ססגוניות בצלחת – ביקורת מסעדת טופולופומפו

מאת: רונה לשם

רבות דובר על מסעדת טופולופומפו של אבי קונפורטי, שנחשבת היום לאחת המסעדות האהובות, אך גם היקרות בתל-אביב. 

מיד עם פתיחתה, חלק מהביקורות קטלו אותה, בעיקר בשל המחירים הגבוהים, אך בד בבד, לא יכלו להתעלם מהחידוש שטופולופומפו הביאה עמה. 

ואכן, מדובר אולי באחת הארוחות היפות והססגוניות שיצא לי לאכול לאחרונה. זאת אולי גם הסיבה שרוב הסועדים במסעדה לא מפסיקים לצלם, בין ביס אחד לשני, את המנות היפות שיוצאות מהמטבח. הצבעוניות באמת ממכרת. המגוון רחב. והיצירתיות רבה.

העיצוב מודרני, נעים, ומאוד מוקפד. התיישנו לאורך השולחן הארוך המרכזי, ועיינו בתפריטים.

IMG_8018

עיצוב מודרני ונעים

עסקית צהריים בטופולופומפו מציעה מנה ראשונה, עיקרית ושתיה (בחירה בין מיץ דובדבנים קר, לימונדת אשכולית או "מים חיים" (בקבוק מים מסוננים)), כל אלה – במחיר המנה העיקרית.

מיץ הדובדבנים הסתבר כבחירה מצוינת. טעם עדין, לא מתוק מידי, ומוצלח מאוד.

IMG_8006

מיץ דובדבנים

מחיר המנות העיקריות, בצהריים, נע בין 78 ש"ח ל-228 ש"ח וצפונה, כך שמחיר העסקית משתנה בהתאם לבחירה.

אנו בחרנו במנת כרובית מושחרת, אשר עשויה פרחי כרובית, בצלים, אורז פריך, נענע בויניגרט צ'ילי ליים אדום, והר-גאו תירס, כיסון תירס, ממולא בפטריות קלויות ואפונה סינית מוקצפת.

נתחיל בכך שהמנות מאוד יפות, וכידוע, זה חשוב לא פחות מטעם האוכל.

IMG_8007

כרובית מושחרת

טעימה ממנת הכרובית המושחרת יוצרת חגיגת טעמים בפה, ממש כך. טעמים שונים וחדשים, שמתערבבים להם יחד, לצד האורז הפריך, שיוצר קריספיות מעניינת. הבעיה היא שאחרי כמה ביסים הטעמים הופכים להיות מעט מאוסים, והטעם הכללי השולט הוא בעיקר של מליחות מאוד חזקה. על אף שאני בדרך כלל בכלל לא רגישה לעניין – במקרה הזה המליחות מאוד הפריעה לי.

מנת הר-גאו תירס הציגה תהליך דומה. בהתחלה, המנה הייתה ממש וואו. הרוטב היה מאוד מוצלח, הטעם הרגיש מאוד קרמי, אבל אחרי כמה דק' הטעמים הפכו שוב למאוד חזקים, עד לכדי זה שלא יכולתי להמשיך לאכול מהמנה.

IMG_8017

הר-גאו תירס

אני חייבת לציין ששתי המנות הראשונות הוזמנו בעקבות המלצות חמות של חברים שביקרו במסעדה לפני, ושחוזרים אליה בשביל המנות האלה בדיוק, אך במקרה שלנו – לא התחברנו.

למנות עיקריות, חיפשנו מנות שאינן מכילות בשר או דגים, לכן הזמנו טונג הון זהב (מנת אטריות מש, בתוספת טופו קצוץ, פטריות אקזוטיות, בצלים, שאושינג וגלייז סויה), שעלותה 78 ש"ח, וקאדהי זן קארי (מנה שמוגשת בשתי צלחות נפרדות – בקערה אחת אורז יסמין, ובקערה נוספת ירקות גינה, קטניות, טופו, עגבניות, יוגורט ותבלינים) – עלותה 79 ש"ח.

טונג הון זהב היא מנה שגם כן מוגשת באופן אסתטי ומאוד מושך את העין. האטריות טעימות, והמנה הייתה מוצלחת יחסית. המבחן שלי לשאלה האם מדובר במנה מוצלחת היא השאלה האם הייתי מזמינה את המנה הזאת שוב. במקרה הזה, נראה שהתשובה בשלילה, אם כי נהניתי ממנה. 

IMG_8011

טונג הון זהב

קאדהי זן קארי הייתה כנראה המנה המוצלחת ביותר של הארוחה. מנה דומה ניתן למצוא במסעדת צפרה (מסעדה אהובה עלי במיוחד), של קונפורטי גם כן. מאוד כיף לתת לאורז להיטמע קצת בטעמי התבשיל, ולאכול את שניהם ביחד. 

IMG_8014

קאדהי זן קארי

לסיכום, טופולופומפו היא מסעדה שנעים להעביר בה צהריים. השירות בה מוקפד, המראה אסתטי ונעים, והמנות צבעיות ומאוד נעימות לעין. עם זאת, נראה שהניסיון ליצור אוכל מיוחד, הן בטעמים והן במראה, הוא משהו שנעים יותר כחוויה חד פעמית, ופחות כמקום שחוזרים אליו שוב ושוב. לפחות במקרה שלי.

טופולופומפו, רח' הסוללים 14, תל-אביב, 03-6910691 (מומלץ מאוד להזמין מקומות מראש)

הודעות