קדוש בעיר הקודש – ביקור ב"קדוש" בירושלים

מאת: טליה אברהם

יש לי חברה צרפתייה שעלתה לארץ לפני שנתיים. היא תמיד מספרת לי בגעגוע על בתי הקפה המדהימים שמקשטים את רחובותיה של פריז ועד כמה שהמנות המוגשות שם- החל מקוראסונים פריכים ועד לארוחות צהריים וערב מושקעות- הן מדויקות בטעם ובמראה, ועד כמה שזה חסר לה בישראל.

לפני כמה חודשים היא התקשרה אלי, כולה נסערת ואמרה: "מצאתי מקום שמזכיר לי את הבית. זה ממש ליד העיר העתיקה ויש שם אווירה של פריז".

באחד הסופ"שים האחרונים עשינו חמישי-שישי בירושלים. נפגשנו עם חברים ירושלמים לארוחת ערב ביום חמישי, ועל מנת לא לנהוג את כל הדרך חזרה הביתה (ועוד אחרי כל העייפות שהצטברה במהלך השבוע) החלטנו להישאר לישון בירושלים ובבוקר לקפוץ לאותו המקום עליו המליצה חברתי – "קדוש".

מסתבר שהמקום נוסד בשנת 1967 ע"י מאיר קדוש. בנו, איציק, למד ממנו את מלאכת ניהול המקום ולימים התחתן עם קרן- קונדיטורית במקצועה מה שיצר שילוב מקצועי מדהים. התפריט חלבי המורכב מסלטים, פסטות, קישים, מאפים וכמובן קינוחים משגעים.

המקום אכן מרגיש כמו קפיצה קטנה לפריז. העיצוב בפנים מזכיר בתי קפה צרפתיים קלאסיים, בקומה למעלה שוכנת הקונדיטוריה של המקום וישנם שולחנות שגם פרוסים בצידי הרחוב, מחוץ לבית הקפה. בדרך כלל החלל הפנימי מלא אך גם ישיבה בחוץ היא נעימה מאוד ויכולה להיות נעימה עוד יותר אם פתאום מבצצות להן קרני שמש אחדות בבוקר חורפי קר. החלק הפנימי של המסעדה הוא קטן יחסית ולכן רק המקדימים יוכלו לתפוס שם מקום נוח ופינתי.

20140131_095913 (2)

"קדוש"

התיישבו בחוץ. השמש ליטפה אותנו בקרניה ובין לגימה ללגימה של קפה מהביל קראתי בזריזות את התפריט המיוחד של המקום. הכל היה נראה מפתה אך לבסוף החלטתי ללכת על קרוק מדאם פרנץ' טוסט. מדובר בשני בריושים מטוגנים, אחד מהם ממולא בגבינת גאודה והשני בגבינת סנט מור. מעל שניהם מוגזים רוטב בשמל וביצי עין והם מוגשים לצד סלט עלים, סלק ותפוחים ברוטב סילאן ומשקה לבחירה (חם או קר). מחיר הפינוק הוא לא יותר מ-53 ש"ח (בהשוואה למחירי ארוחות בוקר בכלל ובמרכז בכלל- נראה שמדובר במחיר משתלם במיוחד!).

נתחיל מהסלט, שהגיע ראשון. השילוב מדהים! כמה כיף לקבל פתאום סלט מיוחד וצבעוני ולא "עלים" או "ערבי" המורכב מעגבנייה ומלפפון בלבד. אילו רק בתי קפה ומסעדות היו מבינים שמעט יצירתיות משדרגת מאוד את המנות…

20140131_101138 (2)

סלט צבעוני ומרענן

לאחר מכן הגיע הקרוק מדאם. אומנם המתנו לא מעט (25 דק' לפחות) אך לבסוף הוא הגיע והונח על שולחננו יפה במיוחד. המנה נראתה טוב ונראה שהושקעה בה מחשבה.

20140131_101628 (2)

קרוק מדאם (וכל מילה נוספת מיותרת…)

המנה הייתה טעימה, שילוב הטעמים בה היה נהדר אך דבר אחד הפריע לי. הגבינות לא הורגשו כמעט…יתכן שמלכתחילה השתמשו במעט מידי גבינה? אך זה בהחלט בטל בשישים.

ואיך אפשר בלי קינוח כשכל הריחות הנפלאים מתמזגים למדוליית טעמים וריחות מרהיבה מכל צדדיך?

הזמנו סברינה עם קצפת ופירות. מחיר הגון ביותר יחסית לקינוח בכלל ולקינוח הזה בפרט- 29 ש"ח בסך הכל ולפנינו הוגשה סברינה יפייפיה וטעימה במיוחד. ניכר היה שהוכנה לכל היותר אתמול- הבצק נימוח וטעים, הקצפת מצויינת…אין ספק שזו מנה שמשאירה טעם של עוד…ועוד…ועוד..

545862_10151657926912809_389826862_n

סברינה

קדוש היא מסעדה וקונדיטוריה מיוחדת, שעוצרת את הזמן מסביב ומעניקה תחושה של חו"ל. המנות המיוחדות, הקינוחים המרהיבים, העוגות הנפלאות הנפלאות במקום בשישי בבוקר, השירות המהיר, המוסיקה השלווה והמחירים ההוגנים (מאוד!) מעניקים תחושה נפלאה שגורמת לרבים לחזור למקום שוב ושוב.

ואם תשאלו אותי- קדוש הוא מסוג המקומות ששווה להתניע עבורם את הרכב ולעלות לירושלים, כדי להעביר בו בוקר שישי נפלא או ערב רומנטי ומיוחד ולאחר מכן להמשיך לטיול רגלי בעיר העתיקה- ששוכנת ממש ליד.

לסיכום:

ציון כללי - 10.

רמת האוכל - 10.

רמת השירות - 10.

שלומציון המלכה 8, ירושלים, 02-6254210 (כשר)

***

ביקור חוזר ב"קדוש", פברואר 2016

9:00, שישי בבוקר, וב"קדוש" כבר מלא עד אפס מקום. הרשמה לרשימת המתנה (אחת המהירות שראיתי!) ובתום המתנה של 10 דק' מצאנו עצמנו כבר בשולחן בפנים.

מאוד כיף ב"קדוש". האווירה נעימה, אירופאית (פריזאית ליתר דיוק), חלון הראווה מלא כל טוב, והריחות של המאפים של שישי בבוקר מצליחים לסחרר מעט…

הזמנו טוסט קרואסון (42 ש"ח, המוגש לצד שתייה קרה/חמה) וכן קראנצ'י סלמון מעושן (56 ש"ח, המוגש גם הוא לצד שתייה קרה/חמה).

20160219_095657 (1)

טוסט קרואסון

20160219_095820

קרנצ'י סלמון מעושן

בעוד שמנת הקרנצ'י סלמון מעושן הייתה עשירה, וכללה סלמון וביצה עלומה בתוך קרואסון, לצד סלט עלים עשיר בצד, מנת הטוסט קרואסון דווקא אכזבה. הקרואסון היה יבש מאוד (או שמא הליך הכנתו בטוסט ייבש אותו עד תום), ככה שהתחושה בסופו של דבר הייתה שאוכלים בעיקר קרואסון יבש.

20160219_095828

מבט "מבפנים" על מנת הקרנצ'י סלמון

לצד שני המנות הוגשו סלטי עלים, אך סלט העלים אשר הוגש לצד מנת הקרנצ'י היה מוצלח יותר, בעיקר כי כלל אגוזים וחמוציות ששדרגו אותו פלאים.

והנה אנחנו מגיעים לשלב הקשה ביותר בכל ארוחה ב"קדוש" – איזה קינוח מזמינים?

חלון הראווה מלא בקינוחים שנראים מצוין, וגם המלצרים מתקשים לכוון, בעודם אומרים, פשוט תיגשו ותבחרו את מה שהעין נופלת עליו.

כך עשינו. מוס גבינה עם פירות יער נבחרה, יחד עם עוגת שמרים גבינה אותה ביקשו לארוז בטייק אווי.

עוגת המוס הייתה מצוינת ומאוד נהנינו ממנה, כך גם מחירה ההגון (30 ש"ח). בכל ביס היה ניתן להרגיש את ה"עושר" של המוס ואת מורכבות הטעם.

20160219_103305

מוס גבינה ופירות יער

לסיכום, הביקור ב"קפה קדוש", כמו תמיד, נעים ומספק תחושה של קפיצה קטנה לחו"ל.

העוגה שלקחנו הביתה המשיכה עבורנו את הטעמים גם כשכבר היינו בבית.

שני המינוסים היחידים אינם נוגעים לאוכל, אלא למקום עצמו. הראשון הוא שמאוד צפוף לשבת בפנים. נסו לפלס את דרככם בנבכי השולחנות וגלו שמדובר במשימה לא פשוטה בכלל.

השני נוגע לשירותים במקום. אומנם באוכל עסקינן, אך ביקורת נוגעת לכלל המקום, ולא רק לאוכל המוגש בו. ניקיון השירותים היה ממש מבייש. יום שישי הוא יום עמוס, כך שכנראה יש צורך בהשקעה תכופה יותר בניקיון אך נראה שהדבר לא נעשה. שיפור קטן בתחום הזה יכול להעלות את המקום פלאים.

הודעות