המלך הבלתי מעורער של הסביח – ביקור אצל עובד

מאת: טליה אברהם

יום ראשון. 21:00. יום ארוך בעבודה, בדרכנו הביתה חולפים על פני עובד, א' מציע שנעצור למנה. סיבוב, ועוד סיבוב ושום חניה לא נראית באופק. לא מתייאשים ואחרי כמה דקות נוספות פתאום מבחינים במישהו שבדיוק יוצא. זה המינוס היחיד אצל עובד – אף פעם אין לידו חניה. נראה לי שאפילו ניידות המשטרה כבר התייאשו מלתת דו"חות לחניות הכפולות והעצירות באדום-לבן מול עובד.

לפנינו כשמונה ממתינים, "תור רגיל", א' אומר לי. ההזמנה היא טקס שלם. מדובר בהרבה יותר מסביח. זאת חוויה שלמה.

20150126_205947

עובד בפעולה

מתארת לעצמי שרובכם כבר אכלתם אצל עובד. מי שלא, כדאי שילמד את "מילון עובד" על על פיו מתבצעת ההזמנה.

מתחילים!

כמה כמה בדרבי? = כמה חריף/עמבה לשים במנה? העמבה נקראת "מכבי", החריף נקרא "הפועל". אם תבקשו 3-3 תקבלו שלוש כפיות של עמבה ושלוש כפיות של חריף.

לבצבץ = להוסיף ביצה קשה? (ביצים חומות כמובן)

לחמצץ = מלפפונים חמוצים?

לחצל = להוסיף חצילים? (על החצילים המשגעים של עובד – בהמשך)

לטחן = טחינה, לבצל = בצל, לסלט = סלט וכן הלאה…

20150126_211551

המילון ע"פ עובד

אז הזמנו לפי כללי הטקס, קיבלנו פיתה שעשויה ממרכיבים פשוטים לחלוטין, אבל החוויה היא לגמרי בלתי נשכחת. החצילים מטוגנים וקריספיים, הכמות נדיבה, הביצה חומה, העמבה מצוינת, הטחינה נוטפת בכל ביס. תענוג צרוף.

על הקירות של עובד תלויות תמונות של סועדים מרוצים מכל רחבי העולם וכתבות רבות שנכתבו עליו.

IMG-20150126-WA0003

תמונות של לקוחות מרוצים

אין בכלל ספק שעובד הוא המלך הבלתי מעורער של הסביח הישראלי. מי שלא אכל אצל עובד, לא יודע סביח טוב מה הוא.

מחיר מנה – 20 ש"ח (חצי מנה – 14 ש"ח). ניתן לקנות ביצים חמות וחצילים טייק-אווי.

רח' סירקין 7, גבעתיים

הודעות