פיתה על האש – ביקור במסעדת "הלב הרחב" בכרם התימנים

מאת: טליה אברהם

לפני כמה שנים טובות גרתי בדירה שכורה בכרם התימנים בתל-אביב. השנים עשו את שלהן ועד מהרה הכרתי כל פינה בכרם.

מלבד העובדה שלדעתי מדובר באחת השכונות הקסומות בתל-אביב, מדובר גם באחת השכונות עם ריכוז גבוה במיוחד של מסעדות עממיות.

מאז מים רבים עברו בנהר. אני כבר לא גרה בשכונה, מסעדות עממיות רבות נסגרו, במקומן נפתחו כמה חדשות, אך יש אחת שהייתה ועדיין נשארה, מסעדה לה אני שומרת חסד נעורים – "הלב הרחב".

20141109_215053

"הלב הרחב" – הכל נשאר בדיוק כפי שהיה

מדובר בשיפודיה פשוטה, שהריהוט והעיצוב שלה לא השתנו כבר לפחות עשרים שנה וכולל בעיקר שולחנות ישנים וכסאות פלסטיק.

ביקור במקום לוקח שנים אחורה במכונת הזמן, לכרם התימנים של פעם.

התפריט פשוט מאוד וכולל חומוס, טחינה, סלט ירקות, צ'יפס (כל צלחת מהמתואר – 15 ש"ח), מרקים, שיפודים שונים (17-45 ש"ח לשיפוד), שתיה קלה (8 ש"ח) שתיה חמה (6 ש"ח) ומספר קטן של קינוחים (בוואריה, מוס שוקולד, מלבי – כל אחד בעשרה ש"ח).

20141109_213943

התפריט. אותנטיות במיטבה

תמיד מאוד אהבתי לשבת בחלק החיצוני של המסעדה, כי ככה אפשר להסתכל על העוברים והשבים ולהינות מהשכונה. כשהגענו השבוע, ולמרות שהיה מדובר ביום ראשון, כל השולחנות בחוץ היו תפוסים ולכן התיישבנו בפנים.

20141109_215059

מבט מבפנים

על שולחננו הונחו מיד פיתות חמות שתפסו צבע על האש, רסק עגבניות, זיתים, מלפפונים חמוצים וחריף (4 שקלים ליחיד).

20141109_213856

חמוצים

20141109_213901

רסק עגבניות וחריף

20141109_214504

פיתה על האש

הזמנו חומוס (15 ש"ח), צ'יפס (15 ש"ח), שיפוד פרגית (17 ש"ח) ושני בקבוקי גולדסטאר (13 ש"ח לכל בקבוק).

אני ניגבתי חומוס, הוא אכל שיפוד.

החומוס היה מוצלח מאוד וחוסל במהרה. אכן מוצלח ומאוד משתלם.

20141109_214527

חומוס מצוין

הצ'יפס היה ביתי למדי, מלא בשמן ולא מוכן עד הסוף.

20141109_215234

צ'יפס

השיפוד היה אומנם קטן יחסית, אך מוצלח כמו תמיד – עם תיבול תימני נפלא שלא השתנה לאורך השנים.

20141109_215725

שיפוד

הכל מאוד פשוט ב"לב הרחב", והפשטות של המקום היא שכל-כך מושכת בו. אף אחד לא מתנצל, אף אחד לא מנסה להיות מה שהוא לא, הכל מוגש ומוצג בצורה הפשוטה והעממית ביותר. הבעלים של המקום לא מתבייש להדליק סיגריה ליד המטבח, וגם לא נראה שכל-כך אכפת לו מה יגידו על זה הסועדים.

סיכום החשבון נכתב בכתב יד, על גבי פתקית לבנה, ממש כמו "פעם".

החשבון שלנו הסתכם בכ-80 ש"ח לפני טיפ, מחיר שכבר מזמן לא ראיתי בסיום ארוחה (מחיר שעדיין נחשב לזול במיוחד, על אף שהמקום העלה מחירים בשנים האחרונות). שילמנו, השארנו טיפ ויצאנו לערב תל-אביבי קר.

"הלב הרחב" ימשיכו להיות מוסד, בעיקר כי ממש לא אכפת להם מה תחשבו עליהם. מה שאתם רואים – זה מה שאתם מקבלים, וכנראה שמדובר בנוסחה מוצלחת כי היא עובדת כבר שנים רבות.

סיכום

ציון כללי – 8 מתוך 10.

רמת האוכל – 7.5 מתוך 10.

רמת השירות – 9 מתוך 10.

"הלב הרחב", רח' רבי עקיבא 10, תל-אביב, 03-5102149 (כשר)

הודעות