ארוחת בוקר מתנשאת – ביקור ב"דלאל" בנווה צדק

מאת: רונה לשם

רבות נכתב על דלאל. החל מהעיצוב הנפלא, הריהוט המשגע שנאסף לאורך השנים בשווקים שונים, האווירה המיוחדת ועד לטאץ' הייחודי של המקום שמורגש בכל: לבוש המלצרים, הכלים, הריהוט, המנורות הייחודיות, התפריט.

רבות גם נכתב על ארוחות הבוקר של דלאל. חיפוש מהיר בגוגל מעלה שארוחת הבוקר של דלאל דורגה לא פעם כאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בארץ.

על אף שיצא לי, ולא פעם, לבקר בבית-קפה-קונדיטוריה של דלאל (ששוכן מאחורי המסעדה) ובכל פעם מאוד נהניתי, למסעדה לא יצא לי אף פעם להגיע.

ביום שישי האחרון חיפשנו מקום לאכול בו ארוחת בוקר מאוחרת בשישי, וכך מצאנו את עצמנו ב"דלאל".

כמובן שמיד הצטערתי שלא הזמנו מקום. רשימת ההמתנה הייתה ארוכה במיוחד ולכן החלטנו לוותר אחרי כמה דקות ארוכות של המתנה. אלא שכשכבר היינו בדרכנו לאוטו, התקשרה אלינו לפתע המארחת ואמרה שאנחנו יכולים להגיע כי התפנה מקום.

גם כשחזרנו, גילינו שהשולחן עוד לא מוכן ולכן נאלצנו לחכות כעשר דקות נוספות.

התיישבנו בחצר הקדמית, שהייתה מלאה עד אפס מקום. למרות שהחצר מאוד נעימה, המינוס הגדול בה היא שהיא משמשת ככניסה למסעדה, ולכן כל מי שיוצא ונכנס למסעדה ומהמסעדה עובר דרכך. המינוס הופך למשמעותי במיוחד בימי שישי, כשתור ממתינים משתרך בכניסה למקום, כך שיש תחושה שפשוט עומדים לידך ובוהים לך בצלחת.

הקונספט של ארוחת הבוקר הוא בשיטת "הרכב זאת בעצמך", על אף שיש מספר מנות שאין צורך להוסיף להן דבר. לדוגמא, קרואסון סלמון, שמוגש לצד סלט ירוק, או בורקס. מי שלא מזמין אחת מהמנות האלה, ומעוניין בארוחת בוקר "השגרתית" (ביצה, לחמניות, סלט וכו') נדרש להרכיב לעצמו ארוחת בוקר. למה הכוונה?

מזמינים כל מרכיב בנפרד. כך למשל תצטרכו להזמין בנפרד חביתה (18 ש"ח), סלסלת לחמים (32 ש"ח), גבינות 48 ש"ח, והנה עוד לפני שהזמנתם קפה כבר הגעתם ל-98 ש"ח.

לאור המתואר לעיל, נראה כי הדרך המומלצת ביותר לאכול ארוחת בוקר במקום היא להזמין מספר מנות למרכז השולחן ולחלוק. נקטנו בגישה זו והזמנו:

שקשוקת חצילים קלויים, תרד, קולי עגבניות ויוגורט צאן עם לחמניות (48 ש"ח), שהייתה לא רעה בכלל (שילוב "בשר החצילים" יחד עם העגבניות היה מעניין ומוצלח). חבל שהשקשוקה לא הוגשה לצד ירקות או סלט קטן (עוד על העדר הירקות/סלט – בהמשך).

IMG-20150130-WA0011

שקשוקה חצילים קלויים , תרד, קולי עגבניות ויוגורט צאן עם לחמניות

עוד הזמנו חביתה (מביצים אורגניות, 18 ש"ח), שהייתה רגילה למדי (ואולי טוב שכך) וסלסלת לחמים ומאפים, שהוגשה לצד חמאה, ריבה ושוקולד (32 ש"ח), שהייתה מצוינת, מגוונת ומאוד מוצלחת. הלחמניות והמאפים היו פריכים, וניכר שנאפו לפני זמן קצר.

סלסלת הלחמים מוגשת לצד שלושה ממרחים בצנצנות קטנות. טאץ', כבר אמרנו?

IMG-20150130-WA0013

סלסלת לחם ומאפים

IMG-20150130-WA0015

סלסלת הלחמים והמאפים מוגשת לצד חמאה, ריבה ושוקולד בצנצנות קטנות

עוד הזמנו מגש גבינות, שהיה מורכב מברי, אמנטל, פטה למריחה, סנט מור לצד לחם שיפון אגוזים (48 ש"ח). המגש היה משעמם ודל למדי, במיוחד נוכח מחירו. ניתן לשדרג מגש כזה בקלות, באמצעות הוספת סוג גבינה נוסף, פרי או ירק מעניין (כמו שעושים בבאשר הירושלמית בהצלחה גדולה).

IMG-20150130-WA0017

מגש גבינות

בלטו מאוד היעדרם של ירקות לצד המנות שהוזמנו. ניתן אמנם להזמין אחד משני הסלטים שמציע התפריט (סלט עלים עם גרנולה, ריקוטה, פירות יבשים שמוגש עם לחם שיפון אגוזים ב-58 ש"ח, או סלט יווני שמוגש ללא לחם ועולה 38 ש"ח), אך לא כל-כך הגיוני בעיני שכדי לקבל ירקות לצד הגבינות או השקשוקה צריך להוסיף עוד 40/60 שקלים.

כמובן שגם השתייה אינה כלולה ויש להזמינה בנפרד.

השורה התחתונה שלי היא שיצאתי דיי מאוכזבת מארוחת הבוקר של דלאל. יש בה הרבה סגנון והכל נראה מאוד יפה, אבל בפועל אין בה משהו מיוחד שאין במקום אחר.

הניסיון להציג תפריט מיוחד, שאינו כולל את "ארוחת הבוקר השגרתית" מרשים, אך נראה שדלאל לקחו את זה שלב אחד רחוק מידי.

השירות אגב, היה מצוין. וזה בכלל אינו דבר של מה בכך, במיוחד לאור העומס שהיה בדלאל בשעות בהן ביקרנו במקום.

IMG-20150130-WA0010

טאץ' בפרטים הקטנים

המלצה לסיום – מי שבאזור ומעוניין לבקר בדלאל, ממליצה להתחיל דווקא מהקונדיטוריה, אשר שוכנת מאחורי המסעדה. יש שם מבחר גדול של מאפים ועוגות מעולות ואווירה טובה.

סיכום

ציון כללי – 8.

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 9.

שבזי 10, נווה צדק, תל-אביב, 03-510-9292

הודעות