מיני במינאטו – ביקור במינאטו הכשרה בהרצליה פיתוח

מאת: טליה אברהם

האמת שאף פעם לא שמעתי את מינאטו. קצת מביך למי שמתהדרת בכך שהיא מכירה כל מקום בו מוגש סושי איכותי. חברה שהייתה במינאטו בדייט סיפרה לי על הסושי במקום, והנה, כך נוסף לו עוד מקום ל"טו ויזיט" ליסט שלי.

מדובר במסעדה לה שני סניפים – בהרצליה פיתוח ובקיסריה. הסניף בקיסריה נפתח ב-2004 ואילו הסניף הכשר בהרצליה פיתוח ב-2011. השפים במקום הם אקי טמורה, סושי שף יפני, שעל פי אתר המסעדה הנו נצר לשושלת סושי שפים מרובע מינאטו בטוקיו, ומתן רוזנטל, שף בעל התמחות באוכל יפני וצרפתי.

באחד מימי חמישי האחרונים הגענו למקום. חלק מהתוכניות השתנו, ולכן מצאתי את עצמי מתקשרת למינאטו שעה בסך הכל לפני ההגעה לשאול האם במקרה נותר שולחן פנוי לזוג לאותו ערב. היות שהיה מדובר ביום חמישי בערב, לא תלינו תקוות גדולות, אך להפתעתנו נאמר לי שיש מקום אחד בלבד פנוי, בחוץ, וגם זה רק ל-20:30 בערב, אז הזמנו.

חניה פנויה שמצאנו ממש מחוץ למסעדה, אשר חסכה לנו רבע שעה של חיפושי חניה, והנה מצאנו את עצנו במינאטו רבע שעה לפני הזמן.

הפתעה גדולה חיכתה לנו כשהתקרבנו למקום וגילינו שכמעט כל המסעדה ריקה. השולחנות בחוץ היו ריקים כולם, ובתוך המסעדה היו לא יותר מעשרה סועדים.

תהיתי מדוע נאמר לי שיש רק מקום אחד פנוי…ובחוץ, בעוד שכמעט כל המסעדה ריקה. התשובה ההגיונית היחידה שמצאתי לכך היא שכל השולחנות הוזמנו לסביבות השעה 21:00, ושממש בקרוב הכל יתמלא. כפי שיתואר בהמשך, למרבה ההפתעה, זה לא קרה.

התיישבנו בחוץ, אבל היה חם, אז ביקשנו לעבור לתוך המסעדה, מה שקרה בלי שום בעיה.

20150813_211902

המתחם הפנימי של מינאטו

20150813_211854

מתחם הבר

המרחק בין השולחנות קטן מאוד, כך שבסיום הארוחה יכולתי לספר על מה בדיוק דיבר זוג הבחורות שישב לידנו, ואני בטוחה שהדבר נכון גם לגביהם.

אחרי דקות ארוכות הונחו לפנינו התפריטים. עיינו בהם, וקצת התקשינו להחליט. המסעדה עובדת בקונספט של טאפאסים, המנות קטנות, והרעיון הוא שמה שמונח יוצא.

המלצרית שניגשה אלינו וראתה שאנחנו קצת מבולבלים, התחילה עם הספיישלים. האמת, שזה הרגיש כאילו שהיא ממש מנסה למכור את הספיישלים, ולראיה, כששום דבר מהספיישלים לא היה נשמע לנו, וניסינו לכוון אותה לתפריט הרגיל, היא התקשתה לסייע ואמרה, תעברו עליו שוב ואחזור אליכם עוד מעט.

היות שהגענו למקום בעיקר על סמך המלצות הנוגעות לסושי, הזמנו שלושה רולים:

ספייסי טונה (טונה קצוצה, ספייסי מיונז, בצל ירוק ומלפפון, 38 ש"ח), רול סלמון בטמפורה (עם אבוקדו, בצל סגול, מלפפון וספייסי מיונז, 41 ש"ח), וסלומון טטאקי רול (סלמון צרוב עם אבוקדו, בצל סגול, מלפפון וספייסי מיונז בציפוי שבבי טמפורה, 45 ש"ח).

בנוסף, הזמנו פירי קארה יאקי (קוביות דניס צלויות עם רוטב ספייסי מיונז, 68 ש"ח).

כיאה למסעדה יפנית, במקום ניתן למצוא מספר בירות יפניות לא רעות בכלל. אנחנו ניסינו את אסהי סופר דריי (27 ש"ח לבקבוק, 5%), הטעם שלה יבש ורענן, והאמת שממש אהבנו אותה, מה שכנראה לא מפתיע, נוכח זה שאסהי סופר דריי היא הבירה הנמכרת ביותר ביפן, ומותג הבירה הרביעי הנמכר ביותר בעולם.

20150813_203809

אסהי סופר דריי ואדממה

לצד הבירות, ובזמן שהמתנו למנות, הוגשה קערה קטנה של אדממה.

תחילה הוגש הסושי. קשה להגיד שנפלנו מהרגליים. היה טרי, טעים, אבל רגיל למדי, רחוק מאוד מהתיאורים של החברה אשר המליצה לי על המקום. מאוחר יותר היא אמרה שהסושי שניסתה במקום היה מתפריט הספיישלים ושכל רול עלה כ-70 ש"ח. אולי זו הסיבה שהסושי שאנחנו טעמנו לא היה כזה שאחזור בשבילו שוב למינאטו.

20150813_205212

סושי בינוני

לא כך באשר לפירי קארה יאקי, שהייתה אחת המנות הטובות שיצא לי לטעום אי פעם. מדובר במנה קטנטנה, אשר בהחלט ראויה להיקרא "טאפאס" (אל תתנו לתמונה להטעות אתכם באשר לגודל המנה), ואשר כל ביס ממנה הוא אלוהי, לא פחות.

20150813_205614

פירי קארה יאקי

הדניס היה רך במידה שלא הכרתי קודם, והשילוב עם הספייסי מיונז והאפייה בתנור הפך את המנה, אשר ממנה אכלתי בכל פעם ביסים קטנים קטנים על מנת למשוך את ההנאה יותר ויותר לחוויה מדהימה במיוחד.

המחיר של המנה מופקע (68 ש"ח), אך המנה היא מסוג מנות החובה במקום.

כשסיימנו את הארוחה שמתי לב שהתפוסה במסעדה גדלה רק במעט. רוב השולחנות נותרו ריקים. לא ניתן שלא לתהות מדוע כה התאמצה המסעדה להגיד לי בטלפון שהמסעדה בתפוסה מלאה, כשהמציאות הוכיחה את ההיפך.

לסיכום, נחמד במינאטו. חלק מהמנות מתומחרות באופן דיי מוגזם (בכל זאת, רולים ב-70 ש"ח…), המנות האחרות בתפריט קטנות וגם כן, מתומחרות סביב ה-70 ש"ח ומעלה. לא יודעת אם נחזור שוב, אבל אם כן, לא בשביל הסושי.

סיכום

ציון כללי – 8.

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 8.

מינאטו, רח' המנופים 8, הרצליה פיתוח, 09-7731703 (כשר)

הודעות