אל תגעו לי בטאיזו – ביקור ב"טאיזו"

מאת: טליה אברהם

כבר כשנתיים היא בנוף שלנו, מדוברת, לעיתים יותר ולעיתים פחות, אבל תמיד תמיד שם, המסעדה הזאת שאני כל פעם רוצה ללכת אליה ואיכשהו, בכל פעם מחדש משהו לא מסתדר והתכנון מתבטל.

כל הסביבה הקרובה שלנו כבר הייתה שם, ורק אנחנו, הגענו סוף סוף רק בשבוע שעבר.

טאיזו היא מסעדתו הראשונה של השף יובל בן נריה הממוקמת במגדל לוינשטיין בתל-אביב. לפני פתיחת המסעדה נריה יצא למסע קולינרי בן שלושה חודשים באסיה, בעיקר על מנת לשאוב השראה למנות המיוחדות אשר מוגשות במסעדה שלו.

או במילים אחרות: כמה פעמים יצא לכם שטיילתם בחו"ל, אכלתם מנה מדהימה והצטערתם שהיא עדיין לא קיימת בארץ? במקום להצטער, בן נריה לקח את זה צעד קדימה ופתח מסעדה אשר מגישה לסועדיה מנות המבוססות על "מאכלי רחוב" מחמש מדינות: הודו, סין, תאילנד, וייטנאם וקמבודיה.

"מאכלי רחוב" נשמע מפתה וזול, אך כאן בדיוק נעוץ הפער המשמעותי שבין אותו אוכל רחוב שנשנשתם בסין לבין טאיזו – המחיר, שרחוק מאוד מהשקלים הבודדים ששילמתם עבור מנה בקוסאן.

התיישבנו על הבר, עיינו בתפריט והתסמכנו על ההמלצות של הברמן. אז מה הזמנו?

התחלנו עם לחמניות מאודות ברוטב סלסת עגבניות ושמנת (או בשפת המקום: "צ'אנטי עגבניות", 19 ₪). אין יותר מידי להגיד עליהם מעבר לכך שהן היו פשוטות וטעימות, אם כי בעלות טוויסט חריף שקצת פחות התחבר לי אישית. סה"כ מנת פתיחה לא רעה בכלל.

IMG_20150722_115108 (1)

על הבר. מתחילים בלחמניות מאודות עם רוטב עגבניות שמנת בצד

משם עברנו לטרטר טאיזו (16 ₪ ליחידה) שזו ללא ספק אחת המנות המיוחדות והמוצלחות של המקום, עליה שמעתי מלא מעט סועדים שכבר ביקרו פה. מדובר במנה אשר מורכבת משני קונוסים שממולאים באורז, שומשום שחור, קציפת סויה וביצי דג דאון. ביס מהקונוס הזה יוצר שילוב טעמים מרתק, קציפת הסויה נמסה בפה, ביצי הדגים "מתפוצצים" על הלשון…אומנם מדובר בשניים או שלושה ביסים בסך הכל, אך הביסים האלה כ"כ מיוחדים כל שלא תשכחו את הטעם כל-כך מהר.

IMG_20150722_114551

טרטר טאיזו

בשלב הזה כבר ממש נפתח לנו התאבון.

המשכנו לסביצ'ה דג ים, אשר מורכב מקארי אבטיח, פטה כבשים, אגוזי לוז וגרניום (72 ₪) (רגע על גרניום – צמח בעל פרחים שעושים בו שימוש בבישול, קוסמטיקה ואפילו ברפואה עממית!). מנה פיקנטית, שבכלל לא מזכירה את הסביצ'ה "הרגיל" המוכר והאהוב. שילוב טעמים מעניין, במיוחד בין האבטיח לפטה כבשים, שרחוק מאוד מלהזכיר את הפטה והאבטיח בחוף פרישמן בשבת. על אף שהטעם כל-כך מוכר, דווקא השילוב במקרה הזה נראה חדש ומרענן במיוחד.

IMG_20150722_114503

סביצ'ה דג ים

מכאן אי אפשר היה שלא להמשיך לסלט שרימפס. הסלט מורכב מעשבים וייטנאמיים, שאלוטס, ביצה רכב ותמרינדי (מעין תמר הודי) (72 ₪).

IMG_20150722_114731

סלט שרימפס

דווקא למנה זו לא כל-כך התחברנו, על אף שאנו אוהבי שרימפס מושבעים. הסיבה העיקרית לכך שפחות התחברנו, היא כי העשבים היו בטעם דומה לאניס (ודומיננטיים כמובן). לטעמי פחות מומלץ.

המנה הבאה שהזמנו היא דאמפלינג שנחניזי (38/68 ₪)– לחי עגל, מרק בשר, פיסטוק וציר רימונים – מנה מצוינת! ארבעה "כיסונים" אשר מוגשים בכף, כשהרעיון הוא לתת ביס, לאפשר למרק "לצאת החוצה" אל תוך הכף, ואז לאכול, תוך שנהנים מערבוב הטעמים המוצלח שמחכה בפנים. חגיגת טעמים מרהיבה.

IMG_20150722_115137

דאמפלינג שנחניזי

משם המשכנו לקארי בטטות, מנה טבעונית (68 ₪). זוהי מנה שמשלבת כרוביות, תפו"א, הל, קוקוס וקשיו מסוכר ומוגשת מונחת על מחית בטטה וקשיו. מנה מצוינת שמוכיחה שיתכן וטבעונים באמת נהנים יותר.

IMG_20150722_114837

קארי בטטות

כשכבר הבנו שהמקום בבטן מוגבל ושבשלב זה נוכל לכל היותר להכניס עוד קינוח בלבד, הזמנו קינוח אשר הומלץ על ידי הברמן – אננס צלוי, אשר מורכב מחלב קוקוס, טופי (איזה כיף זה טופי!), קרם וניל, שוקולד לבן וקראמבל מלוח (48 ₪).

IMG_20150722_114648

אננס קלוי

אויש איזה טעמים…אננס צלוי על הגריל מזכיר את החופשות הבלתי נשכחות בתאילנד היפה. ההגשה של המנה יפה מאוד, ממש אומנות בצלחת.

 לסיכום, טאיזו היא בעיקר מסעדה שמגיעים אליה כדי לחגוג אירוע, המחירים גבוהים, כך שארוחה זוגית במקום תעלה בערך 400 ₪.

אגב, אומנם יקר, אך באמת טעים ומיוחד, אנחנו מאוד נהנינו.

ישבנו כאמור על הבר, השירות היה מצוין, הברמן היה בקיא בכל המנות, הסביר, פירט ואפילו המליץ כיצד לאכול כל מנה ומנה.

 סיכום

ציון כללי – 9

רמת האוכל – 9

רמת השירות – 10

"טאיזו", רח' מנחם בגין 52, תל-אביב, 03-5225005 (לא כשר)

הודעות