הו רפאלו רפאלו – צהריים ב"רפאלו" בחיפה

מאת: נטע אגמון

שישי צהריים בחיפה. הבטן מקרקרת. מרימים טלפון לחברה מהעבודה שמתגוררת בחיפה, והיא ממליצה על "רפאלו" בקניון קסטרא, "יש להם פוקצ'ה מדהימה", היא אומרת, "והבצקים…אוי איזה בצקים".

התיאור הקצר הזה הספיק כדי לעשות פרסה ולהתחיל בעליה לכיוון קניון קסטרא. 8 דק' בדיוק וכבר חנינו בחניון התת קרקעי (החניה, אגב, בשפע וזוהי נקודה שבהחלט ראויה לציון). הניסיונות להזמין מקום מהדרך לא צלחו. אומנם ענו לי, אך שמו על המתנה, ככה שהחלטתי לוותר.

השעה 14:30, הקניון ריק. המסעדה לעומת זאת, שוקקת חיים. המארחת הופתעה לשמוע שלא הזמנו מקום ואמרה שאם ככה נוכל לשבת רק על הבר. הבעיה היא שהבר נמצא "על המעבר", ומדובר בשולחן נמוך וצר, שכלל אינו מזכיר בר טיפוסי. אחרי שהתיישבנו שאלנו שוב האם בכל זאת יש אפשרות לעבור למקום אחר. אחראי משמרת מקסים שניגש אלינו אמר שיש לו שולחן פנוי אבל שנהיה מוגבלים לשעתיים כי השולחן מוזמן. שעתיים זה בהחלט מספיק זמן. עברנו.

ניכר שהושקעה מחשבה רבה בעיצוב המסעדה, אם כי האווירה במקום קלילה, נעימה וביתית. המדפים מסביב מלאים בקופסאות שימורים ובמוצרים שונים שמיוצרים באיטליה. המינוס היחיד בעיצוב ובתכנון המסעדה הוא הצפיפות. התרשמתי שהמרווחים בין השולחנות קטנים מידי מה שעושה פחות חשק להישאר, אלא לאכול וללכת.

IMG-20150221-WA0016

שולחנות צמודים

IMG-20150221-WA0014

קופסאות שימורים ומוצרים שמיוצרים באיטליה

עכשיו כבר הצצנו בתפריטים. אחח, איזה מבחר. אחרי כמה דק' נוספות ניגשה אלינו מלצרית ששאלה האם זה ביקורנו הראשון במקום. כשהשבנו בחיוך סיפרה לנו בקצרה שהפסטות נעשות במקום והכל טרי. זאת כבר התחלה נהדרת.

IMG-20150221-WA0008

הפסטות מיוצרות במקום מקמח דורום

הזמנו כוס שרדונה קורה ג'יארה, אלגריני (26 ש"ח לכוס) ואפרול שפריץ. אני מתעכבת על המשקאות כי כמות המשקה שהוגשה מאוד הרשימה אותי. אין משהו יותר מרגיז מלקבל כוס יין גדולה ומרשימה ומזיגה חסכנית. מאוד אהבתי את זה שהמחיר היה לא גבוה והכמות נדיבה. האפרול אגב, היה שונה מטעמו האיטלקי המוכר באופן שבו מתיקותו בלטה מאוד (ולא המרירות שמאפיינת את המשקה כפי שמוגש באיטליה). שונה אבל מוצלח.

IMG-20150221-WA0020

אפרול. שונה אבל מוצלח.

IMG-20150221-WA0017

כוס יין גדולה וכמות נדיבה.

למנה ראשונה הזמנו סלט עגבניות, מוצרלה ובזיליקום (56 ש"ח). הסלט מורכב מעגבניות שרי צבעוניות, פלפל קלוי, צנונית, בזיליקום, בצל סגול, צנוברים ומוצרלה, בתיבול בלסמי ושמן זית. הסלט מוגש עם פוקצ'יטה פרמז'ן (מקלות בצק אפויות בתנור אבן עם פרמז'ן – ללא הסלט – 19 ש"ח).

IMG-20150221-WA0015

סלט עגבניות, מוצרלה ובזיליקום

סלט מצוין! שילובים נהדרים, מוצרלה טרייה, מומלץ.

אחרי הסלט הוגש "מרענן חך" – סורבה מנגו.

IMG-20150221-WA0013

מרענן חך

למנות עיקריות, הזמנו ניוקי ערמונים ופטריות (ברוטב שמנת, כמהין, פטריות וערמונים צלויים, 59 ש"ח) ורביולי גבינות ברוטב שמנת ופטריות (במילוי ריקוטה ופרמז'ן, 59 ש"ח).

נתחיל מהניוקי, שהיה עשיר, רך ומאוד מוצלח אם כי הערמונים הורגשו קצת פחות ואף "נבלעו במנה".

IMG-20150221-WA0009

ניוקי ערמונים ופטריות

הרביולי היה גם כן מצוין. מבושל במידע הנכונה, עם מילוי נפלא, כמות רוטב מדויקת וכמות יפה של פטריות. פעמים רבות יוצא לי להיתקל במנות שאומנם מוגדרות בתפריט ככאלה שמוגשות עם תוספות, אך בפועל אני מוצאת את עצמי הופכת מרכיב מרכיב ומחפשת אחר התוספת. ראוי לציין שהפטריות היוו חלק עיקרי מהמנה וכלל לא היה צריך "לחפש אותן".

IMG-20150221-WA0010 (1)

רביולי גבינות

הפרמז'ן אגב לא הוגש בצלוחית בצד, כפי שנעשה במסעדות רבות אשר מגדירות עצמן כ"איטלקיות". מלצר ניגש עלינו עם גבינת פרמז'ן עטופה ושאל האם נרצה פרמז'ן. כשהשבנו בחיוב, גירד את הגבינה באמצעות מגדרת גבינות.

הסוכר שהוגש לצד השתייה החמה הוגש בצנצנות, מה שהזכיר את צורת ההגשה בשגב אקספרס. אני אהבתי את הרעיון, הסועד שאיתי פחות.

IMG-20150221-WA0006

סוכר לבן, חום וסוכרזית בצנצנות

בשורה התחתונה – אהבנו. האווירה במקום קלילה, השירות מצוין ומהיר, המנות מושקעות ומוצלחות.

המינוס היחיד, כפי שכתבתי גם קודם, הוא בצפיפות. ריווח של השולחנות יכול רק לשדרג…

סיכום

ציון כללי – 9.

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 9.

מרכז קסטרא 8, חיפה, 1700-507-107 (מומלץ להזמין מקום מראש)

הודעות