הו הרברט, הרברט סמואל

מאת: טליה אברהם

בחמישי האחרון התפנתה לשנינו שעה וחצי בשעות הצהריים המאוחרות, אז החלטנו להיפגש ולאכול יחד.

איפה ניפגש? כל העיר חסומה בגלל השגם שיורד, כך שנסיעה מקצה אחד לשני של העיר הופכת למשימה מאתגרת במיוחד.  בשל הקרבה הגאוגרפית והמלצה שקיבלתי לאחרונה מחברה טובה, בחרנו ב"הרברט סמואל" של יונתן רושפלד.

רושפלד כידוע, הוא דמות צבעונית, יצירתית ודיי מרתקת, כזה שאו ממש אוהבים אותו, או שממש שונאים אותו. אך מה שכולם בוודאי יסכימו עליו הוא שמדובר בשף מוכשר ומחונן. רושפלד למד בקאן, עבד במסעדת שני כוכבי מישלן, שימש כסגנו של אהרוני ב"תפוח זהב", תפקד כשף ב"מול ים" ולקינוח אף עבד במסעדת שלושה כוכבי מישלן של השף ז'אק לאמלואז. רק אז, אי שם בשנת 1988, לאחר שצבר ניסיון רב החליט לפתוח מסעדה משלו, במשכן לאומנויות הבמה בתל-אביב. שנתיים לאחר מכן פתח מסעדה נוספת אך שתיהן נסגרו בשנת 2002 בעקבות האינתיפאדה השנייה.

בשנת 2007 פתח את מסעדת "הרברט סמואל" השוכנת ברח' קויפמן בתל-אביב, שנתיים לאחר מכן פתח את "טאפאס אחד העם", ב-2010 פתח את "יבנה מונטיפיורי" שכבר הספיקה להיסגר. ב-2012 פתח את מסעדת "עלמה" ולאחרונה פתח רושפלד סניף נוסף למסעדת "הרברט סמואל", רק בגרסה הכשרה, במלון ריץ קרלטון בהרצליה.

ניסיונו העשיר של רושפלד בתחום הגסטרונומיה בא לידי ביטוי ב"מאסטר שף", שם תפקד כאחד השופטים וחיפש אחר השף הבא של ישראל.

הרפרטואר העשיר וההופעה הטלוויזיונית, יחד עם המלצות חמות, הפכו את "הרברט סמואל" ליעד נוסף ברשימת ה"טו דו ליסט" שלנו, יעד עליו סימנתי "וי" בחמישי האחרון.

הגענו לארוחת צהריים מאוחרת. המסעדה הייתה ריקה יחסית, אולי בגלל שהשעה הייתה מאוחרת לצהריים אך מוקדמת לערב.

התיישבנו בשולחן המוצלח ביותר, כזה שמצד אחד שלו נשקף חוף ימה של תל-אביב ומצדו השני נשקף נוף מהפנט של יפו העתיקה.

20141030_164330

חלק עיקרי מההנאה במסעדה, הוא מיקום השולחן

על שולחננו הונח תפריט עסקיות. זו ההזדמנות לספר בשתי מילים שבימי חול מוגשות במקום עסקיות עד השעה 16:00, כאשר ב-16:00 המסעדה נסגרת לשעתיים ואילו ביום חמישי המסעדה עובדת רצוף, והעסקיות מוגשות עד השעה 17:30. העסקיות כוללת סלסלת לחמים, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה חמה/קרה ומחירן עומד על 88 ש"ח.

תפריט העסקיות מצומצם יחסית, וכולל כ-6 מנות ראשונות וכמות זהה של מנות עיקריות. למנות הראשונות בחרנו בכרובית בטמפורה ורוטב קארי ("נער החידות ממומביי") ובסלט העגבניות המפורסם של רושפלד, שמתואר כתפריט כזה ש"כל העיר מנסה לחקות".

בנוסף, הזמנו את קוקטייל היום (34 ש"ח), שמבוסס על וודקה ופירות, שלטענת המלצרית הפך לחביב הקהל באותו היום.

20141030_165025

קוקטייל היום. מומלץ.

הקוקטיילים הוגשו יחד עם לחם הבית, שמן זית ובלסמי. הלחם היה נהדר, פריך, טרי, מסוג הלחמים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

20141030_164910

לחם נהדר

הקוקטיילים היו נהדרים גם כן, והוגשו בעיטור פרחים. הכנה מדויקת והגשה מעניינת.

אחרי כמה דקות נוספות הוגשו לשולחננו המנות הראשונות, אלא שבמקום סלט העגבניות קיבלנו טרטר סלמון. לאחר שהארנו את תשומת ליבה של המלצרית לכך, הטרטר הורם משולחננו אך חזר אלינו לאחר כמה דקות נוספות. המלצרית ציינה שמדובר בטעות שלהם ולכן הם ישאירו לנו את המנה ושסלט העגבניות כבר יגיע.

הכרובית לא מצאה חן בעינינו. נגיסה בה הייתה מעט צמיגית והרוטב שלה לא היה מוצלח. 

20141030_165219

כרובית

לעומת זאת, מנת הטרטר הייתה מעניינת. צורת הגשתה היפה, יחד עם שילוב הטעמים הנפלא נרשמו כהצלחה.

20141030_165332

טרטר סלמון

אך האוסקר הולך, ללא כל ספק, לסלט העגבניות המשובח, שלא בכדי כל העיר מנסה לחקות. סלט קליל, מעניין, יפה לעין. תענוג.

למנות עיקריות הזמנו פילה בורי (אקווה פאצ'ה במעטפה) ופילה סלמון – "גלייז" קשיו אדומים, פאק בונג בפלאנצ'ה.

פילה סלמון היה נפלא, עשוי במידה הנכונה, מוגש יפה אך גולת הכותרת היא הרוטב המצוין שעליו הונח הסלמון ושהשילוב ביניהם הוא שיצר טעם כה נפלא. יחד עם הפילה הוגשה קערת אורז לבן. מלבד העובדה שמדובר באורז שעשוי היטב ("אחד-אחד") אין מה להוסיף. האורז דיי משעמם ולכן גם נזנח על ידנו במהירות.

20141030_171015

פילה סלמון ברוטב מצוין

20141030_171019

מנת אורז שמוגשת לצד הפילה

פילה בורי היה מוצלח גם כן. הפילה מוגש במעטפת נייר אפיה סגור שעליו הונחו מספר עלי מרווה אפויים.

20141030_171035

פילה בורי, רגע לפני הפתיחה

כשנפתחת העטיפה, מתגלה ערבוב מעניין של המרכיבים, שטעמיהם משתלבים נפלא יחדיו. הסדר הוא כזה שהפילה המונח בתחתית ועליו אפונה, תפוחי אדמה וחציל. ההימצאות של המרכיבים, אחד על יד השני, יוצרת הרמוניית טעמים מעניינת ועשירה, מדביקה אחד בטעם של השני – מה שיוצר מנה מיוחדת ומעניינת.

20141030_171051

וככה זה נראה מיד לאחר הפתיחה

התלבטנו האם להזמין קינוח, אך הזמן דחק בנו ולכן הסתפקנו בשתייה חמה בלבד.

חשבוננו הסתכם ב-244 ש"ח (לא כולל שירות).

לסיכום, העסקית של "הרברט סמואל" משתלמת ומוצלחת. אהבתי את העובדה שהתפריט לא כולל כמעט אפשרות של "שדרוגים" – כפי שניתן לראות במקומות אחרים, בהם חלק מהמנות הראשונות דורשות תוספת של כ-20 ש"ח למחיר המנה וחלק מהמנות העיקריות דורשות תוספות גבוהות אף יותר. אומנם התפריט מצומצם יחסית, אך ניכר שכל מנה נעשית בקפידה, ואכן כמעט כל מה שטעמנו היה מוצלח מאוד. אין ספק שנחזור שוב.

סיכום

ציון כללי – 9.

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 9.

ניקיון השירותים – 8.5.

קויפמן 6, תל-אביב, 03-5166516, מומלץ להזמין מקומות מראש

הודעות