עסקית משתלמת בתרנגול הכחול

מאת: רונה לשם

מסעדת התרנגול הכחול נפתחה לפני שש שנים על ידי השף שאול בן אדרת, המוכר ממסעדות קימל וקימל בגלבוע ומיסטר אנד מיסיס לי, והיום מהווה חלק בלתי נפרד מהנוף הקולינרי בכלל ובת"א בפרט.

בימים א'-ה' בשעות הצהריים (12:00-17:00) מוצעות במקום עסקיות אשר מתומחרות בהתאם למנה שבוחרים; יש עסקיות ב-89 ש"ח, 99 ש"ח ו-109 ש"ח. מנה עסקית כוללת לחם, שתיה קלה, מנה ראשונה ומנה עיקרית.

אנחנו הגענו למסעדה ביום חמישי בשעות הצהריים המאוחרות, לא לפני שדאגנו להזמין מקום. בפועל הסתבר לנו שהמסעדה הייתה כמעט ריקה.

הדבר הראשון שקופץ לעיניים מקריאת תפריט העסקיות הוא שהמגוון רחב מאוד. בעניין הזה נראה שסוגי העסקיות במסעדות מתחלקים לשניים: מסעדות שמציעות מספר מצומצם של מנות בארוחות העסקיות, ומסעדות שמציעות מגוון רחב מאוד, כמו התרנגול הכחול.

אם המגוון הרחב אינו פוגע באיכות, אזי שיש יתרון גדול מאוד למסעדה שמציעה מגוון רחב של מנות. ראשית, כל אחד יכול למצוא שם את המנה האהובה עליו, ואינו צריך להסתפק במנה הצמחונית היחידה שמופיעה בתפריט המצומצם, ושנית, אלה מסעדות שתמיד כיף לחזור אליהן לארוחות עסקיות, כי נותרות מנות רבות לטעום.

הזמנו שתי עסקיות מתפריט ה-99 ש"ח, ומיד לאחר מכן לשולחננו הוגש לחם מחמצת, ולצדו זיתים ושמן זית עם בלסמי.

20160818_155909

לחם מחמצת

לאחר המתנה קצרה נוספת, הוגשו לשולחננו המנות הראשונות שהזמנו, ריזוטו סוגי פטריות, ציר פורצ'יני, אפונים, פרמז'ן וכמהין וקריספי בוריק, עלי סיגר במילוי ביצה, תפוח אדמה ותרד.

נכון שיש מנות שחוזרים בשבילן למסעדות? אז עצרו הכל ובואו נדבר רגע על הריזוטו המושלם הזה שהתחסל כל-כך מהר, שכל שנותר ממנו הוא הצלחת הריקה, כעדות יחידה למנה המצוינת שהייתה בה קודם לכן. קשה לשים את האצבע על מה בדיוק, אבל המנה בהחלט נכנסת לרשימת המנות שאזמין שוב בביקור הבא במסעדה.

20160818_161042

ריזוטו סוגי פטריות

המנה הראשונה הנוספת שהזמנו, קריספי בוריק, הייתה הרבה פחות מוצלחת, וזאת בלשון המעטה. אם לא די בכך שהיה לה טעם של שמן, אז גם המנה עצמה לא הייתה מוצלחת. את מקומה כראשונה על הבמה תפסה הביצה, וזה בעיקר הרושם שנשאר לנו מהמנה: עלי סיגר שוחים בשמן וביצה. לא היינו מזמינים את המנה בשנית.

20160818_161032

קריספי בוריק

למנות עיקריות הזמנו סלמון על הפלנצ'ה בחמאת עגבניות מיובשות ומנגולד בשמן זית וטורטליני תרד, קרם אספרגוס, מרווה ומחית כמהין שחורות.

שתי המנות היו מצוינות. אמנם תמיד הרבה יותר נחמד אם הסלמון מוגש כפילה ולא כסטייק (דבר זה אינו מצוין בתפריט, יחד עם העובדה שהמנה קושטה בקוויאר צמחי), אך מדובר במנה גדולה וטעימה מאוד.

20160818_163204

סלמון על הפלנצ'ה

הטורטליני היה מוצלח מאוד גם כן, אם כי מעט מלוח.

20160818_163347

טורטליני תרד

לסיכום, המגוון הרחב של התרנגול הכחול מאפשר לכל אחד למצוא את המנה המועדפת עליו. רוב המנות שטעמנו מוצלחות וטעימות, והמחיר נוח ומשתלם.

ועוד נקודה לסיום, הסכו"ם הלא אחיד שהוגש לנו קפץ לעינינו…מבט בשולחנות שלידנו העלה שכך היה גם בשולחנות שלידנו…עושה רושם פחות רציני.

התרנגול הכחול, רח' ניסים אלוני 10, תל-אביב (קניון G צמרת) 03-5443349

הודעות