יין ישמח לבב אנוש – ביקור בטייסטינג רום במתחם שרונה

מאת: טליה אברהם

אי שם ביולי של השנה החולפת נפתח לו במתחם שרונה ה-"טייסטינג רום" – שהוא לא פחות ולא יותר – גן עדן לאוהבי יין.

כמי שקשה לה מאוד להישאר אדישה לכוס יין טובה, מהרגע שגיליתי את המקום – מיד נשביתי בקסמיו.

הקונספט מעניין. מלבד היותו של המקום חנות יין, הוא משמש בעיקר כחדר טעימות יין, באופן בו מיד כשמגיעים ומתיישבים מקבלים כרטיס מגנטי, שבאמצעותו טועמים יינות באופן עצמאי ממערכת מזיגה ממוחשבת.

20150110_190221

מערכת מזיגה ממוחשבת

במערכת המזיגה כ-40 בקבוקים, כאשר מכל אחד ניתן לטעום בהתאם למחיר ולכמות שבוחרים. לדוגמא – מכל בקבוק ניתן לנסות טעימה, חצי כוס או כוס – כאשר המחיר הוא בהתאם לכמות שבוחרים.

20150110_190225

בוחרים את הכמות הרצויה (טעימה, חצי, כוס מלאה)

בנוסף, יש מידע אודות כל בקבוק, כך שמי שפחות מכיר את הייקבים והסוגים – יכול לקרוא עליהם מעט לפני הטעימה.

היינות מסודרים באופן בו מצד שמאל ניתן למצוא את היינות האדומים בהמשך את הלבנים ובסוף את ייקבי הקינוח.

דבר מעניין נוסף הוא, שבמקום לא מוצגים רק יינות מיקבים מוכרים, אלא גם יינות מיקבים קטנים ופחות מוכרים – מה שמאפשר להתנסות בטעמים שטרם הכרתם.

20150110_185804

חדר טעימות וחנות יין

הפיתוי עצום, המחיר כצפוי אינו זול במיוחד. מחירי טעימה יכולים להשתנות, ועומדים על סכומים התחלתיים של כמה שקלים בודדים אך יכולים גם לעלות לכמה עשרות שקלים. שיטת הכרטיס המגנטי אגב, משכיחה את נושא התשלום ורק גורמת לנסות עוד ועוד, כי מי סופר…

20150110_190511

הכרטיס המגנטי לטעימות יין.

במקום תפריט מעניין שמותאם בצורה מושלמת לסוג הבילוי במקום. ניתן למצוא בו צלחות גבינות, נקניקים ובשרים, ברוסקטות ומאפים פריכים.

בפעם הקודמת בה ביקרתי בטייסטינג רום, ישבנו בחלל העליון (המסעדה בנויה ממספר מתחמים, כאשר החלק העליון נמצא בקומת הכניסה ובו מספר שולחנות ארוכים. ישבנו למעלה כי לא היה מקום פנוי בקומה למטה ולכן אציין כי מומלץ, עבור מי שמעוניין לטעום – לשבת בקומה למטה. חדר הטעימות נמצא שם, כך שמי שיושב למעלה נדרש או לרדת בכל פעם למטה או להזמין מתפריט הקוקטיילים של המקום. כאמור, בפעם הקודמת בה ביקרתי במקום ישבנו למעלה, שתינו קוקטיילים ואכלנו מאפה חציל, עגבניות לחות, גבינת כבשים וביצה (29 ש"ח) וברוסקטות שטעמן נשאר איתי במשך ימים ארוכים נוספים).

20150110_194652

החלל העליון

הפעם ישבנו למטה, ובגלל שלא היינו רעבים, הזמנו רק 2 ברוסקטות, כדי שיהיה משהו לנשנש ליד היין. ברוסקטה אחת עם סלמון מעושן, חמאת כמהין, סילאן ובצל ירוק, והשנייה עם ממרח פלפלים, חציל קלוי ואנשובי אורטיז (מחיר ליח' - 18 ש"ח).

20150110_191347

ברוסקטות

שתיהן, כצפוי, היו מעולות.

בחוץ ירד גשם, אך בחלל הפנימי של המסעדה היה שמח. היין זרם, שמח לבב אנוש, והחיך היה מרוצה מהנשנושים הקטנים שליד.

איזה כיף שאפשר לטעום כמה סוגי יין, לחזור וללגום שוב מזה שאהבת במיוחד, ולהיות במקום שכולו מבוסס על אחת האהובות הגדולות שלי – יין.

לסיכום, ממליצה מאוד. מקום נפלא לאוהבי יין ולמי שיודע להעריך את טעם החיים הטובים.

סיכום

ציון כללי – 9.5

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 9.

קפלן 36, תל-אביב, 03-5333213. מומלץ להזמין מקום מראש.

http://www.tastingroom.co.il

הודעות