אירופה של המזרח התיכון – ביקור בקפה אירופה

מאת: עומר קוצ'מן

אז גילוי נאות קטן, יצא לי כבר, ולא מעט, לשבת בקפה אירופה. אך בכל פעם היה מדובר במפגש עם חברתי שכלל בעיקר רק יין והרבה. אז החלטתי שהגיע הזמן לדגום גם את התפריט ולקוות להצלחה.

לפני הכל קצת על המקום, הרי שעניין השם כאן יכול לבלבל מעט, כיוון שהקונוטציות הראשונות שקופצות כששומעים "קפה אירופה" הן – בית קפה? מסעדה אירופאית אלגנטית? אין כניסה ללא עניבה?

אז לא בדיוק, כן מדובר במסעדה עם עיצוב צרפתי/ספרדי שהכניסה אליה היא דרך רחבה גדולה מלאה בשולחנות, כאשר בקומה למעלה ישנו בר אינטימי, ואם רצה הגורל לפרגן אז בדיוק יתפנה בשבילכם מקום במרפסת הצרה שמשקיפה מלמעלה על הרחבה והרחוב.

אז למה בכל זאת זה לא אירופה? אז האווירה החל מהמוזיקה שלוקחת למחוזות האוריינטל, ועד לדינמיות והחום של הצוות שנותן וויב שלצערי או לשמחתי פגשתי רק פה בארץ. גם הלקוחות שמבקרים כאן מאוד מגוונים, החל במשפחות ועד חברה צעירים. מה כן אירופה? ללא ספק – המטבח.

המטבח בקפה אירופה, כמו גם העיצוב, יוצר מוציא מנות בהשפעה צרפתית/ספרדית. התפריט מחולק בהתאם לגובה המחירים, החל ב-19 ש"ח ועד ל-69 ש"ח, בקפיצות מדודות של עשרה ש"ח, כאשר הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שתזמינו את המנות למרכז השולחן ותחלקו כי כידוע  Sharing is caring.

ואכן חלקנו…

בהתחלה הזמנו לחם עם עגבניות (19 ₪). הפעם הראשונה שנתקלתי בלחם כזזה הייתה בברצלונה, שם הסבירו לי שזה מעיין אפרטיבו לארוחה ומאז התאהבתי. כמה פשוט ככה טעים, לחם קלוי שעליו מונחות עגבניות מרוסקות.

IMG-20140831-WA0003

לחם עם עגבניות

עוד הזמנו קרפצ'יו ארטישוק איטלקי עם בלסמי ארומטי וגבינת פרמז'ן (29 ₪). אז ככה, ולפני הכל – אני עומר ואני מכור לארטישוק, הנה הוצאתי ועכשיו כנראה שאפשר להמשיך הלאה. זוהי מנה מעולה שדיי מתמצתת לי את טעמי איטליה, הולכת ממש טוב על הלחם עגבניות.

בנוסף הזמנו פטריות מלך היער עם סנט מור, עשבי תיבול ובלסמי ארומטי (29 ₪). זו המנה שהפתיעה אותי כיוון שאני לא חסיד גדול של פטריות. על הצלחת שהוגשה לשולחננו הונחו שלוש רצועות גדולות של פטריות, ובמרכז "גוש" של סנט מור מותח, שזו גבינה מושלמת לכשעצמה והשילוב שלה במנה רק מעצים עוד יותר את הטעמים.

עוד מנה שהייתה מוצלחת במיוחד היא סלט סלקים, אנדיב מקורמל, גבינה צ'רקסית ואגוזים (29 ₪). השילוב בין מרכיבי המנה יצר הרמוניה של טעמים. הסלק היה מבושל בדיוק במידה – לא קשה ולא רך מדיי, והמתיקות של האנדיב החמיאה מאוד לסלק שידוע כמשתלב טוב עם מתיקות.

IMG-20140831-WA0008

סלט סלק מעולה

אספרגוס, קרם כרובית, ביצה רכה וטוביקו שחור (39 ₪) – המנה מאוד קלאסית אם כי הטעמים שלה מעט תפלים, למרות המליחות של הטוביקו ולצערי האספרגוס לא טופל כמו שצריך כיוון שהוא היה סיבי מדי. טעים אומנם, אבל לא כמו השאר.

IMG_20140927_145002

אספרגוס – מנה קלאסית

קלמרי מקומי מטוגן (59 ₪) בקלמרי יש תמיד את החשש שהמרקם שלו יהיה צ'ויי, כלומר ירגיש כמו גומי אך לא כאן. הקלמרי טוגן בצורה מושלמת, עם ציפוי עדין.

IMG_20140927_145153

קלמרי מטוגן

לסיכום, האוכל מאוד טעים והמחירים מניחים את הדעת לגמרי.

עד כה הגעתי לקפה אירופה בגלל האווירה והיין, וכעת אני אומר בבטחה שגם בגלל האכל שווה בהחלט להגיע.

 לסיכום

ציון כללי - 9.

רמת האוכל – 8.

רמת השירות – 9.

רוטשילד 9ב' תל-אביב, 03-5259987

הודעות