קפיצה קטנה לאיטליה – ביקור ב"אמורה מיו"

מאת: טליה אברהם

מסעדת "אמורה מיו" ("אהוב/ה שלי" בתרגום חופשי) היא חלק מהנוף הקולינרי התל-אביבי כבר מעל ל-15 שנה.

המסעדה נפתחה על ידי בני הזוג סוזאנה ושלומי סלומון, ששבו לישראל אחרי שנות מגורים ארוכות באיטליה. והאמת? איטליה מורגשת בכל פינה ופינה במסעדה. החל מהעיצוב החם, הביתי והנעים, השירים, ואיך לא, המנות, הכוללות את מיטב המאכלים של המטבח האיטלקי.

 אמורה מיו ידועה כמסעדה שחייבים להזמין אליה מקום, ועדיף מספיק זמן מראש. זוכרת שפעם התקשרתי ביום ג', כדי להזמין מקום ליום ה' בערב, אך מעברו השני של הקו נמסר לי שמקומות לימי חמישי תפוסים לשבועיים הקרובים.

השבוע החלטנו לאכול ארוחת ערב ב"אמורה מיו" באמצע השבוע, מה שלווה בהזמנת מקום יומיים מראש. וידאנו שאנחנו יושבות בפנים.

כשהגענו, גילינו שלא נשמר לנו מקום בפנים והושיבו אותנו בחוץ, לבינתיים. "תזמינו בינתיים ואז נעביר אתכם", הבטיחו לנו, אך המנה הראשונה הגיעה, ובהמשך גם המנות העיקריות אך עדיין נותרנו בחוץ.

אם לא די בכך, בהמשך ניגשו אלינו פעם נוספת ושאלו האם נסכים לעבור מקום למקום אחר במתחם החיצוני והמקורה, כי בדיוק הגיעה קבוצה גדולה של אנשים ורק לצדנו היה מקום פנוי.

כמובן שהסכמנו, אבל עוד לפני שהספקנו להגיד את זה, אמרו לנו יפה "תודה" והבטיחו שהשולחן שלנו הוא על חשבון הבית. כך ממש. לא נשמר לנו מקום בפנים, וגם בהמשך החליטו להעביר אותנו שוב, ולכן החליטו "לפנק" אותנו.

כאן נמדד שירות. אומנם היינו מסתפקות גם בהתנצלות קצרה, כי מה לעשות, לפעמים קורה שמתבלבלים והשולחנות לא נשמרים, וגם לפעמים קורה שהנה פתאום הגיעה קבוצה גדולה ולא מתוכננת וצריך להזיז שולחנות אחרים…אבל המחווה של "אמורה מיו" הייתה כל-כך מקסימה ונעימה שלא יכולנו שלא להתפעל.

ועכשיו אחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת, נגיע לעיקר – אז מה הזמנו?

למנה ראשונה הזמנו מנת אנטיפסטי קטנה (המנה הקטנה – 37 ש"ח, הגדולה 53 ש"ח). אחת מהשלישייה אמרה שזו מנת האנטיפסטי היחידה שהיא מוכנה לאכול, ושבדרך כלל היא בכלל לא אוהבת אנטיפסטי, אבל תמיד כשהיא ב"אמורה מיו" זאת מנת החובה שלה. והאמת? היא ידעה על מה היא מדברת. דווקא כחובבת אנטיפסטי, לא שמתי לב כמה מהר נשביתי בקסמה. היו שם חצילים בפרמז'ן, בטטה עם טימין (שזה כידוע שילוב מצוין לכל הדעות), שעועית ירוקה, פטריות, ארטישוק, פטה ופלפל קלוי עם בצל. כל ביס בישר תענוג. הירקות היו רכים והתוספת של פטה לצדם הייתה השילוב המושלם. אין ספק שנהנינו מכל רגע.

20160315_201538

מנת אנטיפסטי קטנה

למנות עיקריות הזמנו שלוש פסטות; ציה גלוריה, ציו לאנדרו וציה פרנצ'סקה. 

ציה פרנצ'סקה היא מנת חונק כמרים ברוטב שמנת, גבינת עזים, ברוקולי ובזיליקום (64 ש"ח). השילוב וההכנה הופכים את המנה לירקרקה, ולכזו שהטעמים השולטים בה הם בזיליקום וברוקולי. אני באופן אישי אוהבת את השילוב, אך מי שקצת פחות – זה בהחלט משהו שכדאי לקחת בחשבון.

20160315_202824

ציה פרנצ'סקה

ציה לאנדרו היא מנת חונק כמרים בשמנת עם קוביות בטטה וטימין (והנה שוב השילוב האגדי הזה) (59 ש"ח). מנה מצוינת ומוצלחת במיוחד. קוביות הבטטה, אשר חתוכות לחתיכות קטנות הופכות את הבטטה לחלק מהמנה ולא לנספח למנה. צריך לקחת בחשבן שהמנה "כבדה" – שמנת, יחד עם בטטה (פחמימה), פסטה – כל אלה הופכים אותה אומנם למנה מנחמת ומחממת במיוחד, אבל יחד עם זאת – גם למנה שצריך להסדיר נשימות אחרי שאוכלים אותה.

20160315_202833

ציה לאנדרו

ציה גלוריה היא מנת ספגטי ברוטב עגבניות, קישואים, חצילים, תרד וקוביות מוצרלה (59 ש"ח). מדובר במנה מוצלחת וטעימה, שמתאימה במיוחד למי שאוהב את הספגטי הביתי ברוטב עגבניות, ושאוהב לגוון קצת בתוספות.

20160315_202809

ציה לאנדרו

אני באופן אישי פחות אוהבת ספגטי, וגם רוטב עגבניות פחות מושך אותי, ולכן לגמרי העדפתי את שני סוגי הפסטות הקודמות (אחח…השמנת), אך הפסטה הייתה טעימה ולא רעה בכלל.

אחרי מנוחה קצרה עברנו לגזרת הקינוחים. זה השלב שבו קינוח צריך ממש למשוך אותך כדי שתזמין אותו, כי אחרי 3 סוגי פסטות הדבר האחרון שאתה יכול לחשוב עליו הוא לאכול עוד משהו.

מרוב שהתקשינו לבחור ולהחליט, בסוף החלטנו להזמין שני קינוחים. אלף עלים, אשר עשוי בצק עלים עם קרם פטיסייר ושקדים (38 ש"ח) וטובע בקפה, סמיפרדו שוקולד לבן טובע באספרסו (38 ש"ח גם כן).

על אף שהמלצר לא הפסיק לשבח את "אלף עלים", הקינוח דווקא לא היה כזה שנזמין שוב. משהו בו לא השתלב בצורה מוצלחת, אולי קרם הפטיסייר, אולי הבצק, ואולי הכל ביחד, אך אחרי כמה ביסים פשוט המשכנו הלאה, אל עבר הטובע בקפה.

20160315_214107

אלף עלים

טובע בקפה מוגש לצד אספרסו, אותו שופכים על המנה. מדובר באחד הקינוחים המוצלחים שיצא לי לטעום, אם כי אחרי כמה ביסים ממנו מרגישים שאי אפשר להמשיך עוד. המרקם של הקינוח מאוד עשיר ומלא, ככה שזה, יחד עם המנות הקודמות שאכלנו בהחלט הצליחו להכריע אותנו.

20160315_214239 (1)

טובע בקפה

לסיכום, לא בכדי נחשבת "אמורה מיו" לאחת המסעדות האיטלקיות הטובות בארץ. השירות מצוין, המנות מוצלחות, המבחר עצום, והאווירה עושה תחושה של קפיצה קטנה לאיטליה.

מומלץ מאוד, אבל עשו לעצמכם טובה והזמינו מקום מראש.

לסיכום

ציון כללי – 9.

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 10.

"אמורה מיו", אבן גבירול 100, תל-אביב, 03-5244040.

הודעות