חמש פטיסרי מומלצות בפריז

מאת: טליה אברהם

בתקופה האחרונה עיר האורות ידעה לא מעט מהלומות, אך הרחובות כבר החלו שוב להתמלא מחדש. יש הרבה פטיסרי בעיר, הרבה מהם כאלה שהביקור בהם הוא בגדר חובה, אבל קשה מאוד לתמרן ביניהם בביקור בן כמה ימים. ריכזנו עבורכם את הפטיסרי שאנחנו ביקרנו בהם בביקור האחרון שלנו בפריז, שלוש הראשונים הם בגדר חובה, הרביעי מומלץ מאוד והחמישי הוא בגדר "אם אתם בסביבה".

ביקור חובה – פייר הרמה – PIERRE HERME

הפטיסרי של פייר הרמה נראה מבחוץ כמו חנות בשמים יוקרתית, רק שבחלון הראווה, במקום בשמים, מוצגות להן עוגות קטנות ומעוצבות.

20151003_114324

חלון הראווה של פייר הרמה

עם הכניסה לפטיסרי, מרגישים בעיקר יוקרה ואלגנטיות. כשישה מוכרים לבושים היטב עומדים מאחורי הדלפק, מייעצים, ואורזים את המוצרים בשקיות גדולות ממותגות ויפות (הרי ברור לכם שאף אחד לא נכנס בשביל עוגה אחת…). התלבטנו קשות. הויטרינה הייתה מלאה בכל טוב וכל-כך מזמינה. בחלקה השמאלי הוצגו העוגות היפות, בצירוף פירוט קצר אודות כל קצת מהן. בצד ימין הוצגה קולקציית המקרונים המעלפת של פייר הרמה, ועל מדפי החנות ניתן היה למצוא עוגיות ממותגות, וקרואסונים במילוי פטל ובעיטור פטל מיובש.

20151003_113220

וזה רק חלק מהמבחר…

20151003_113547

וגם זה רק חלק…

התלבטנו קשות, אבל לבסוף בחרנו 2 עוגות, מקרון ואת הקרואסון שפשוט לא יכולתי להוריד ממנו את העיניים. המינוס במקום הוא שאין מקומות ישיבה. מקבלים סכו"ם חד פעמי, כך שמכאן ניתן להמשיך לאחד הפארקים הקרובים. זה מה שעשינו. הצטיידנו בקפה, המשכנו לפארק הקרוב וטרפנו את השלל הנפלא שרכשנו. המקרון היה משגע, הקרואסון הגדיר מחדש קרואסון טוב מה הוא, והעוגות…פתחו בפנינו מחדש את עולם הפטיסרי הצרפתי.

20151003_120946

קרואסון פטל

IMG_20151003_125312

פייר הרמה. וכל מילה נוספת, מיותרת.

20151003_121516

המקרונים של פייר הרמה – לא לוותר!

ביקור אצל פייר הרמה הוא בגדר חובה, בעיקר בגלל שלדעת רבים הוא המלך הבלתי מעורער של הפטיסרי הצרפתי. האתר הרשמי ורשימת הסניפים בפריז ובעולם - http://www.pierreherme.com/storelocator/world/#country-FR

ביקור חובה – פושון – Fauchon

ברח' מדלן ניתן למצוא שני סניפים של "פושון", האחד כמעט מול השני. שני הסניפים נפתחים בשעה 10:00 בבוקר, מה שהיה נראה לי קצת מאוחר, במיוחד עבור מקום בו ניתן לשתות קפה לצד מאפים וקינוחים מצוינים.אבל זאת בדיוק הנקודה החשובה – פושון אינו מקום אליו מגיעים לשתות קפה – ולכן גם אין סיבה שייפתח לפני 10:00. פושון הוא מקום בוא מגיעים לרכוש יצירות אומנות, לא פחות ולא יותר!

כבר עם הצעד הראשון תרגישו שהגעתם ללא פחות ממוזיאון ליצירות מתוקות. הכל שם כל-כך יפה ומדויק, שאפשר לבהות בויטרינה שעות וגם זה לא יסייע לכם לבחור מה להזמין. מעבר לפטיסרי המדהימים המוצגים במקום, ניתן למצוא בפושון גם מרתף יינות, קפה-מסעדה, מנות אוכל מוכנות, ריבות, שמנים, נקניקים, גבינות ועוד.

20150929_093609

חלון הראווה

20150929_093457

ועוד אחד

20150930_110842

מאפה אגוזים שנטרף במהירות

20150930_105839

מבחר ענק

IMG_20150930_112727

מומלצת במיוחד

אנחנו חזרנו שוב ושוב, על מנת לנסות כמה שיותר מהמבחר של המקום. מה שכה מיוחד בסניף פושון מדלן בפריז הוא שיש מקומות ישיבה, גם בפנים וגם בחוץ (מה שכאמור אינו מאפיין את הפטיסרי הפריזאי העובד בשיטת טייק אווי).

מקום שחייבים לבקר בו בעת ביקור בפריז, בעיקר על מנת להבין שהסניף הפריזאי לוקח ובגדול.

האתר הרשמי - http://www.fauchon.com/en

כתובת - 24-26 Place de la Madeleine

ביקור חובה – אנג'לינה - Angélina

אנג'לינה, בית הקפה הפריזאי הותיק והמוכר נמצא בכל מדריך תיירים לעיר האורות. נראה שלבקר בפריז ולא לבקר בו זה כמו להגיע לפריז ולא לראות את מגדל אייפל.

הסניף הראשון של אנג'לינה נפתח לפני יותר מ-100 שנה (!), ושני מוצרי הדגל שלו – עוגת המון-בלאן והשוקו החם – הפכו כבר מזמן למותג.

הגענו לאנג'לינה ברחוב ריבולי (הסניף הראשון של בית הקפה, אשר כאמור פתוח כבר מעל ל-100 שנה), אך בשל אירוע שהתקיים באותו הערב – בית הקפה נסגר למבקרים. הופנינו אל עבר דלפק הטייק אווי, והזמנו, איך לא, שוקו חם ואת עוגת המון בלאן.

20150930_183506

המון בלאן בויטרינה של אנג'לינה

לאחר מכן חצינו את הכביש, אל עבר גני טווילרי היפים, הצמדנו שני כסאות ונהנינו מקרני השמש האחרונות לאותו היום.

20150930_184640

אנג'לינה בטייק אווי

אגב למי שתהה, מון בלאן היא עוגה המורכבת ממרנג קצפת בחושה עם וניל וזילופים של קרם ערמונים מעל.

אני יודעת שבטח רבים לא יסכימו איתי, אבל במקרה שלנו העוגה לא עוררה התפלאות. היא הייתה מתוקה מידי, והטעמים שלה, איך נאמר, לא היו כל-כך לטעמנו.

20150930_184712

מון בלאן

השוקו לעומת זאת היה מתוק ומוצלח מאוד.

לסיכום, אל תוותרו, במיוחד כי מדובר באחד מהמוסדות המוכרים והוותיקים בפריז. באשר למון בלאן – על טעם ואין איך מה להתווכח, כך שיכול מאוד להיות שאתם דווקא תתלהבו.

האתר הרשמיhttp://www.angelina-paris.fr/fr

כתובת -226  rue de Rivoli

שווה ביקור – "L'ECLAIR DE GENIE"

מדובר במקום שכל כולו מושתת על אקלרים – בשבילי בכל אופן מדובר בלא פחות מהתגשמות חלום. מי שעומד מאחורי ההמצאה הגאונית (וגם קורא לה ככה – בתרגום חופשי – אקלר של גאון), הוא כריסטוף אדם, שמציג קולקציית אקלרים מעוצבת ומרהיבה.

20150929_183457

L'ECLAIR DE GENIE

אנחנו הגענו לקראת סוף היום, אך הויטרינה הייתה עדיין כמעט מלאה ומאוד מזמינה.

20150929_183454

ויטרינה מלאה ומזמינה

לאחר התלבטות (לא פשוטה בכלל!) בחרתי אקלר וניל בעיטור פקאנים, וזה נארז בקפידה, בקופסה צבעונית וממותגת.

20150929_183953

אקלר וניל ופקאן

בשמחה רבה נפרדתי מ-5.5 יורו והצטערתי שלא בחרתי טעם נוסף.

מומלץ, במיוחד לאוהבי האקלרים.

האתר הרשמי - http://leclairdegenie.com

רשימת הסניפים - http://leclairdegenie.com/content/6-les-boutiques

רק אם יש זמן – Mori Yoshida

למורי יושידה הגענו כי קראנו שיש לו עוגת סאנט-אונורה שמאוד התחשק לנו לטעום. עד שהגענו אליו (תוך סטייה קלה מהמסלול שתכננו לאותו היום), גילינו שכבר זמן מה לא מיוצרת סאנט-אונורה במקום.

מורי יושידה הוא פטיסייר יפני אשר פתח את הפטיסרי שלו בפריז בשנת 2013. המבחר בפטיסרי של יושידה מצומצם למדי, במיוחד ביחס לפטיסרי האחרים בהם ביקרנו, אך גם היא גורמת ללא מעט התלבטויות.

20151001_151320

מורי יושידה

לבסוף הזמנו את עוגת ה-Paris Brest Citron שנארזה לנו בקופסה יפה וממותגת, הצטיידנו בכפיות ופרשנו לגינה שממול.

IMG_20151001_164111

Paris Brest Citron

קרני השמש שוב היו איתנו, ואנחנו התענגנו על החמימות שבהם, יחד טעמי העוגה המצוינים.

הפטיסרי של יושידה נכנס אצלנו לרשימת "אם יש זמן ואתם ליד", ואינו כזה שמשתלם להגיע עד אליו במיוחד.

האתר הרשמיhttp://moriyoshida.fr

כתובת - 65 avenue de Breteuil

הודעות

פוסטים מקושרים