לאכול אסייתי טוב באיטליה? יש דבר כזה!

מאת: עומר קוצ'מן

לאכול אוכל אסייתי באיטליה? כן נו בבקשה תטיחו בי את כל הביקורת והקיתונות שבעולם.

עכשיו אחרי שנרגעתם אני אסביר את עצמי; איטליה היא אחת המדינות הכי עשירות ומפותחות מבחינה קולינרית. החל בפסטה, נקניקים, עגבניות, זיתים, לחמים, ועד לפטריות "יו ניים איט" ועם כל זה עדיין החך רוצה לפעמים קצת גיוון כדי שיוכל לחזור לסורו המתפלא מכל ניחוח וטעם שיש לארץ המופלאה הזו להציע.

לאחר בירור קצר עם מספר מקומיים התשובה המוחצת של כולם לשאלה "היכן הייתם ממליצים לאכול אסייתי בעיר" הייתה "KOME".

אחד הממליצים שלנו אף הגדיל והוסיף שמומלץ בחום להזמין שולחן בקומה למעלה, שם ניתן להזמין גם סושי וגם מנות נאות, שאותן צולים על הגריל שמקובע לשולחנות.

20141111_200743

גריל שמקובע לשולחנות

משם הדרך הייתה קצרה מאוד וכבר בערב למחרת שמנו פעמנו לעבר המקום.

מדובר במסעדה יפיפייה שנמצאת במרחק דקה מכיכר סנטה קרוצ'ה (piazza santa croce) אזור שמציע המון אפשרויות גם קולינריות וגם "מרוות" .

בקומה הראשונה של המסעדה ישנו בר גדול ומפותל שלאורכו פרוסה רצועה נעה של צלחות סושי, ובבר ניצב סושי-מן שמכין מיני סושי ללא הפסקה, ומניח אותם על הרצועה הנעה (טרי טרי), כשתקרה מעוגלת מעניקה תחושה של מערה בלב הר.

20141111_211642

רצועה נעה של צלחות סושי

בקומה השנייה כמו שכבר הבנתם נמצאים השולחנות עם הברביקיו, ובאמצע הקומה פתח מצופה בזכוכית ממנו ניתן להציץ מטה ולקבל תצפית מגרה יותר על הבר.

רפרוף קצר בתפריט מלמד שזול זה לא יהיה, אבל עם כל ההמלצות כנראה יש לכך סיבה.

לאחר התלבטות קצרה הגיעה החלטה – למנה ראשונה הזמנו אטריות סויה עם בקר (8יורו) ודג קוד בטמפורה עם ירקות מוחמצים (6יורו).

מנת אטריות הסויה הייתה קרה וקלילה עם מעט (מידי) חתיכות של בקר צלוי רצועות גמבה ומלפפון טרי.

20141111_201650

אטריות סויה עם בקר

בגדול מנה טעימה אך מעט אנמית כיוון שלא הוסיפו לה כלום אפילו לא מלח. עם זאת, מעט רוטב סויה סידר את העניין ושיפר אותה פלאים.

לעומתה, מנת דג הקוד הייתה נפלאה. עיקרה בגוון רחב של ירקות (גמבה, כרובית, גזר וקישוא) מוחמצים ברוטב חמצמץ מתקתק עם רצועות של דג עטוף בשכבה דקה של טמפורה שהתרככה וספגה את טעמי התחמיץ של הירקות, מנה שפותחת את התיאבון ועושה חשק לעוד.

10516830_10152963857247494_1742957856570403678_n

דג קוד עם ירקות מוחמצים

למנה עיקרית הזמנו מתפריט הברביקיו את מנת העוף ( 15 יורו) ומנת הסלמון (20 יורו).

מנת העוף כללה חתיכות קטנות של חזה עוף שאם היינו מחברים יחד היינו מקבלים חזה עוף אחד, עם טבעות בצל שאלוט, רצועה של גמבה ושתי פרוסות של זוקיני.

20141111_200929

מנת העוף מתפריט הברביקיו

מנת הסלמון כללה ארבע סירות שהכילו בתוכן קוביות סלמון.

10168167_10152963857457494_3333436445578409517_n

סירות סלמון

המנות מוגשות עם רוטב סויה, שומשום קלוי בתוכו ורוטב מיסו מעט חרפרף.

המלצרית הדליקה את הלהבה של הגריל והתחלנו במלאכה.

כהתחלה שמנו על הגריל שתי חתיכות של עוף וסירה אחת של סלמון שכן המלצרית הסבירה שהמטרה היא לצלות מעט ולהתחיל לאכול בזמן ש"הנגלה" הבאה על הגריל, כך מקבלים ארוחה רצופה של אוכל חם ישר מהגריל.

נתחיל ממנת העוף שהייתה מאוד מאכזבת אפילו בתוספת הסויה או המיסו לא הצלחנו שלא להרגיש מעט מרומים על כך שקיבלנו חזה עוף פשוט ללא שום תיבול במחיר של 75 ₪ לערך.

מנת הסלמון הייתה גם כן ללא תיבול, שבמקרה זה דווקא עזר למנה כיוון שכשהדג טרי טעמיו כה טובים ללא צורך בשום תוספת.

בנוסף לכך כמות הדג במנה תאמה את מחירה.

לסיכום אומר שהחוויה הכללית הייתה מאוד נחמדה והאווירה במקום ממש טובה.

עניין הצלייה של האוכל על השולחן מקנה חוויה שונה ומיוחדת מעוד בילוי רגיל במסעדה, אך לדעתי המנות יכלו להיות קצת יותר מורכבות עם טעמים דומיננטיים – כאלה שמאפיינים את מאכלי המזרח.

מה שכן סיקרן אותי מאוד, היו ההתרחשויות למטה על הבר שנראה איכותי וטעים מאוד, ולכן מבטיח להעלות בקרוב ביקורת נוספת על המקום והיצע הסושי שלו.

ועכשיו חוזרים לשגרה, מי בא לאכול לזניית חצילים?

סיכום

חניה - אין.

שירות - 8 מתוך 10.

טיב האוכל - 6 מתוך 10.

מגוון התפריט - 8 מתוך 10.

Via dè Benci, 41R, 50122 Firenze

הודעות