הג'לטו הטובה ביותר ברומא – Giolitti – מאז 1990 ועד היום.

מאת: רונה לשם

כל מי שאי פעם ביקר ברומא, בטוח שהוא הוא שהיה בגלידרייה הטובה ביותר בעיר. ולא בכדי, מספר הגלידריות ברומא עצום, כך שניתן להצטייד בג'לטו מקומית כמעט בכל פינה. 

אומנם הרבה מהגלידות האיטלקיות מצוינות, וסביר שתיהנו ברוב אלה בהן תעצרו, אך קל מאוד ליפול למלכודות תיירים, מה שחבל לעשות, כי ישנו מגוון רחב ומאוד מכובד של גלידריות וותיקות ומצוינות שלא כדאי לפסוח עליהן. 

אז איך בכל זאת יודעים להבדיל בין גלידרייה תיירותית לגלידרייה אותנטית? להלן 3 "כללי אצבע":

1. שנת ההקמה – ככל שהגלידרייה וותיקה יותר, כך, ככל הנראה, האיכות שלה טובה יותר, וזאת מהסיבה הפשוטה שגלידריות לא מוצלחות פשוט לא שורדות לאורך זמן ארוך. 

2. התור – בדרך כלל התור יכול להעיד על האיכות, ולכן בדרך כלל (והדגש הוא על ה"בדרך כלל") ניתן ללמוד מהתור על איכות הגלידה. ככל שיותר אנשים מוכנים לחכות בתור בשביל גביע גלידה צונן – סימן שהגלידה מוצלחת יותר.

3. אופן הצגת הגלידה – אם הגלידה נמצאת בכלי אטום ומכוסה כך שלא ניתן לראות אותה, רוב הסיכויים שהיא תהיה גלידה מוצלחת יותר מזו המוצגת בשלל עיטורים בחלון הראווה. הגלידריות האותנטיות ברומא מוכרות את הגלידה באופן זה, ובכך גורמות לנו לבחור לפי חוש הטעם ולא המראה.

20160402_111725

דוגמה לגלידרייה בה הגלידות נמכרות בכלים סגורים ואטומים

אז מי היא הגלידרייה המומלצת ביותר ברומא?

Giolitti היא אחת הגלידריות הוותיקות בעיר ואחת הטובות בה (ולראיה, היא זכתה לא פעם בתואר הגלידרייה הטובה ביותר ברומא). היא נוסדה בשנת 1990, ויש המספרים שאת המתכונים של הגלידה, מרוב שהם סודיים, שומרים בכספת.

20160402_154835

Giolitti

IMG_20160403_175258

לא בכדי המתכונים נשמרים בכספת

אומנם הגלידות אינן נמכרות בכלי אטום, אך התור בהחלט מעיד על הפופולריות של המקום, הן בקרב האוכלוסייה המקומית והן בקרב התיירים.

ראשית עומדים בתור לקופה, ועם החשבונית עומדים לאחר מכן בתור נוסף, לגלידה. את הטעמים  קשה לראות מבעד התור הצפוף, אך מה שבטוח הוא שכל טעם שתבחרו יהיה מצוין. בנוסף, אפשר להתייעץ עם המוכרים ולשאול מה הטעמים הטובים ביותר ואלה ישמחו להנחות אתכם. 

IMG_20160402_172908

מאז 1900 ועד היום

אל תשכחו לבקש תוספת קצפת מעל – מדובר בקצפת "הום מייד", שמאוחסנת בכלי מתכת ענקי, ושהטעם שלה בוודאי ייזכר אצלכם לאורך זמן. הקצפת אינה מוצעת באופן קבוע ע"י המוכרים, ולכן צריך לזכור לבקש להוסיפה. 

מרוב שהגלידה הייתה מוצלחת – חזרנו פעמיים, ואכן זה היה שווה כל רגע. 

Via degli Uffici del Vicario 40, 00186 Rome, מומלץ!

\http://www.giolitti.it/site/en

הודעות