מתי בפעם האחרונה אכלתם מנות שף בקרון הרכבת הקלה? רשמים מאירוע הפתיחה של "מסעדות פתוחות"

מאת: טליה אברהם

הוזמנו לערב הפתיחה של הפסטיבל הקולינרי אורבני "מסעדות פתוחות", שעלה זו השנה הראשונה לירושלים, לאחר שהצליח יפה בתל-אביב (ובקרוב אף עתיד להגיע עד לאמסטרדם).

והאמת היא, שאין כמו ירושלים, עם המסעדות וההפתעות הקולינריות החבויות שבה, כדי לקיים פסטיבל כזה. הרבה פעמים שואלים אותי מה כבר יש לעשות בירושלים, ומתפלאים מהתשובה הארוכה והמגוונת, ומהכמות האדירה של המקומות הקולינריים המיוחדים והמעניינים שיש לעיר הזו להציע. הפינות הנסתרות, המסעדות המעניינות והמיוחדות, השכונות הציוריות והמנות הייחודיות המוחבאות בהן – כל אלה נמצאים בירושלים, צריך רק לדעת לאן ללכת.

אז פסטיבל הקולינרי "מסעדות פתוחות" קיים ומקיים השנה אירועים ייחודים ומעניינים, כך למשל הרכבת הקלה הפכה בערב הפתיחה של הפסטיבל למסעדה ואירחה מסיבת קוקטייל (על כך, בהרחבה, ממש בעוד כמה שורות), התקיימו סיורי אמנות במוזיאון ישראל בהדרכת השפים אסף גרניט, ניר צוק, ננה שרייר ויהלומה לוי, טל שפיגל, מהבלוג הממכר Desserted in Paris הגיע להעביר סדנת פטיסרי, התקיים משתה של הכובען המטורף מ"אליס בארץ הפלאות" בבית אליאנס ועוד ועוד.

אז כאמור, אנחנו הוזמנו לערב הפתיחה של הפסטיבל, Red Tie Cocktail, או במילים אחרות, מסיבת קוקטייל ברכבת הקלה.

יום שלישי, 20:30, בתחנת הרכבת הקלה גבעת התחמושת, בקור הירושלמי האופייני, הצטרפנו לקבוצת האנשים שהצטופפה לה במקום. מיד קיבלנו קישוטים אדומים, ואחרי כמה דקות עלינו לקרון מקושט, בו התנגנה מוסיקה חיה עם שירים שאי אפשר שלא לאהוב – מה שלגמרי הצליח להשכיח שאנחנו בכלל ברכבת הקלה.

תחנת היעד הייתה תחנת הר הרצל. תוך כדי הנסיעה חולק כיבוד קל ומשקאות בשקיות נייר. עד מהרה כל ה"נוסעים" הצטרפו לאווירה, ושרו ורקדו לצלילי הזמר.

20161122_204042

אלכוהול בשקיות נייר ברכבת הקלה

20161122_204851

ועוד אחת

כשהגיעה הרכבת אל תחנת הר הרצל, יצאנו מהקרון וראינו אוהל גדול של מסעדת "אדום", ובו מנות קוקטייל שהכין השף אלרן בוזגלו ממסעדת "אדום".

20161122_211436

התפריט שחולק ל"נוסעי" הרכבת

אז מה היה לנו שם? מנת סביח מפורק, עשויה לבבות חציל מפורק, איולי עמבה, טחינה, גרגירי חומוס מטובלים וביצה. כמי שלא חובבת סביח – דווקא המנה הזו התגלתה כהצלחה והייתה מצוינת!

עוד מנה הייתה מחבת חלקי פנים, עשויה שקדי עגל, שדרה, לבבות, טחול, כבדים שומר צלוי ועשבים, שהייתה טובה במיוחד למי שאוהב את הז'אנר, אינרי סתיו, מנה שחולקה עוד במהלך הנסיעה ברכבת, עשויה טרטר פירות, קוביות דג קריספי שהוגש באינרי טופו והיתה בעיקר חגיגת טעמים של מתוק ומלוח, מרק ראמן אליו פחות התחברתי ומנת אוסובוקו מפורק.

20161122_210935

מרק ברכבת הקלה

וכך עמדנו לצד הרכבת, ואכלנו מנות שף, וישבנו בתוך הרכבת ואכלנו מנות שף, ושתינו כוסות יין, והאווירה הייתה שמחה ומאוד כייפית.

20161122_213044

מנת אוסובוקו

בדרך חזרה, חולקה לכל "הנוסעים" שקית הפתעות – ארבע שקיות קטנות מחוברות כאשר בכל אחת מיני קינוח אחר, והדרך חזרה לוותה שוב בשירים ובריקודים.

img_20161122_221225-1

שקית ההפתעות

לסיכום, חוויה מיוחדת, שמשלבת אוכל טוב, אטרקציה ייחודית ואת הקסם של ירושלים. מה צריך יותר מזה?

הודעות