ביקור בדג על הדן

מאת: רונה לשם

יש מסעדות שבמשך שנות פעילותן הרבות כבר הפכו למוסד. מסעדות שמתקשרות אוטומטית למקומות, טיולים, זיכרונות. כזו היא מסעדת דן על הדן השוכנת לאורכו של נחל דן. טיולים בצפון תמיד הובילו אותנו לדג על הדן, ולעתים אף המסלול הותאם במיוחד, על מנת שנעבור שם.

יש הרבה קסם במסעדה הזו. הנוסחה ברורה, הישיבה לצד הנחל הזורם, קולות המים, הברבורים ששוחים מסביב, אוויר צח והרבה ירוק מסביב הם שהופכים את החוויה למיוחדת במינה.

המסעדה הוקמה ב-1986 והיא שוכנת במפגש נחלי חצבני ודן. התפריט מציע מגוון דגי נחלים ומים מתוקים, ומלבד זאת ניתן למצוא במקום גם ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, פסטות, אך בינינו, הרי שברור שגולת הכותרת של המקום היא הדגים.

20120520_143330 (2)

הרבה קסם מסביב

המסעדה מגדירה עצמה כ"כשרה ללא תעודה". הגדרה בעייתית למדי לנוכח העובדה שהמסעדה פועלת בשישי-שבת.

באחד הטיולים האחרונים שלנו מצאנו את עצמנו, שוב, בדג על הדן. החוויה הקודמת הייתה זכורה לנו לטובה ולכן החלטנו לבקר במקום שוב.

הזמנו שני דגי פורל על הגריל וקנקן מיץ רימונים.

הדגים מוגשים לצד "סלטי הבית". הסלטים מאכזבים ומאוד קטנים, במיוחד לנוכח המחירים הגבוהים שדורשת המסעדה בעבור הדגים. הדג מוגש על מצע עלי כרוב, לצד תפו"א אפוי עטוף בנייר כסף.

20120520_134652 (2) (1)

פורל

הדג אינו גדול כמו גם תפו"א שמוגש לצדו. אפשר בקלות לשדרג את המנה, להוסיף סלטים מושקעים יותר לפתיח, להגיש דגים גדולים יותר (או לחלופין- להוריד קצת את המחירים) ולהגדיל את התוספת המוגשת לצד הדג. בנוסף, כדאי לאפשר לסועדים לבחור בעצמם את התוספת המוגשת לצד הדג. סירובה העקשן של המסעדה להחליף את תפו"א האפוי בתוספת אחרת, מבאסת במיוחד (ביקשנו להחליף את תפוח האדמה לצ'יפס וסרבו…).

שמעתי מרבים ששבים וחוזרים למסעדה על תחושת אכזבה מסוימת, על כך שהמחירים גבוהים, שהתמורה לא מספקת, שהשירות לא סובלני ושגם אם מזמינים מקום נדרשים להמתין זמן רב בתור.

אנחנו נהנינו כי החלטנו להתרכז בנוף ובאווירה. ביקרנו במסעדה באמצע השבוע, היה שקט ונעים, השולחנות מסביבנו היו בעיקר ריקים כך שקיבלנו שירות נעים והמנות הוגשו במהירות.

20120520_130134 (2) (1)

בעיקר בזכות האווירה

המינוס העיקרי של המקום הוא המחירים הגבוהים (גבוהים ממסעדות דגים בת"א, וגם התמורה פחות טובה).

יש מסעדות, שעל אף שהפכו לשם דבר, חייבות לזכור ששם לבדו אינו יכול להחזיק למשך זמן. סועדים שמגיעים ולא מקבלים תמורה ביחס למחיר ושמתאכזבים משירות,מגודל המנות ומההמתנה – לא חוזרים.

מסעדות מסוג זה חייבות לזכור שחשוב להמשיך להשקיע, גם אם שמן הולך לפניהן. שם אינו מחזיק מעמד לבדו לאורך זמן.

סיכום

ציון כללי – 8 מתוך 10 (המחירים לא מוצדקים אבל הנחל משגע).

רמת האוכל – 10.

רמת השירות – 9.

פתוח בכל ימות השבוע.

נחל דן, כביש 99, ליד קיבוץ הגושרים, 04-6950225.

הודעות