המפלט האחרון באילת – עדיף למצוא מפלט אחר

מאת: רונה לשם

מאז ומתמיד אילת זכורה לי כמקום שאין בו מבחר גסטרונומי מרשים. הביקור האחרון שלי באילת הוכיח לי שלא טעיתי.

חיפשנו מקום לאכול בו ארוחת שישי בערב. חברה שגרה בעיר המליצה על "המפלט האחרון", אחת המסעדות המוכרות והוותיקות באילת, אשר מתמחה בדגים ופירות ים. המסעדה שוכנת בחוף אלמוג, ואולי מוכרת לחלק עוד מגלגולה הקודם, אז שכנה בחוף נעמה שבשארם א-שייח – עד שעברה למיקומה הנוכחי לאחר פינוי סיני.

דבר אחד אפשר להגיד מיד: מזל שהזמנו מקום. שבע וחצי בערב ונראה שכבר לא נותר אפילו מקום אחד פנוי במסעדה.

הושיבו אותנו בפנים. עיצוב המסעדה מעניק תחושה של אוניה, הגה של ספינה ועוגנים תלויים על הקירות, רשות דייגים תלויות על התקרה. רק אז גילינו שישנו גם מתחם חיצוני, השוכן על המרינה, שנראה כמו המקום המושלם לשבת בו בערב חמים ונעים ולהשקיף על האורות המרצדים של אילת ועקבה.

IMG-20150503-WA0009

"המפלט האחרון"

מיד לאחר ההזמנה הוגשו לשולחננו ארבעה מזאטים ופרוסות חלה קלויות. נתחיל מזה שפרוסות החלה היו פשוטות, מהסגנון שקונים בסופר ומכינים מהם סנדביץ לעבודה. רחוק מפרוסות חלה שהייתי מצפה לקבל במסעדה שמכבדת את עצמה.

המזאטים היו מביכים לא פחות: סלט כרוב עייף, ספייזי מיונז (מישהו מוכן להסביר מה הרעיון שעמד מאחורי זה? אולי מישהו התבלבל לרגע וחשב שאנחנו בסושיה?), זיתים משעממים למדי וסלט טונה.

IMG-20150503-WA0007

מאזטים מאכזבים

IMG-20150503-WA0006

פרוסות חלה קלויות

המלצר, שהיה חביב, ויתר על שלב ההסבר, כך שהחלטנו לטעום כדי לגלות במה מדובר. גם אחרי כמה טעימות התקשיתי להאמין שאכן מדובר בספייסי מיונז. המרקם היה דליל ולכן בפעם הבאה שהמלצר חלף על פנינו ניצלתי את ההזדמנות ושאלתי אותו באיזה ממרח מדובר. המלצר אישר שמדובר בספייסי מיונז. אולי היה עדיף פשוט לא לשאול. הטעם מזכיר רוטב אלף האיים ולא את הספייסי שנוהגים לתבל באמצעותו בסושיות.

אם לקצר, אפשר לסכם שהמאזטים היו מאכזבים מאוד ונראו עייפים, כאילו הוכנו מבעוד מועד ועמדו דקות ארוכות בהמתנה להגשה.

למנה ראשונה הזמנו קונכיית פטריות ואספרגוס בשמנת (47 ש"ח). הדבר היחיד שמעניין במנה זו, היא צורת הגשתה המיוחדת – שכשמה כן היא, מוגשת בתוך קונכייה. המנה עצמה רגילה למדי, ומורכבת ממעט אספרגוס ופטריות בשמנת. כף וחצי לכל אחד מאיתנו ונגמר. הרבה רוטב, בעיקר דליל מידי, מעט גבינה למעלה – בטח לא מנה שמצדיקה 47 ש"ח ובטח לא מנה שהייתי מצפה מהמלצר לשווק בהתלהבות כה רבה.

IMG-20150503-WA0001

קונכיית פטריות ואספרגוס

להמשך הזמנו שני דגי לברק מטוגנים. ניתן לבחור בין אורז לתפו"א אפוי – שנינו בחרנו בתפו"א אפוי. מחירו של כל אחד מהדגים עומד על 110 ש"ח.

הדג הונח על חתיכות חסה, ונפרס לארבעה חלקים. הבלילה הייתה מאוד מוצלחת, כמו גם הדג – שטוגן במידה הנכונה.

תפו"א שהוגש לצד הדגים (בנייר כסף) היה רגיל למדי והרגיש לי קצת משעמם. ניתן לשדרג (ובקלות!) תפו"א ולהגישם בשלל וריאציות, כך שנראה לי שקצת חלף זמנו של תפו"א בנייר כסף שמזכיר בעיקר את ל"ג בעומר.

IMG-20150503-WA0015

לברק מטוגן

אם לסכם, נראה שב"המפלט האחרון" בעיקר רוכבים על גלי ההצלחה מהעבר. התמורה כלל אינה שווה את המחיר והתחושה הכללית איתה נשארתי, היא שלא משנה מה יגישו וכיצד, הסועדים ימשיכו לפקוד את המקום, כי כפי שכתבתי קודם – אין אלטרנטיבה קולינרית אמיתית באילת.

אני לא הייתי חוזרת בשנית.

לסיכום

ציון כללי – 7.5.

רמת האוכל – 7.5.

רמת השירות – 8.

חוף אלמוג, אילת, 08-6372437

הודעות