Fauchon TLV V Fauchon Paris

מאת: רונה לשם

רבות נכתב ונאמר על מעדניית העלית "פושון", אשר החלה את דרכה לפני כמעט 130 שנה, בעגלת ירקות ופירות טריים שפתח בפריז אוגוסט פליקס פושון, האב המייסד של האימפריה.

ל"פושון" מאות סניפים ברחבי העולם (כמו גם בשדות תעופה רבים בעולם), אך סניף הדגל של האימפריה שוכן במרכז פריז, רח' מדלן. כפי שיפורט מיד ובהרחבה, הביקור במקום הוא בגדר חובה במהלך ביקורכם הבא בפריז, שכן מעבר לטעמים הנפלאים והריחות המהפנטים, מדובר בלא פחות ממוזיאון יצירות אומנות.

כידוע, לאחרונה פתחה הרשת סניף ראשון בישראל, אשר שוכן במתחם שרונה בתל-אביב.

20150902_201944

Fauchon Tel Aviv

20150902_201938

עיצוב שמזכיר חנות תמרוקים

הדברים כידוע, נמדדים בהשוואה, ולכן החלטנו לבקר בחודש אחד הן בסניף התל-אביבי והן בסניף הפריזאי וכך לבדוק האם הסניף התל-אביבי עומד בסטנדט, האם הוא מזכיר את הטעמים המוכרים והאהובים של הסניף המקורי, ועד כמה בסניף התל-אביבי יש תחושה של קפיצה קטנה לרחובות עיר האורות.

ביקור בסניף "פושון" בתל-אביב

העיצוב של הסניף התל-אביבי מזכיר מאוד את הסניף הפריזאי. הלוגו הוורוד, השימוש בצבעי ורוד-שחור, התחושה שאולי בכלל הגעת לחנות תמרוקים ולא לפטיסרי…נכנסתי לחנות, תור של מספר לקוחות השתרך ליד הויטרינה. ניסיתי להציץ מבעד לכתפיהם, ורק אז נגלתה לעיני האכזבה. שלושה סוגי אקלרים (כאשר מאחד מהם נותרה יחידה אחת בלבד), ושני סוגי עוגות. זה כל מה שחיכה לי ב"פושון" בשעות הערב המוקדמות בהן הגעתי למקום. איפה המבחר העשיר שכה מאפיין את "פושון"? אותו המבחר שגורם לך לעמוד דקות ארוכות מול הויטרינה ולהתלבט, ושוב להתלבט?

20150902_201929

מעט מאוד מבחר. "פושון" תל-אביב

20150902_201935

המתחם הפנימי של "פושון"

לבסוף הזמנתי את עוגת שכבות השוקולד המוכרת בשמה "עוגת ג'אנדויה" ("Gianduja cake") ואקלר "פריז-ברסט", האחרון שנותר בויטרינה, בעיקר מפני שהוא צד את עיני בזכות הקישוט שלו, אגוזי לוז בקרמל.

20150816_220305

עוגת ג'אנדויה

את עוגת ג'אנדויה אכלתי במקום, אך את האקלר ביקשתי לארוז "טייק אווי". העוגה לא הייתה רעה, ואפילו די הזכירה את טעמה המוכר מהסניף הפריזאי. ביסים קטנים וכה עשירים בטעם…אומנם עוגה קטנה בגודלה, אך זה כל מה שצריך כדי לברוח לכמה דקות משגרת היום-יום לטעמים המוכרים והאהובים של פריז.

האקלר לעומת זאת היה מאכזב. הקרם היה סתמי, הבצק מעט יבש, אך גולת הכותרת הייתה הקופסא שבו הוא נארז. קופסת נייר פשוטה ולא פחות ממביישת, נוכח האריזות הייפיפיות, בהן נהוג לארוז את המוצרים אשר נקנים ב"פושון".

20150902_202056

אקלר בעיטור אגוזי לוז בקרמל. אריזה מביישת.

ההרגשה הכללית איתה נותרתי מהביקור בסניף הישראלי הייתה זהה להרגשה שמרגישים ביחס לרוב המותגים אשר עולים עלייה לארץ – משהו בהם, אף פעם, פשוט לא מספיק טוב, והמשהו הזה הוא שגורם לנו לזנוח לרוב את הסניף הישראלי, ולשמור אמונים דווקא לסניף המקור, כי נראה ששם הדברים מוצלחים תמיד הרבה יותר.

20150929_093633

פושון. וכל מילה נוספת מיותרת.

ביקור בסניף "פושון" ברח' מדלן – פריז

ברח' מדלן ניתן למצוא שני סניפים של "פושון", האחד כמעט מול השני. שני הסניפים נפתחים בשעה 10:00 בבוקר, מה שהיה נראה לי קצת מאוחר, במיוחד עבור מקום בו ניתן לשתות קפה לצד מאפים וקינוחים מצוינים.

20150929_093457

Fauchon Paris

אבל זאת בדיוק הנקודה החשובה – פושון אינו מקום אליו מגיעים לשתות קפה – ולכן גם אין סיבה שייפתח לפני 10:00. פושון הוא מקום בוא מגיעים לרכוש יצירות אומנות, לא פחות ולא יותר!

20150929_093514

יצירות אומנות מתוקות

20150929_093609

ועוד…

כבר עם הצעד הראשון תרגישו שהגעתם ללא פחות ממוזיאון ליצירות מתוקות. הכל שם כל-כך יפה ומדויק, שאפשר לבהות בויטרינה שעות וגם זה לא יסייע לכם לבחור מה להזמין.

20150930_105839

מבחר בלתי נגמר

מעבר לפטיסרי המדהימים המוצגים במקום, ניתן למצוא בפושון גם מרתף יינות, קפה-מסעדה, מנות אוכל מוכנות, ריבות, שמנים, נקניקים, גבינות, ואפילו שמניה תחת המותג "פושון".

אנחנו חזרנו שוב ושוב, על מנת לנסות כמה שיותר מהמבחר של המקום.

20150929_093904

פושון פריז

מחירי האקלרים נעים בין 6.5-7.5 יורו, מחירי העוגות סביב 7.5 יורו.

הקפה אגב צרפתי במלוא מובן המילה, כך שלא כדאי לפתח יותר מידי ציפיות.

IMG_20150930_112727

הרבה יופי

IMG_20150930_112807

מאפה אגוזים מדהים

IMG_20151002_123029

בריוש וקרואסון פיסטוק.

לסיכום, אין בכלל ספק ש"פושון" הפריזאי לוקח ובגדול. זה לא רק ה"בונז'ור מאדאם, בונז'ור מסייה", אלא הטעמים הנפלאים והאווירה המיוחדת, שלצערי לא יובאו לסניף המקומי.

הודעות