סבסטיאן, לא בכדי אתה קדוש

מאת: אסף אור שנהב

לא פעם אמרו שתקופת המבחנים עבור הסטודנטים היא תקופה משמינה. מי שטרם חווה תקופת מבחנים אינטנסיבית, כמו זו שהאוניברסיטה מכתיבה, כנראה ולא יצליח להבין ולהזדהות עם העובדה הזו. מה שכן, אף פעם לא טענו שמסעדה טובה במהלך תקופת המבחנים היא הדבר המנחם ביותר שיכול לקרות לסטודנט הממורמר. אז ייתכן ואני לא קנה מידה, מאחר ומסעדה טובה או מנה טובה ינחמו אותי לא משנה מה. תמיד קינאתי באלו שנתקפים דיכאון ודיכאונם מביא איתו ירידה במשקל ובסוף מתגלה כחברו הטוב של האדם, אך כשמדובר בי, המחוג על המשקל תמיד זז ימינה. (מקנא בירידה במשקל, חלילה בדיכאון, לא עלינו).

אם כן, החלטנו שלושתנו (אני, הכרס וידידה), בלב לבה של תקופת המבחנים, לקחת הפוגה ולהתנחם בפחמימות. מאחר ודובר באירוע שאמור לנחם אותי ולחדש את כוחותיי, היה ברור שאין זה זמן טוב לנסות מקום חדש ושעליי לחזור למקום מבטחים. ישנה מסעדה שמככבת אצלי ברשימת המסעדות המועדפות, האהובות והנערצות כבר שבע שנים והיא מסעדת "סבסטיאן" בהרצליה.

בעת שאני כותב שורות אלה, אני חושב לעצמי כמה בא לי ללחוץ את ידו של שף המסעדה ויותר מזה, איך לא עשיתי זאת עד כה. מדובר במטבח מופתי שמספק לקהל הלקוחות הנאמן של המסעדה, מנות מדויקות ומפנקות. מדובר על מסעדה שאני מבקר לפחות חמש פעמים בשנה, ולא זכורה לי אף לא פעם אחת שהתאכזבתי ממנה או התאכזבתי מהשירות. המסעדה כל כך מוקפדת שמסתבר שטעויות שהן אנושיות לגמרי, פשוט לא קורות בה. אני אדם מאד ביקורתי, ולפעמים על מנת לשמר את התכונה הנהדרת הזו, אני מחפש בכל דרך על מה לבקר. במקרה של "סבסטיאן" אני מובס פעם אחר פעם ויוצא שאני מבקר אותם אך ורק לטובה, והאמת היא שאין כייף גדול יותר מלפרגן למי שמגיע לו.

תפריט המסעדה לא גדול במיוחד, אבל כן מאד מגוון ומגוון עם מנות ספיישלים על בסיס יומי, דבר שעבור סועד כמוני שמבקר שם לעתים קרובות וחושש לעתים להשתעמם מהתפריט, עושה חסד. אני באופן אישי מאד אוהב את מנות הדגים שיש ל"סבסטיאן" להציע, הן במנות הראשונות והן בעיקריות. הפעם הזאת פתחנו את מסיבת הקלוריות עם ברוסקטת שרימפס ואספרגוס עם רוטב חמאה, עגבניות ושום (58 שקלים). כמו שטקס פתיחת האולימפיאדה מכתיב את הטון להמשך, כך היה עם המנה הזו. וואו, וואו, וואו. אני נגסתי תחילה בברוסקטה, לא לפני שהטבעתי אותה בשפע הרוטב החמאתי ששחה בצלחת. זה היה רגע בדיוק מאותם רגעים שכל מה שרץ לך בראש זה "אושר". מנה מצוינת ומפנקת שעבור מנה ראשונה הייתה גם יותר מהממוצע בגודלה. השרימפסים היו נהדרים וכל הקומבינציה בשילוב עם הרוטב הנהדר והברוסקטה הפריכה, יצרה מנה נהדרת עם שריקת פתיחה מוצלחת, וכשמדובר ב"סבסטיאן": מוצלחת כתמיד.

מנה ראשונה נוספת הייתה חציל קלוי על האש עם גבינת פטה ועגבניות שרופות (39 שקלים)מנה סופר-מפנקת, ושוב בגודל מפרגן מאד עבור מנה ראשונה. חציל בשרני, מתובל היטב, עם גבינת פטה, ולא של 5% שומן חלילה, עם עגבניות שרופות-מתוקות, עשבי תיבול ושמן זמן בנדיבות רבה. מנת פתיחה קלאסית שמככבת בתפריט של "סבסטיאן" כבר מביקורי הראשון שם. ממליץ בחום!

file_0 (6)

חציל קלוי על האש עם גבינת פטה ועגבניות שרופות

מנה נוספת שקישטה את שולחננו הייתה סלמון כבוש עם צ'ימיצ'ורי וברוסקטות (42 שקלים). המנה הזו היוותה חלק מתפריט הספיישלים באותו הערב, ולכן לצערי לא בטוח שתזכו לטעום מהאושר הזה. סלמון הוא הדג החביב עליי והודות למנה הזו, הצלחתי להיזכר עד כמה אני אוהב אותו. מנה פנטסטית המורכבת מדג טרי, מתבל נהדר וברוסקטות מטריפות.

file_0 (7)

סלמון כבוש עם צ'ימיצ'ורי וברוסקטות

קוראיי ההדוקים זוכרים לבטח שאני איש של מנות ראשונות, ולכן לא עצרנו אחרי שלוש מנות. הזוכה הבאה בתור הייתה מנה של סלט עגבניות ופטה (44 שקלים). אתם בטח שואלים את עצמכם מה כבר יכול להיות בכמה עגבניות וגבינת פטה, ובצדק. אבל זה מה שהופך מטבח מופתי עם שפים מהשורה הראשונה להיכל תהילה. סלט פרשי להפליא, שופע צבע וטריות ומעניק חוויה באמת יוצאת דופן, והרי שמדובר ר-ק בסלט. יחד עם שלושת סוגי העגבניות, קישטו את הסלט שוב, ברוסקטות וגם עגבניות מיובשות החביבות עליי כל כך. הסלט הזה על השולחן שלכם ב"סבסטיאן" הוא MUST!

file_0 (8)

סלט עגבניות ופטה

החיים הם מסע לא צפוי, וגם ביקור במסעדה, יכול לעתים להיות לא צפוי. מקווה שלא תתאכזבו לגלות, שאחרי סבב הראשונות, קצת שבעתי. כן, זה קורה לעתים. אך בכל זאת לא הייתי מוכן לוותר על מנה עיקרית ולמרות שבשלב זה כבר היה באפשרותי לדלג לקינוח, ראשי השמן והתאווה לעוד ועוד זימנה אל שולחני את המנה העיקרית: רביולי פטריות עטוף בחמאה ויין לבן (68 שקלים). טעמה של הפסטה הטרייה, אין דומה לה. רביולי מלא כל טוב, עטוף ברוטב חמאתי-קטיפתי שעם כל ביס אתה כבר יכול לראות את יום המחר המלא בייסורים ובאימון כושר כפול, אך יחד עם זאת – זה כל כך שווה את זה. מנה מצוינת שלא תבייש פסטה של מסעדה איטלקית, הן בארץ והן בחו"ל.

file_0 (9)

רביולי פטריות עטוף בחמאה ויין לבן

לאחר אתנחתא קלה שהייתה מתבקשת (הרי אני לא אקום בלי קינוח), היה עליי לבחור בקינוח. הביקור הזה ב"סבסטיאן" היה מעט חריג, מאחר והחלטנו שנזמין קינוח אחד בלבד ויצרנו כאן תקדים. ההתלבטות הייתה קשה אך לבסוף הייתה תמימות דעים על עוגת הגבינה (36 שקלים). 

אני מהפריקים של עוגות הגבינה ומאחר ואני כזה, אני מחמיר מאד עם עוגות גבינה שקוראות לעצמן "עוגת גבינה ניו יורק", שבלא מעט מקרים מתגלות כ"נהריה" בכלל. "סבסטיאן" איכזבו אותי פעם? מה פתאום! שלום, שלום לעוגת הגבינה הזו שהגיעה עם רוטב פירות יער חמצמץ שאיזן את מתיקות העוגה ויצר באלנס טעמים מופתי! עוגה נהדרת שעם כל ביס ממנה, אתם תמצאו עצמכם מחייכים ומודים על כל הטוב הזה.

file_0 (10)

עוגת גבינה

סיכום

חניה: 8 מתוך 10

שירות: 10 מתוך 10

מגוון התפריט: 7 מתוך 10

טיב האוכל: 10 מתוף 10

"מסעדת סבסטיאן", משכית 33, הרצליה, 09-951-3939

הודעות