ט טפ טפא טפאו – ביקור ב"טפאו" בהרצליה פיתוח

מאת: רונה לשם

יום חמישי, 20:00. חיפשנו מקום לשתות בו כוס יין ולנשנש משהו נחמד בצד. 

נכנסנו ל"טפאו" בהרצליה. על אף השעה המוקדמת, המקום היה מלא עד אפס מקום. דבר מפתיע במיוחד לנוכח העובדה שמדובר במקום גדול עם מקומות ישיבה רבים.

המארחת הופתעה לשמוע שלא הזמנו מקום ואמרה שתנסה בכל זאת לבדוק מה היא יכולה לעשות. אחרי המתנה של 20 דק' בכניסה סוף סוף התפנה מקום בשבילנו בקומה ה-2.

המקום אגב, בנוי משתי קומות. קומת הכניסה, קומה מרווחת ורחבת ידיים, ובה בר גדול ורחב ושולחנות רבים שפזורים מסביב והקומה השנייה – ובה בר קטן הצופה על הקומה הראשונה ומספר מקומות מצומצם של שולחנות הפזורים מסביב.

המחירים במקום אינם זולים – כיאה למסעדות הטאפאסים בארץ. כנראה שעדיין לא השכלנו להבין את הרעיון שעומד בבסיס הטאפאסים – מנות קטנות וזולות המוגשות לצד אלכוהול. בספרד זה עובד נפלא, והמחירים אכן זולים ונוחים לכל כיס. בארץ בילוי במסעדת טאפאס הפך לבילוי לא זול בכלל, ולכן זוג שיבקש לסעוד במסעדת טאפאסים ולשבוע ייאלץ להיפרד מכ-350 ש"ח. 

התיישבנו על הבר. צפינו על הקומה הראשונה ועיינו בתפריט. לא היינו רעבים, ולכן החלטנו שנבחר 3 טאפאסים ובקבוק יין.

20141002_215752

על הבר בקומה השנייה

בחרנו את הפאם אי סלסאס (19 ש"ח) – לחם מצוין שמוגש עם מטבל עגבניות, שמנת חמוצה ושמן זית. לטעמי כמות המטבל הייתה קטנה מדי, כי מרוב שהיא הייתה כ"כ מוצלחת היא נגמרה במהירות. הלחם היה טרי, חם ומוצלח.

20141002_213439

פאם אי סלסאס

בנוסף הזמנו קסדיה דה סטאס (32 ש"ח) – קסדיה במילוי פטריות פורטבלו וגבינת מנצ'גו – המוגשת לצד מטבל אבוקדו. נחמד ותו לא. לא מצאנו בטאפאס זה משהו מיוחד שמצדיק 32 ש"ח.

20141002_214259

קסדיה דה סטאס

עוד הוגשה לשולחננו קסו פריטו (28 ש"ח) – גבינת עזים מטוגנת על סלט חזה אייסברג. טאפאס לא רע אך לא כזה שהייתי מזמינה בשנית.

20141002_214059

קסו פריטו

לסיכום, נחמד ב"טפאו". נחמד ולא יותר מכך. אין שם בשורה קולינרית, הטאפאסים לא מתוחכמים במיוחד, השירות סטנדרטי, המקום צפוף. עם זאת, נחמד להעביר שם ערב על כוס יין וצלחת נשנוש ליד.

סיכום

ציון כללי – 8.

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 8.

"טפאו", שנקר 9 הרצליה פיתוח, 09-9546699

הודעות