לאכול בקומה ה-49 – ביקורת מסעדת C2

מאת: רונה לשם
בכל עיר שמכבדת את עצמה צריכה להיות מסעדה שנמצאת בקומה כמה שיותר גבוהה, ושנשקף ממנה נוף עוצר נשימה.
כשהיינו בתאילנד אכלנו ארוחת ערב במסעדה כזו, ששכנה בקומה ה-83 של בניין בבנגקוק, ומה שאני בעיקר זוכרת ממנה זה את הנוף, והמעלית השקופה שהובילה אליה, שהצליחה כמעט לעצור לנו את הנשימה.
מסעדת 2C, הממוקמת בקומה 49 במגדל עזריאלי, היא "מסעדת הגובה" שלנו, הישראלים. הגישה אליה נעשית באמצעות מעלית מיוחדת, שאליה מגיעים רק אחרי שעוברים את פקידת הקבלה שבודקת במערכת שהזמנת מקום ואז לאפשר לעלות.
במראה ראשון מסעדת 2C מזכירה אולם אירועים מפואר. העיצוב מכובד, מושקע, והנוף, כצפוי – עוצר נשימה.
בניגוד למה שמקובל לחשוב, לדעתי דווקא האטרקציה המרכזית במסעדה היא שעות הצהריים, אז מהחלונות הגדולים נשקף הנוף האהוב של תל-אביב. בשעת ערב ניתן בעיקר לראות אורות מבצבצים, וזה, שלא תבינו אותי לא נכון, מיוחד ויפה מאוד, אבל נראה שביום זה יפה פי כמה.
אני מאוד בעד להתייעץ עם מלצרים על המנות שמזמינים. המלצרים הם אלה שרואים את המנות, שומעים את תגובת הסועדים למנות, יודעים איזה מנות חוזרות ואיזה מוזמנות שוב ושוב, ולכן גם כאן, הלכנו לפי המלצות המלצרים.
למנה ראשונה הזמנו את מנת השווארמה, שהייתה כנראה השווארמה היקרה ביותר שאכלנו אי פעם. עלות המנה הנה 70 ש"ח, והיא עשויה בקר, טלה, פרגית, המוגשים על פיתה ביתית בליווי סלט עגבניות, פלפל חריף וטחינה. גודל המנה היה סביר והמנה עצמה הייתה טעימה, אך נטולת קסם וייחודיות כמצופה ממנה בעלות כזו ובמסעדת שף.
למנות עיקריות הזמנו, גם כן בהמלצת המלצרית, מנת מוסר ים ומנת אנטריקוט על הגריל (300 גרם).
מנת מוסר הים הוגשה בצורה אסתטית ועוטרה בפרח. מעליה הונח גבעול בודד ודקיק של אספרגוס. הדג הונח על מצע ריזוטו עם ירקות בקרם ג'ינג'ר ליים. הדג היה רך, נימוח ומאוד מוצלח. הריזוטו לעומת זאת הרבה פחות, הטעם שלו הזכיר בישול עממי וחתיכות הירקות היו גסות.
מנת האנטריקוט הייתה אחת הטובות שיצא לנו לטעום. עשייה מדויקת, בשר רך, טעם נפלא. פרוסות תפוחי האדמה שהוגשו לצד המנה אכזבו מעט (פרוסות דקיקות שפחות כיף לאכול, טעם רגיל למדי), אך המנה עצמה הייתה מוצלחת מאוד.
מנה זו עוטרה גם כן באספרגוס. ראוי לחשוב על עיטור אחר, הציפייה היא שבמסעדה כמו זו לכל מנה תהיה את צורת ההגשה שלה.
בסוף, לא יכולנו לוותר על קינוח. הזמנו דאבל ונילה, קינוח אשר מורכב מקרם בורלה וסברינה, ומוגש עם קרם פטסייר ורוטב פטל (49 ש"ח).
הקינוח היה מוצלח, והוגש בצורה מאוד יפה, כשקרם הבורלה בעצם מונח על קרם הפטיסייר.
עוד קיבלנו קינוח נוסף על חשבון הבית, שהיה גם כן טעים ומוצלח.
לסיום, חלק מהמנות היו מאוד מוצלחות, אחרות – פחות. רמת המחירים במסעדה גבוהה, ולכן, כך לדעתי, אין מקום לנפילות. מדובר במסעדה שמגיעים אליה לאירועים מיוחדים ולכן רוצים שהחוויה תהיה מושלמת, או הקרובה ביותר לשלמות. לאור האמור, נראה שיש עוד לאן לשאוף.
מסעדת 2C, דרך מנחם בגין 132, תל-אביב (קומה 49 בבניין עזריאלי העגול), 03-6081990. מומלץ מאוד להזמין מקומות מראש.