מסעדה לאירועים מיוחדים – ביקור במסעדת אוברג'ין במלון דיויד אינטרקונטיננטל

מאת: טליה אברהם

לאחרונה השיקה מסעדת אוברג'ין שבמלון דיויד אינטרקונטיננטל תפריט חדש המשלב בתוכו מנות בריאות, תחת הסלוגן Health & Harmony ואנחנו הוזמנו לטעום את המנות מהתפריט החדש ו"הישן".

אבל רגע לפני, קוראנו הנאמנים יודעים שאנו ממעטים מאוד לסקר מסעדות שאנו מוזמנים אליהן, וזאת כי אנו מאמינים שהביקורת האובייקטיבית ביותר הנה כאשר אנו מגיעים למסעדות ללא שיודעים על בואנו, וכך אנו יכולים להתרשם מהאותנטיות של המנות, השירות וההתנהלות. לראיה, עד כה פורסמו בבלוג, המכיל מעל 100 ביקורות, 2 ביקורות בלבד של מסעדות אליהן הוזמנו. מה שאנחנו מחפשים כאשר אנו מקבלים הזמנות למסעדות הוא משהו מיוחד, וזה בדיוק מה שחשבנו על מסעדת אוברג'ין.

מדובר במסעדה שלא נכתב עליה הרבה, וכזו שסביר שלא היינו מוצאים את דרכנו אליה בשגרה, מסיבה זו מצאנו לנכון לקבל את ההזמנה.

הגענו לאוברג'ין באחד הערבים האחרונים של השבוע. החנינו בחניית המלון (החניה חינם לבאי המסעדה) ועלינו ללובי המפואר של המלון, שהוא אחד האהובים עלינו בכלל ובתל-אביב בפרט.

המסעדה ממוקמת אומנם בחלל הלובי, אך בצדו, מה שנותן תחושה שהיא נפרדת מאווירת המלון.

הושיבו אותנו בצמוד לחלון זכוכית גדול, המשקיף לים ולמסגד חסן בק. אפשר רק לדמיין כמה יפה שם בצהריים.

המסעדה מעוצבת בטוב טעם ומשדרת בעיקר יוקרה. לא ניתן להתעלם מהמרווחים הגדולים שבין השולחנות (מה שכל-כך אינו מאפיין מסעדות ישראליות), היוצרים אינטימיות ופרטיות. מספר השולחנות מצומצם, כנראה מתוך אותה תפיסה. בין לבין התגנבו לאוזננו מילים חטופות מהשולחנות בחלל, נראה שכל הסועדים באותו הערב היו תיירים.

20160914_204748

עיצוב יוקרתי ומוקפד

מי שמנצח על התפריט של אוברג'ין הוא השף אלון הירטנשטיין (השף הצעיר ביותר במלון דויד אינטרקונטיננטל). התפריט החדש שהושק, מוגש בימים ראשון-חמישי בין השעות 18:00-22:30 ומציע מגוון מנות בריאותיות, מתוך התפיסה שלגוף פוטנציאל טבעי לניקיון רעלים, תיקון ובנייה מחדש.

המלצרית שלנו המליצה בחום על שתי מנות פתיחה, הראשונה קוביות סלמון במרינדה, והשנייה מדליוני כבד אווז, ואותן הזמנו.

עד שהגיעו המנות הראשונות, הוגש לשולחננו לחם הבית, יחד עם ממרחים שהיו לא פחות ממצוינים, אחד מהם ממרח תפוח אדמה עם חזה אווז מעושן, השני קרם שמיר מטופו ורוטב בלסמי ושמן זית.

20160914_205754

לחם הבית לצד ממרחים

אחרי כמה דקות נוספות הוגשו המנות הראשונות. שתיהן היו מצוינות, והוגשו באופן אסתטי ונעים לעין.

נתחיל ממנת קוביות הסלמון במרינדה, אשר הורכבה מקוביות סלמון נא שהושרו במרינדת סויה וג'ינגר כבוש והוגשו לצד אבוקדו, צנונית וקרם מלפפונים (60 ש"ח). קרם המלפפונים, שהיה מוצלח מאוד, הוסיף טאץ' מיוחד למנה, מיוחד עד כדי כך שאם לא הייתי יודעת שמדובר במסעדה כשרה הייתי חושבת שמדובר בקרם חלבי. מחמאה גדולה מזו קשה לתת.

20160914_210653

קוביות סלמון במרינדה

מנת הפתיחה הנוספת, מדליוני כבד אווז, הורכבה מפרוסות כבד אווז אשר הוגשו על קרם חמוץ-מתוק של ירקות כתומים ופירות יער, ולצד ריבה ושתי פרוסות לחם קטנות (93 ש"ח).

20160914_210813

מדליוני כבד אווז

הכבד היה עסיסי ונימוח, אך מה שהיה כה מיוחד במנה הוא שילוב הטעמים. קרם הירקות הכתומים המתוק, לצד פירות היער החמוצים יחד עם הכבד. כולם ביחד השתלבו לחגיגת טעמים עשירה מאוד בפה.

למנות עיקריות הוזמנו, גם כן בהמלצת המלצרית, צלע עגל ומוסר ים.

מנת צלע העגל, אשר הוגשה לאחר צלייה על הגריל ברוטב יין קברנה סוביניון גמלא, בליווי לביבת תפוחי אדמה וירקות מוקפצים (185 ש"ח) הייתה טובה, אך משהו הרגיש בה חסר. הבשר היה מוצלח, אבל בחלקו הרגיש קשה, לביבת תפוחי האדמה הרגישה טפלה ואת הירקות המוקפצים, שהוגשו בכמות מזערית מאוד, היה צריך ממש לחפש. משהו צריך להשתנות במנה הזו, שנחשבת כך לפי המלצרית למנת הדגל, כי האופן בו היא מוגשת כיום אינו מצדיק את מחירה הגבוה.

20160914_213606

מנת צלע עגל

גם מנת מוסר הים הרגישה חסרה. מדובר במנת דג מוסר ים מאודה, אשר מוגשת לצד טחינה, לימון כבוש, סלט בטטה ועלים ירוקים. אומנם מדובר במנה בריאה, והדג מאודה, אך לנו הייתה תחושה שהדג חסר טעם. גם הסלט שהוגש לצד הדג, היה מורכב מעלים ירוקים וחתיכות בטטה קטנות מעל. ללא רוטב או כל תיבול, מה שלדעתי פספס קצת את המטרה. 

20160914_213302

מנת מוסר ים

למסעדה תפריט קינוחים הכולל שלושה קינוחים אשר כולם מתומחרים באותו המחיר – 35 ש"ח.

אנחנו הזמנו את קינוח הקרמו שוקולד, אשר מוגש על סבלאז', עם דובדבני אמרנה וממולא בקרם ברולה.

20160914_215849

קרמו שוקולד

מדובר בקינוח עשיר מאוד בטעמים שלו, שמצליח להשכיח את העובדה שאינו חלבי. קינוח מוצלח מאוד, שמהווה סיום מתוק לארוחה.

לסיכום, מסעדת אוברג'ין היא מסעדה לחגוג בה אירועים מיוחדים. העיצוב היוקרתי שלה, השירות שקשה להיתקל בסוגו במסעדות בארץ, האווירה שעושה תחושה של חו"ל, הצלחות של המנות, ולא פחות חשוב מכך – תמחורן, הופכים את המסעדה שכזו שנחמד לציין בה אירועים חגיגיים.

מסעדת אוברג'ין, מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, קאופמן 12, תל אביב יפו, 03-795-1255

הודעות