הו מינה, מינה טומיי – ביקור במינה טומיי התל-אביבית והחיפאית

מאת: חן ליסבוני

כשמינה טומיי נעלמה לה בין לילה ממתחם הלונדון מיניסטור אי שם בשנת 2008, האכזבה הייתה גדולה, אפילו מאוד. בעיקר, כי היה ברור שיהיה קשה מאוד למצוא מנות דומות לאלה שהוגשו בה.

התאכזבנו עד כדי כך, שאחת לתקופה אפילו היינו נזכרים בה, ומקוננים על כך שבודדות הן המסעדות שריגשו אותנו כמו זו, שהייתה עבורנו חלוצה אמיתית בעולם המסעדנות בכלל ובמטבח המזרח בפרט.

ואז, כשחיפשנו מקום לחגיגות יום הולדת לל', מישהו בקבוצת הווטאס אפ של החברים הציע שאולי נלך למינה מוטיי, ששוכנת עכשיו ברחוב הארבעה בתל-אביב. תוך דקות כבר חיכה לנו שולחן על שמנו לאותו הערב.

אז מה נשתנה?

לא הרבה, וטוב שכך.

חלל המסעדה גדול, ובו כ-90 מקומות ישיבה. העיצוב שלו לוקח אחורה בזמן, הישר לטיול במזרח של אחרי צבא, באמצעות הענקת תחושה תוססת של שוק, עיצוב עליו אחראי האדריכל מיקי הייבלום.

20140708_224148

העיצוב במינה טומיי התל אביבית

20140708_224205

אווירה תוססת של שוק

התפריט של מינה טומיי, כבעבר, מציג מנות שונות מכל אחת מחמשת המדינות: הודו, ויאטנם, קוריאה, יפן ותאילנד.

הרעיון הוא לחלוק את המנות, אשר מוגשות למרכז שולחן, בשיטת "מה שמוכן-יוצא". אז כל אחד מאיתנו בחר מנה, הוספנו לזה שתי מנות ראשונות, שני בקבוקי יין (התקשינו לבחור בין אדום ללבן, אז הזמנו גם וגם) וחיכינו בכיליון עיניים למנות האהובות מהעבר.

למנות ראשונות הזמנו באנז עוף – לחמניות מאודות במילוי עוף, קימצ'י, צ'ילי קוריאני, משחת שומשום וחסה (37 ש"ח) – מדובר בשתי פיתות קטנות, שהיו פתיח מוצלח, אם מעט "יבש". מעט רוטב מעניין/ירק – יכול היה לשדרג את המנה פלאים.

20140708_2133101

באנז עוף – יש מה לשפר

בנוסף, הזמנו טרטר סלמון יפני – קוביות סלמון ואבוקדו, ברוטב יוזו ושומשון, כדורי אורז טמפורה וקרם טורגשי (34 ש"ח). הייתה מנה מוצלחת, אם כי המבחן שלי למנה מוצלחת במיוחד הוא השאלה האם בביקורי הבא במקום הייתי שוב מזמינה את אותה המנה. במקרה הזה, התשובה היא לא, אך היה לא רע בכלל.

20140708_21233711

טרטר סלמון יפני

למנות עיקריות הזמנו פאד תאי בגרסה הצמחונית (ביקשנו להחליף את העוף והשרימפס בטופו), שמוגש עם גזר, נבטים, ביצה, בוטנים וכוסברה (51 ש"ח), שהייתה מנה מצוינת, במיוחד לאחר שתובלה במעט רוטב חריף.

collage1

פאד תאי

בנוסף, הזמנו פילה טומיי – נתחוני בקר מוקפצים, נבטים, תרד, פטריות, אורז לבן וקימצ'י (58 ש"ח) שהייתה בינונית למדי, בעיקר מפני ששחתה בכמויות רוטב והיה נראה שהייתה רחוקה מ"כוונת המשורר".

20140708_2127331

פילה טומיי

אבל מלכת הערב, הייתה ללא ספק מינה תאי אדום – המנה הקבועה שלנו מלונדון מיניסטור, המנה שהיינו חוזרים בשבילה למינה טומיי שוב ושוב.

20140708_21493711

מינה תאי אדום

מדובר במנה של נתחוני בקר, עגבניות שרי, חציל, שעועית ירוקה, במבו שוט, חלב קוקוס וקארי אדום, המוגשת לצד קערת אורז לבן (54 ש"ח).

שיטת האכילה המומלצת היא לשים בצלחת קצת מהאורז ולמעלה לשפוך מהתבשיל האדום המדהים הזה. מנה מצוינת במיוחד.

רשמים מהסניף החיפאי

אגב, לאחרונה, אחרי פגישת עבודה בחיפה ובעודי נוהגת לכיוון תל-אביב, ראיתי פתאום שלט של "מינה טומיי" החיפאית. הסניף המיתולוגי שממנו הכל התחיל. החלטנו לעצור שם לצהריים.

במקום אין עסקיות, אך בשעות הצהריים יש 15% על כל התפריט. העיצוב מזכיר מעט את הסניף התל-אביבי, אבל אין ספק שמינה טומיי התל-אביבית לוקחת מהבחינה הזאת ובגדול.

זוכרים שדיברנו על מנות שחוזרים בשבילן שוב ושוב? חברה מהעבודה, שבשבילה היה זה ביקור ראשון במקום, בחרה את המנה הראשונה (באנז בקר) ואני הופקדתי כאחראית על העיקריות.

הזדמנות לבדוק האם באנז בקר מוצלחות יותר מבאנז עוף שאכלנו בתל-אביב. באנז בקר שהוגשו לשולחננו היו בדיוק כמו בסניף התל-אביבי, קרי יבשות. לא אחזור שוב על כך שלדעתי אפשר לשדרג את המנה בקלות מהבחינה הזאת.

20150106_154501

באנז בקר

לעיקריות, הזמנו, איך לא – פאד תאי (הפעם לא בגרסה הצמחונית), ומינה טיי אדום.

התבשיל של מינה טיי אדום היה פושר למדי וחבל – מדובר במנה שצריכה להיות מוגשת חמה, ואפילו רותחת, גם בגלל שלוקח זמן לאכול אותה…ההתעסקות איתה, הערבוב עם האורז…

20150106_153422

ומינה טיי אדום

הפאד תאי היה מצוין כמו תמיד.

20150106_153720

פאד תאי

השירות היה מעולה, וכשהזמנו חשבון קיבלנו 2 כוסיות משקה, אשר מוגש לסועדים במקום.

20150106_160657

כוסיות משקה

לסיכום, כיף במינה טומיי. המנות מיוחדות, מגוונות, והמחירים נוחים. לכו על המומלצים, על "מנות הדגל" – אלה, טובות במיוחד.

 סיכום

ציון כללי – 8.5

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 9.

סניף ת"א – רח' הארבע 17, תל-אביב, 1700-504-506

סניף חיפה – רח' פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה, 04-6668080

הודעות