לא נכבשתי – ביקור בביסטרו "הכובשים" בתל-אביב

מאת: טליה אברהם

ביסטרו "הכובשים" ממוקם בפינת רחוב אסטרטגית – פאתי שוק הכרמל מצד אחד, כרם התימנים מן הצד השני, והטיילת במרחק של כמה צעדים ספורים. מקום שרבים חולפים על פניו, גם ביום יום, אך בעיקר בסופי השבוע.

זאת לא הפעם הראשונה שלי ב"הכובשים". בפעם הקודמת ביקרתי במקום לפני כשנתיים, כשעוד גרתי באזור. גם אז הביקור לא הפיל אותי, וכפי שיתואר להלן, גם הפעם לא נפלתי. היה חביב, נעים ותו לא. במחשבה שנייה, אולי זה בדיוק מה שהיינו מצפים לו מביסטרו מתחת לבית.

המקום נעים כי משהו בעיצוב ובאווירה שלו משדרים בית. המקום עוצב על ידי האדריכל דניאל חסון, ואכן נגיעתו מורגשת בכל פינה של פנים המסעדה. הפעם ישבנו בחוץ, אזור שהיה תחום בסגירת חורף, כי כל השולחנות בפנים היו תפוסים.

הזמנו "כריך" סלמון וביצה עלומה (54 ש"ח), מנה אשר נמצאת תחת קטגוריית "כריכים" בתפריט, אך היא לגמרי שונה מהכריך שבטח עולה לכם עכשיו בראש. מדובר בפוקצ'ה פתוחה, עם גבינת שמנת, סלט אורגולה, בצל סגול, סלמון וביצה עלומה.

קשה לי לשים את האצבע על הסיבה המדויקת, אבל למרות שמדובר בשילוב שאני מאוד אוהבת (סלמון-ביצה-שמנת ושות'), הפעם התקשיתי להתחבר למנה. כל אחד מהרכיבים היה לא רע בכלל, בנפרד, אבל השילוב שלהם פחות התחבב עלי. בשורה התחתונה, נראה לי שלא אהבתי את כמות העלים המוגזמת, ואת זה שנוזלי הביצה התערבבו בכל והרטיבו את הפוקצ'ה.

IMG-20150130-WA0001

כמות מוגזמת של עלים

המנה הנוספת שהזמנו היא ניוקי (56 ש"ח) ברוטב שמנת עם ירקות העונה ויין לבן. המנה הייתה לא רעה בכלל, במיוחד בגלל שהייתה מורכבת מכמות נדיבה של ירקות שוק אהובים עלינו במיוחד.

IMG-20150130-WA0000

ניוקי

האווירה במקום רגועה, נעימה וכזה גם השירות.

מקום נחמד לשבת בו אחרי קניות שישי בשוק הכרמל לבירה צוננת של אחה"צ חם. 

לסיכום

ציון כללי – 8.5

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 8.5.

הכובשים 48, תל-אביב, 03-5108555

הודעות