מלפפונים, שמיר וביצה קשה. אני ביקשתי את המנה ללא ביצה קשה מהסיבה הפשוטה שמדובר בקרואסון ולא בבורקס תרד בכרמל. לאלו שמתעקשים על ביצה הייתי ממליץ לבקש עין או ביצה עלומה ולפצוע אותה באהבה על כל טוב הזה. מנה מוצלחת וקלילה להפתעתי. ציון: 8.

לביקורת נוספת שפרסמנו על קארם לחצו כאן.

11653885_10153414904938838_1129021352_o

Careme – קרואסון קארם

3.אדורה – פילה סלמון אפוי בבצק פילו

האמת שהמנה הזו היא ההפתעה הגדולה של הרשימה הזו. הזמנתי את המנה הזו בהמלצת המלצר לאחר שהתיאור שלה לא קנה אותי ולא נשמע לי אטרקטיבי במיוחד. בפעול מדובר בנתח סלמון שמן ואיכותי מרוח בגבינת שמנת ואפוי בבצק פילו. אם יש דבר שקל להרוג הוא דג, אך השף החכים לעשות אותו בצורה מופלאה והמנה הייתה פשוט נהדרת. אם יש חיסרון כלשהו הוא העבודה שמדובר במנה מאד כבדה ואפילו אני – גרגרן מדופלם מן השורה השאיר חצי ממנה בצלחת. חובבי דגים וסלמון בפרט – לכו על זה. תופתעו. ציון: 8.

11665723_10153414905028838_1938412523_o

אדורה – פילה סלמון אפוי בבצק פילו

4.מסה – דג פריקסה

מודה ומתוודה, אני משוחד. אני מעריץ עיוור של מסעדת "מסה". בשלל ביקוריי שם לא התאכזבתי אף לא פעם אחת. משהו שם עובד ועובד טוב. החל בשירות וכלה באוכל המצוין וכל מה שביניהם. כחובב דגים מושבע אני אוהב לאכול דגים במסעדות שף מפונפנות ולראות מה הם יכולים לעשות שאנחנו, האנשים הפשוטים לא יכולים לעשות. הזמנתי מנה של דג ים בנוסח פריקסה. לאלו מאיתנו שלא נחשפו לדבר המרושע שנקרא פריקסה – מדובר בלחם מטוגן (סופגנייה אם תרצו), עם אריסה, לימון כבוש, ביצה קשה, טונה, תפוח אדמה וזיתים. אז אותו נוסח בדיוק הגיע רק בצליחות ועשייה של שף. הביצה הקשה הוחלפה בביצה עלומה, בדג איכותי וקצת ארטישוקים. מנה מעולה, קצת חמצמצה. מדובר בטעמים חצופים שאולי לא יקלעו ברמת הקונצזנוס, אבל שווה לנסות.

ציון: 8.

לביקורת נוספת שפרסמנו על מסה לחצו כאן.

11259602_10153414905018838_182080361_o

מסה – דג פריקסה

5.פורטר אנד סונס – ניוקי סולת

ההורים שלי התלוננו זמן רב שלא נפשנו ושאני מזניח אותם. אז הם אמרו, זה לא נכון. על כל פנים, הם אמרו לי שיש להם מקום לקחת אותי (משחדים אותי באוכל), וכך הם הכירו לי את פורטר ובניו (בעברית אם תרצו) ברחוב הארבעה. המקום מתמחה במגוון מרשים של בירות מכל העולם ומסתבר שגם באוכל מעולה. מנת הדגל שם היא הניוקי סולת. מנה של ניוקי מסולת בחמאת אגוזים, מרווה ועגבניות שרי. קצת קשה לי לתאר את הטעם ולהקביל אותו למשהו בעל זיקה דומה, אבל המנה הזו נפלאה. היא מנה ראשונה אבל יחסית גדולה ומשביעה. אחלה פתיחה לערב גדוש קלוריות. ציון: 9.

11649136_10153414904958838_433771053_o

פורטר אנד סונס – ניוקי סולת

6.אלורה – סביצ'ה מוסר ים

כשבא לי אוכל איטקלי אני לרוב נותן גיחה ל"רוסטיקו". לפעמים אני קצת מקובע על אוכל ואני מפסיד. יודע. הפעם החלטנו לנסות את "אלורה" וההימור השתלם. המנה בכללותה שכללה ניוקי, פסטה פירות ים וטירמיסו משובח הצטיינה בעיקר בסביצ'ה המוסר ים. מנה מפנקת מפנקת של דג טרי ושלל ירקות ופירות שקישטו והעצימו את חווית הטעמים. דגים לא תמיד קלים לכולם ובטח דגים שלא עברו גלגול ממצבם הטבעי. חובבי הסביצ'ה – זה שלכם. ציון: 9.

11181556_10153414904878838_358178683_o

אלורה – סביצ'ה מוסר ים

7.גוצ'ה – ניוקי פירות ים

קשה מאד להבין מהפוסט הזה ומהאחרים שאני איש של דגים ופירות ים. המאכל הסקסי בעולם בעייני הוא פירות ים. וכל אלו שטוענים שהאוכל האיטלקי הוא הסקסי ביותר, אז אתם מוזמנים להישאר עם הפסטה רוזה שלכם. משהו בפירות ים הוא כל כך רומנטי שאין לי ספק בכלל שהחופה שלי תיערך בנוכחות שרימפס. ניוקי פירות הים ב"גוצ'ה" הוא באמת משהו מיוחד. הניוקי כל כך רכים עד שאין פעולה של נגיסה בהם, אלא הם פשוט מחליקים פנימה בקלי קלות. לגבי פירות הים אין מה להרחיב מדי – השם של "גוצ'ה" הולך לפניהם ולגמרי בצדק. מנה מעולה, שמנה, מנחמת ומדהימה שמשאירה טעם של עוד שתמיד חוזרים אחריו. ציון: 10.

11664786_10153414904783838_686001924_o

גוצ'ה – ניוקי פירות ים

8.הרברט סמואל – טרטר סלמון וכמהין

המסעדה הנפלאה הזו בראשותו של השופט הנכבד רושפלד מצליחה לרגש ולרגש. אין ספק שיודעים שם איפה ללחוץ על מנת שנרגיש את מה שצריך להרגיש. מנת דג נוספת שמעניקה את כוכב המשלן שלי לכל מי שדגל עליה. טעמים נפלאים עם נגיעות של מתוק ומלוח. נתחי הדג שוחים במעין בריכה של רוטב המהול בכמהין ומעל הכל ענף אורז, מעין פירכית כזו. חבל מאד שהמנה כל כך קטנה, אבל כנראה שיש רציונאל מאחורי הגודל- שנתגעגע ונחזור שוב. עליי זה עבד. ציון: 10.

לביקורת נוספת שפרסמנו על הרברט סמואל לחצו כאן.

11642040_10153414905013838_2072169195_o

הרברט סמואל – טרטר סלמון וכמהין

9.הדיינר של גוצ'ה – וופל המון אגוזים

הדיינר ידוע בוופלים המטורפים שלו בכל הארץ ובכל פעם מוכתר בין חמשת הטובים. באמת שמגיע להם. יש להם וופלים מצויינים (כן, טעמתי את כולם – ואני לא אומר את זה בגאווה), ובאמת שאחד מוצלח יותר מהשני, משהו הזוי. הפעם ניסיתי את הוופל שביבש היה נשמע לי הכי פחות טוב, אבל התבדיתי. קצפת פרלינה, גלידה, קרם אגוזי לוז ו…המון אגוזים. איך אמרתי פעם? יש דברים שהשתיקה יפה להם. ציון:10!

11655804_10153414904738838_1849096623_o

הדיינר של גוצ'ה – וופל המון אגוזים

10.קוקיז

אם בא לכם משהו על הדרך למה לחטוף איזה רוגעלך אם אפשר להתענג על קוקיז? שתי עוגיות חמודות וביישניות שמחבקות גלידה. הרי מה יכול כבר להיות רע? בקוקיז אתם מרכיבים לעצמכם את המנה – בוחרים שתי עוגיות מתוך המבחר הרב ומצמידים להן גלידה. אני בחרתי בפעם הזו עוגיית גבינת שמנת ושוקולד מלוח עם גלידת בננה ופאדג'. יש דברים שהשתיקה יפה להם? נכון. ציון: 9.

11664796_10153414904873838_219078593_o

קוקיז

הודעות

פוסטים מקושרים