תל אביב פינת בולוניה – ביקור ב"ארנסטו"

מאת: עומר קוצ'מן

לפני מספר שבועות חזרתי משהות ארוכה באיטליה.

את הימים הראשונים העברתי בסיפוק הגעגוע שלי לאוכל המקומי בעיקר מבית היוצר העיראקי של סבתי האהובה (אל תגעו לי בקובה!), אבל אין מה לעשות, השהות הארוכה בארץ המגף השאירה את חותמה, וערב אחד בעודי מדבר עם חברה מצאתי עצמי אומר לה " אני רוצה איטלקי! , אוכל איטלקי! מסעדה איטלקית! בלי מניירות ובלי המילה ביסטרו!!!".

למזלי אותה חברה הבינה את היושב על ליבי, ופסקה "תתארגן אני באה לאסוף אותך".

בדרך התנגנה מוזיקה איטלקית מהפלייליסט הרחב שנאסף במשך השהות שלי שם, על מנת להשלים את אווירת הערב.

"בבקשה", היא אומרת לי כשאנחנו עומדים בכניסה ל ERNESTO, "בדיוק כמו שביקשת".

מבט ראשון גילה מסעדה קטנה עם המון עץ (קירות, מדפים, בר, דלפק, שולחנות וכו), מלצרים שניתן לתארם ככאלה שכבר הספיקו לשכוח את הטיול שעשו אחרי צבא, ומוזיקה איטלקית ברקע.

על פניו אכן הגעתי לאיטליה.

המסעדה פועלת מאז 1997 ונראה שלא הרבה השתנה מאז.

המטבח מנוהל על ידי השף אנג'לו דל לה ריצ'ה.

לאחר המתנה של כ-20 דקות, בכל זאת יום חמישי בערב ולא הזמנו מקום מראש, אנחנו מתיישבים בשולחן בחלל הפנימי של המסעדה.

למסעדה יש שלושה חללים; חלל חיצוני שפונה לרחוב בן יהודה בו מותר לעשן, חלל פנימי וחלל חיצוני נוסף שפונה לרחוב סמולנסקי.

כאמור ברקע מתנגנת מוזיקה איטלקית וכן גם מהשולחנות שסביבנו בוקעת השפה הכה ממכרת " אנחנו אכן באיטליה" אני פוסק בחיוך מתרצה.

כעבור כמה דקות ניגש אלינו מלצר עם התפריטים, שכאמור עבר את שנות השלושים שלו מזמן.

ארנסטו1

התפריט ב"ארנסטו"

מבט מהיר על התפריט מגלה מגוון מנות מרחבי איטליה כשהדגש הוא על אזור אמיליה-רומאנה שבירתה היא בולוניה.

החלטנו שמכיוון שאנחנו אנשי פחמימות למנה ראשונה נזמין פוקאצ'ה (19 ₪).

ארנסטו2

פוקאצ'ה

לשולחן הגיע לחם מדהים דק וקריספי, נוצץ משמן זית שנמרך עליו לפני ואחרי האפייה ולצידו קערית עם שמן זית ובלסמי.

הפוקאצ'ה הייתה כה מדויקת רק חבל שלא שמים על השולחן בקבוק של שמן זית ובלסמי כמו באיטליה, דבר שגרם לנו להתבאס כשהקערית התרוקנה.

למנה עיקרית הזמנו טורטליני בשר ברוטב שמנת-מסקרפונה (59 ₪) ולזניה ראגו (59 ₪).

הטורטליני היה מושלם! באמת שמעולם לא נהניתי ככה מטורטליני אפילו לא באיטליה, מידת העשייה מדויקת ורוטב מאוד מינימליסטי מבחינת מרכיביו שמנת, גבינת מסקרפונה ופרמזן.

ארנסטו3

טורטליני בשר ברוטב שמנת-מסקרפונה

הלזניה, עוד תוצר מופלא של המטבח הבולונזי הייתה גם כן כה מדויקת.

שכבות של דפי פסטה ובשר טחון עם רוטב בשאמל ופרמזן ניתך מלמעלה מוגשים בתבנית רותחת שזה עתה יצאה מהתנור.

ארנסטו4

לזניה ראגו

חשוב לי לציין ששתי המנות היו גדולות ומשביעות.

בנוסף שתינו כל אחד כוס שארדונה צונן (35 ₪) ואספרסו (10 ₪) שקצת הרס את הרצף, כיוון שהקפה היה שרוף לחלוטין ושלוק אחד גרם לנו לוותר ולסיים את הערב.

רגע לפני סיום חשוב לי לומר דבר על השירות:

גם השירות פה הוא איטלקי, כלומר לא ממהרים לגשת אל השולחן ולא נותנים ללקוח תחושה שהמלצר משרת רק אותך.

נאמר שבסטנדרטים הישראלים השירות פה לא טוב, ואתם יודעים מה? זה בסדר גמור כי אם רוצים איטליה אז עד הסוף.

לסיכום, אין יותר איטלקי מ- ERNESTO. המראה, האווירה, האוכל, והשירות בהחלט ענה על כל הציפיות.

סיכום

ציון כללי - 8

רמת האוכל - 10

רמת השירות –6 (במדד הישראלי)

ERNESTO, רחוב בן יהודה 90, תל אביב-יפו טל' 03-5273394 (לא כשר)

הודעות