פיש אנד צ'יפס בעמידה – באלדג במחנה יהודה

מאת: טליה אברהם

כמו שלנו יש פלאפל – לבריטים יש פיש אנד צ'יפס. המאכל, שהגיח לאוויר העולם בדוכן קטן בלונדון ב-1860, צבר לו פופולריות רבה ברבות השנים, עד לכדי שבשנת 1900 פעלו בבריטניה כ-30,000 מסעדות טייק אווי אשר מכרו פיש אנד צ'יפס.

כיום מדובר במנה אשר מאפיינת יותר מכל את המטבח האנגלי, מנה אשר תפסה תאוצה בארצות רבות נוספות, ואשר נחתה בשנים האחרונות גם בישראל.

אלא בישראל, כמו תמיד, הכל קצת אחרת, ולרוב ניתן למצוא את המנה לא בדוכני רחוב, אלא כמנת פתיחה באולמות אירועים או כמנה עיקרית במסעדות ובתי קפה.

איפה כן מצאתי פיש אנד צ'יפס בדוכן אוכל מהיר כיאה למסורתו רבת השנים? בשוק מחנה יהודה בירושלים.

עמוסים בשקיות קניות ועייפים מהמולת השוק (מתי כבר נפנים שקניות במחנה יהודה בימי שישי זה רעיון גרוע במיוחד?) נגלה לעינינו פתאום דוכן פיש אנד צ'יפס – "באלדג". הדוכן היה עמוס לעייפה, אך הריח הנהדר שנדף ממנו עשה לנו חשק לעצור ולנסות את הפיש אנד צ'יפס המקומי.

20140131_144002 (2)

תפריט "באלדג"

בבאלדג תמצאו חמישה סוגי דגים; קוד, סול, ברבוניה, טונה וסלמון ותוכלו לבחור בין מנה לחצי מנה, כאשר חצי מנה מוגשת, ממש כמו בלונדון של המאה הקודמת, בתוך קונוס דמוי עיתון "דבר", ואילו מנה מוגשת בתוך קופסה (בתוספת סלט). ניתן לבחור בין שני ציפויים, פנקו פירורי לחם או בציפוי קמח בירה, הציפוי האנגלי המסורתי.

המחירים, כפי שניתן לראות מהתפריט המצורף, נעים בין 25 ש"ח ל-38 ש"ח לחצי שנה, ועד 33-47 ש"ח למנה.

לקחתי חצי מנה של קוד (32 ש"ח) שהוגשה כאמור בכוס קונוס דמוי עיתון ונהניתי מכל רגע.

20140131_145106 (2)

פיש אנד צ'יפס בקונוס דמוי עיתון

לטעמי המחירים גבוהים למדי נוכח הרעיון שהאוכל ישמש בעיקר כ"אוכל רחוב" (שתי מנות בליווי שתייה יעלו יותר מ-100 ש"ח – מחיר גבוה לאוכל שאמור להיות כזה שאוכלים בעמידה), אך היה כאמור לא רע בכלל.

"באלדג" – מחנה יהודה 10, ירושלים

הודעות