לא יכולה להוריד ממך את העיניים – ביקור ב"לולה וקובה" בהוד השרון

מאת: טליה אברהם

"לא יכול להוריד ממך את העיניים 
רק יותר ויותר מתמגנט 
לא יכול להוריד ממך את העיניים 
רק יותר ויותר מתהפנט" (מאיר אריאל)

סיפור אהבתם המיוחד של לולה וקובה, הוא שהיווה את ההשראה לפתיחת מסעדת לולה וקובה בהוד-השרון. הזוג, שעלה מוורשה והשתקע בתל-אביב יכול ללמד את כולנו אהבה מהי וכיצד שומרים על הגחלת עד ליומנו האחרון. מספרים שקובה, שהיה צורף במקצועו ויצר לאורך השנים תכשיטים רבים לאשתו האהובה, אף בנה לה, עת שזקנו, כיסא בכל קומה של הבניין, על מנת שתוכל לנוח בעודה עולה הביתה. על רקע סיפור אהבה יפה זה נפתחה לפני שנתיים וקצת מסעדת "לולה וקובה".

המסעדה, ממוקמת בלב שכונת מגורים מנומנמת בפאתי הוד-השרון. והאמת, לאור עיצובה הייחודי – קשה מאוד להוריד ממנה את העיניים. תקרותיה גבוהות, עיצובה אקלקטי, פינות ישיבה רבות ומעוצבות מפוזרות בשטחה. שולחנות אבירים רחבי ידיים, מרפסת שמש מעוצבת ומזמינה, כיסאות מעוצבים מסוגים שונים, עציצים שמעטרים את השולחנות, בר יפיפה וארוך – כל אלה הופכים את "לולה וקובה" למסעדה שראויה בהחלט להיכלל תחת קטגוריה נחשקת של "המסעדות היפות בישראל". ובצדק, כי מאוד נעים לשבת בה.

20140620_004601

אחת המסעדות היפות בארץ

התיישבנו במרפסת העץ. תפסנו לנו שולחן פינתי ונהנינו מהשקט. האמת שבכלל לא הגענו רעבים, אבל בכל זאת, חיפשנו משהו מעניין שימשוך את העין. שיטוט מהיר לאורך התפריט העלה שהתפריט אינו מגוון די ושהמנות המוצעות בו, בסך הכל דיי פשוטות. כך למשל ניתן למצוא במקום שני סלטים בלבד, ומספר מצומצם של קינוחים שאף אחד מהם לא משך את עינינו.

החלטנו להתחיל מהקוקטיילים, שעליהם מעיין, המלצרית המקסימה, המליצה בחום. הזמנו קוקטייל אבטיח וקוקטייל מלון (44 ש"ח לכל אחד). הקוקטיילים היו מהטובים שיצא לנו לשתות בזמן האחרון. ראשית, צורת הגשתם הייתה מיוחדת וגם כמות המשקה הייתה נדיבה. המשקאות עצמם, אף שהיו מחוזקים למדי, התיישבו בגרון באופן נפלא ומרקמם היה עדין ומתקתק.

20140619_212526

קוקטיילים מצוינים

הקוקטיילים שלנו משכו את עיני הסועדים האחרים במסעדה ולכן עד מהרה ראינו אותם מככבים על כל שולחן כמעט. לא מפתיע, העין אוכלת (או שותה במקרה זה).

האלכוהול זרם, השיחה שקקה והרעב לפתע התגנב, אווירת משחק המונדיאל ששודר על מסך ענק משך אותנו לכיוון מנות הבשר שבתפריט, כמחווה ליבשת המארחת.

הזמנו מחבת קבב טלה (42 ₪), מנה המוגשת על מחבת אלומיניום ובתוכה פרוסות לחם קלוי, קבב טלה מפורק עם עגבניות פלפל ובצל קלויים. רוטב הטחינה שמעל מאחד נפלא את כל הטעמים. המנה מוגדרת כמנה ראשונה, אך בשל גודלה יכולה בהחלט להוות מנה עיקרית. מנה יוצאת מן הכלל.

מנה נוספת שהזמנו היא המבורגר לולה וקובה (61 ₪). 250 גרם של בשר בקר טעים ועסיסי, שמוגש לצד צ'יפס דקיק ארוך ופריך. יש לציין שהמטבח דייק במידת העשייה, דבר שלא קורה בכל מקום.

20140619_215607

250 גרם של בשר משובח ועסיסי

נראה שמסעדות כמו לולה וקובה צריכות לעבוד קשה שבעתיים, בעיקר כי מדובר בסוג של מסעדות, שבגלל מיקומן – צריך להגיע אליהן במיוחד. מסיבה זו, מדובר באחת מאותן מסעדות, אליהן לקוחות מגיעים בעיקר מפה לאוזן. אומנם במקרה זה, המשימה ההתחלתית של גיוס קהל לקוחות אינה פשוטה, אך אם לקוח כבר הגיע פעם אחת, ונהנה – ככל הנראה יחזור בשנית. לראיה, חנדל'ה ברמות השבים, ומקום בלב ברעננה אשר ממוקמות גם כן במקומות לא מרכזיים, עושות עבודה טובה ולפיכך עובדות מצוין.

אז למה למרות הקסם שבמקום והמנות המוצלחות שטעמנו, שולחנות רבים כל-כך בלולה וקובה היו ריקים בערב חמישי בו ביקרנו במקום?

אולי כי בתפריט של מסעדת "לולה וקובה" אין בשורה קולינרית. אין מנה שחוזרים בשבילה שוב ושוב, אין קינוח שמושך את העין ומשאיר טעם של עוד, אין המולה של אנשים שהופכת את המקום ליעד פופולארי.

מה שכן יש בו הוא אווירה נעימה, עיצוב מרשים ושירות נפלא, וזוהי נוסחה טובה להעברת ערב נעים, אבל לא כזו שמספיקה כדי להפוך את המקום ליעד פופולארי באזור השרון.

אם רק התפריט היה קצת כמו העיצוב, נראה שהמקום היה הופך לפנינה אמיתית. חומר למחשבה.

סיכום

ציון כללי – 8.5 (במיוחד בגלל העיצוב).

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 10.

מבוא קדם 5, הוד השרון, 09-8352312

הודעות