מתכון מעולה לפאי פקאן

מאת: עומר קוצ'מן

מתכון קליל לפאים אישיים או פאי אחד בתבנית 26 ס"מ

מצרכים לבסיס:

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר

400 גרם קמח

80 גרם ביצים

מצרכים למלית הפאי:

160 גרם ביצים (כ-3 בגודל L)

100 גרם סוכר חום

80 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

160 גרם מייפל סירופ

160 גרם סירופ סוכר

150 גרם פקאנים שבורים

מספר פקאנים שלמים לפי מספר יח' הפאי

הכנת הבסיס

באמצעות מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם הסוכר במשך מספר דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הביצים. כשכל התערבות הופכת לאחידה, מוסיפים את הקמח.

מערבבים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק, ומיד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה.

לאחר כשעה או יותר מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בגודל המתאים לתבנית הקפקייקס שיש לכם.

לאחר שמסיימים להניח את כל תחתיות הבצק מכניסים את התבנית למקפיא.

הכנת המלית:

בקערה מערבבים, בעזרת מטרפה, ביצים, חמאה, סוכר חום, וניל ומלח מספר דקות.

מוסיפים את סירופ המייפל והתירס ומערבבים דקה נוספת.

כעת כל שנותר זה להרכיב את הפאי:

בכל תחתית מפזרים מעט שברי פקאן.

לאחר מכן ממלאים במלית, יש לשים לב שלא ממלאים יותר מידיי כיוון שהמלית עלולה לגלוש בזמן האפיה.

מעל הכל מניחים פקאן אחד שלם.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-20 דקות עד שהמלית מתייבשת.

פאי פקאן 1

פאי פקאן אישי

הודעות